ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ANTALYA SINIRIMIZ YENİDEN TANZİM EDİLMELİ..!

Köprünün altından çok sular aktı.  Yollar açıldı, köyler mahalle oldu, beller geçildi… Bence artık Konya-Antalya hududu yeniden tanzim edilmeli. Şu durumda Ağaçtepe mevkiinde ve civarında Manavgat’a ve Alanya’ya bağlı yaylalar var. Akseki’nin görünen Giden Gelmez Dağları’nın Alacabel’e kadar olan kısmı Seydişehir’in olmasına rağmen haritada hiç Seydişehir’den bahsedilmez. Birde evlere şenlik yıllarca süren bizim neslin dahi hatırlamadığı Ağaçtepe mevkiinin Madenlilerle-Bekirli Yörükleri arasındaki bitmek bilmeyen mahkeme. Antalya - Konya yolu sınırını gösteren levhanın bulunduğu Alacabel mevkiindeki noktada ilginç. Bu nokta Seydişehir’e aşağı yukarı 45 km, Konya’ya 125 km, Antalya’ya da 165 km. Konya-Antalya sınırındaki yani 22’e yakın yaylanın bulunduğu bu platodaki sınır anlaşmazlığın en büyük nedeni; yukarıdaki yazımda belirttiğim gibi o bölgedeki coğrafi sınırlarımızın artık günümüzdeki geçerliliğinin kalmadığını göstermiyor mu? Bu durum sadece Seydişehir’in sorunu değil, Konya’nın sorunu diye düşünüyorum.  Yasal yolu nedir? Var mıdır? Bilmiyorum ama Konya -Antalya sınırının yeniden tanzim edilmesi gerektiğini inanıyorum.  Bu haliyle o bölgedeki sınır anlaşmazlıklarında kim daha üstün çıkarsa onundur mantığıyla buralara sahip çıkanların oldukça mahkemelerin bunu çözmesi mümkün görünmüyor. Bu durum adil de değil hoş da değil.
Ekleme Tarihi: 04 Ağustos 2023 - Cuma

ANTALYA SINIRIMIZ YENİDEN TANZİM EDİLMELİ..!

Köprünün altından çok sular aktı. 
Yollar açıldı, köyler mahalle oldu, beller geçildi…
Bence artık Konya-Antalya hududu yeniden tanzim edilmeli. Şu durumda Ağaçtepe mevkiinde ve civarında Manavgat’a ve Alanya’ya bağlı yaylalar var.
Akseki’nin görünen Giden Gelmez Dağları’nın Alacabel’e kadar olan kısmı Seydişehir’in olmasına rağmen haritada hiç Seydişehir’den bahsedilmez.
Birde evlere şenlik yıllarca süren bizim neslin dahi hatırlamadığı Ağaçtepe mevkiinin Madenlilerle-Bekirli Yörükleri arasındaki bitmek bilmeyen mahkeme.
Antalya - Konya yolu sınırını gösteren levhanın bulunduğu Alacabel mevkiindeki noktada ilginç. Bu nokta Seydişehir’e aşağı yukarı 45 km, Konya’ya 125 km, Antalya’ya da 165 km.
Konya-Antalya sınırındaki yani 22’e yakın yaylanın bulunduğu bu platodaki sınır anlaşmazlığın en büyük nedeni; yukarıdaki yazımda belirttiğim gibi o bölgedeki coğrafi sınırlarımızın artık günümüzdeki geçerliliğinin kalmadığını göstermiyor mu?
Bu durum sadece Seydişehir’in sorunu değil, Konya’nın sorunu diye düşünüyorum. 
Yasal yolu nedir? Var mıdır? Bilmiyorum ama Konya -Antalya sınırının yeniden tanzim edilmesi gerektiğini inanıyorum. 
Bu haliyle o bölgedeki sınır anlaşmazlıklarında kim daha üstün çıkarsa onundur mantığıyla buralara sahip çıkanların oldukça mahkemelerin bunu çözmesi mümkün görünmüyor.
Bu durum adil de değil hoş da değil.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.