ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ASAYİŞE VE TRAFİĞE YENİ ÇÖZÜM...

İlçemiz de adeta kronikleşmiş hale gelen sorunları sıkça dile getirmeye devam edeceğimi önceki yazılarımda belirtmiştim. Yatırımlar ve hizmetler açısından güzel işler tabii ki oluyor. Ama bir söz var, “kolayı herkes başarır mühim olan zoru başarmaktır…" Hele sağlık, eğitim, trafik gibi sorunlar... Her gün çığ gibi büyüyor... Çözümü toplumun bütün katmanlarını yakinen ilgilendiriyor...  İlçemizin trafik meselesi çözüm bekleyen en önemli sıkıntılarından... İki ay önce sinyalizasyon olmayan otogar kavşağında meydana gelen trafik kazasında çok sevdiğim Bahattin Karagülle hocamı kaybetmiştik. Geçtiğimiz günlerde de yine aynı yerde iki aracın çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı. Şehir merkezinde ise gün geçmiyor ki bir kaza olmasın. Trafik meselemizi sıcak tutmak için yazmayı düşünürken sevindirici bir haber geldi. Çarşı meydanında bir gurup teknik personelin çalışma yaptığını görünce sordum, ilçeye MOBESE döşeneceği bilgisini aldım. Hemen daha detaylı bilgi için ilçe emniyet müdür vekilimiz ile görüşmeye gittim. Görüşmemizden sonra sevincim bir kat daha arttı. Sayın müdürüm narkotik suçları ile mücadele için getirilen köpeği bize tanıttı. Bununla da kalmayıp ana caddelerimizde park ihlali ile kararlı bir şekilde çalışma yapacaklarını söyledi. Bunun yanı sıra sayın belediye başkanımızın da gazetemize gönderdiği “Araç Parkları Konusunda Duyarlı Olmalıyız" haberi ile bu mücadelenin yanında olduğunu gösterdi. Açıkçası bu trafik konusunda bizlerde umudumuzu kesmiştik. Birçok toplantı yapıldı, şu yapılacak, bu yapılacak denildi ama bir türlü somut bir adım atılmamıştı. Kişi başına düşen araç sayısının çokluğu göz önünde bulundurulursa ilçemizde hem trafiğin sorunları çözümü noktasında hem de huzurumuz açısından bu çalışmalar bir milat olacak… Kanunlar ve uygulayıcıların diğer denetleme mekanizmalarını artırmalarının yanı sıra bu anlamda sürücülerimizin de saygı unsurunu ön planda tutarak kurallara uyması olmazsa olmazdır... Şehir içi trafiğinde yaşanan sorunların müsebbibi öncelikle bizleriz... Araçlarımıza park alanı olarak seçtiğimiz yerlerin çoğunluğu park yasağı olan bölgeler... Bu vesile ile herkese kazasız günler diliyorum...
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ASAYİŞE VE TRAFİĞE YENİ ÇÖZÜM...

İlçemiz de adeta kronikleşmiş hale gelen sorunları sıkça dile getirmeye devam edeceğimi önceki yazılarımda belirtmiştim. Yatırımlar ve hizmetler açısından güzel işler tabii ki oluyor.

Ama bir söz var, “kolayı herkes başarır mühim olan zoru başarmaktır…"

Hele sağlık, eğitim, trafik gibi sorunlar... Her gün çığ gibi büyüyor... Çözümü toplumun bütün katmanlarını yakinen ilgilendiriyor...

 İlçemizin trafik meselesi çözüm bekleyen en önemli sıkıntılarından...

İki ay önce sinyalizasyon olmayan otogar kavşağında meydana gelen trafik kazasında çok sevdiğim Bahattin Karagülle hocamı kaybetmiştik. Geçtiğimiz günlerde de yine aynı yerde iki aracın çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı. Şehir merkezinde ise gün geçmiyor ki bir kaza olmasın.

Trafik meselemizi sıcak tutmak için yazmayı düşünürken sevindirici bir haber geldi. Çarşı meydanında bir gurup teknik personelin çalışma yaptığını görünce sordum, ilçeye MOBESE döşeneceği bilgisini aldım. Hemen daha detaylı bilgi için ilçe emniyet müdür vekilimiz ile görüşmeye gittim. Görüşmemizden sonra sevincim bir kat daha arttı.

Sayın müdürüm narkotik suçları ile mücadele için getirilen köpeği bize tanıttı. Bununla da kalmayıp ana caddelerimizde park ihlali ile kararlı bir şekilde çalışma yapacaklarını söyledi.

Bunun yanı sıra sayın belediye başkanımızın da gazetemize gönderdiği “Araç Parkları Konusunda Duyarlı Olmalıyız" haberi ile bu mücadelenin yanında olduğunu gösterdi.

Açıkçası bu trafik konusunda bizlerde umudumuzu kesmiştik. Birçok toplantı yapıldı, şu yapılacak, bu yapılacak denildi ama bir türlü somut bir adım atılmamıştı.

Kişi başına düşen araç sayısının çokluğu göz önünde bulundurulursa ilçemizde hem trafiğin sorunları çözümü noktasında hem de huzurumuz açısından bu çalışmalar bir milat olacak…

Kanunlar ve uygulayıcıların diğer denetleme mekanizmalarını artırmalarının yanı sıra bu anlamda sürücülerimizin de saygı unsurunu ön planda tutarak kurallara uyması olmazsa olmazdır...

Şehir içi trafiğinde yaşanan sorunların müsebbibi öncelikle bizleriz... Araçlarımıza park alanı olarak seçtiğimiz yerlerin çoğunluğu park yasağı olan bölgeler...

Bu vesile ile herkese kazasız günler diliyorum...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.