ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ANKARA BİZE GELDİ?

Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Bakan yardımcımız Sayın Harun Tüfekçi, 9 yerde incelemelerde bulundu. Beraberinde bakanlığına bağlı DSİ Genel müdür yardımcısı ve 5 bölge müdürü ve şube müdürleri de vardı. Program Seydişehir açısından bana göre verimli geçti. İnşaatı devam eden projelerin durumları yerinde değerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi için Bakan yardımcısı tarafından gerekli talimatlar verildi. Tarımımızı güçlendirecek Seydişehir Suğla Cazibe sulamasına Mayıs ayında su verileceğini, Kuğulu vadisi projesinin arkasında olduğunu söyleyen Tüfekçi, bu programıyla adeta Seydişehir’e bir çıkartma yaptı. Beni sevindiren gittikçe sıkıntılı hale gelen Suğla arazisini Ecrimisil usulü kullanan çiftçilerimizin durumlarına bir çözüm getirilmesi hususundaki Sayın Harun beyin görüşleri, BSA kanalı boyunca kurulması düşünülen güneş panelleriyle hem kanalın üst kısmının kapanarak güvenli hale gelmesi hem de atıl duran kanalın bu bölümünden enerji üretilmesi ve Bal ormanları kurulması beklentisine de sıcak bakılmasıdır. Sayın Tüfekçi’nin konu ile ilgili açıklamasında ; “Daha önce çiftçilerimizi uyarmıştık, gelin bu kiralık olarak kullandığınız Suğla arazisini makul fiyata alın. Önerimize bazı köyler olumlu bakmasına rağmen karşı çıktılar. Şimdi ise sulamalı araziyi devlet altı, yedi kat fazla satar. Yinede defterdarlık nezdinde bir girişimde bulunalım.” dedi. Bal ormanlarının da oluşturulması konusunda talimat verdi. Böyle devam eden projeler ve yeni projeler için bir heyet oluşturularak Ankara’ya gidilir, ilgili kurumlar teker teker ziyaret edilerek taleplerimiz iletilirdi. Bu işler için önce Ankara’ya gidiliyordu, şimdi ise Ankara bize geliyor… Bakan yardımcısının ilgili kurum müdürleri ile birlikte Seydişehir’e gelerek yerinde inceleme yaparak eksiklikleri görmesi ve gerekli önlemlerin alınmasını istemesi güzel bir şey.  Bu güzellikte, “Uzayan kolun bizden olmasının da etkisi var tabii”…!
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ANKARA BİZE GELDİ?

Cumartesi günü Orman ve Su İşleri Bakan yardımcımız Sayın Harun Tüfekçi, 9 yerde incelemelerde bulundu. Beraberinde bakanlığına bağlı DSİ Genel müdür yardımcısı ve 5 bölge müdürü ve şube müdürleri de vardı.

Program Seydişehir açısından bana göre verimli geçti. İnşaatı devam eden projelerin durumları yerinde değerlendirilerek eksikliklerin giderilmesi için Bakan yardımcısı tarafından gerekli talimatlar verildi.

Tarımımızı güçlendirecek Seydişehir Suğla Cazibe sulamasına Mayıs ayında su verileceğini, Kuğulu vadisi projesinin arkasında olduğunu söyleyen Tüfekçi, bu programıyla adeta Seydişehir’e bir çıkartma yaptı.

Beni sevindiren gittikçe sıkıntılı hale gelen Suğla arazisini Ecrimisil usulü kullanan çiftçilerimizin durumlarına bir çözüm getirilmesi hususundaki Sayın Harun beyin görüşleri, BSA kanalı boyunca kurulması düşünülen güneş panelleriyle hem kanalın üst kısmının kapanarak güvenli hale gelmesi hem de atıl duran kanalın bu bölümünden enerji üretilmesi ve Bal ormanları kurulması beklentisine de sıcak bakılmasıdır.

Sayın Tüfekçi’nin konu ile ilgili açıklamasında ; “Daha önce çiftçilerimizi uyarmıştık, gelin bu kiralık olarak kullandığınız Suğla arazisini makul fiyata alın. Önerimize bazı köyler olumlu bakmasına rağmen karşı çıktılar. Şimdi ise sulamalı araziyi devlet altı, yedi kat fazla satar. Yinede defterdarlık nezdinde bir girişimde bulunalım.” dedi. Bal ormanlarının da oluşturulması konusunda talimat verdi.

Böyle devam eden projeler ve yeni projeler için bir heyet oluşturularak Ankara’ya gidilir, ilgili kurumlar teker teker ziyaret edilerek taleplerimiz iletilirdi.

Bu işler için önce Ankara’ya gidiliyordu, şimdi ise Ankara bize geliyor…

Bakan yardımcısının ilgili kurum müdürleri ile birlikte Seydişehir’e gelerek yerinde inceleme yaparak eksiklikleri görmesi ve gerekli önlemlerin alınmasını istemesi güzel bir şey.

 Bu güzellikte, “Uzayan kolun bizden olmasının da etkisi var tabii”…!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.