ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

AYDINLATMA, TÜVTÜRK VE 850 …!

Yolda sokakta gördüğümüz vatandaşlarımızın sıkıntılarını zaman zaman köşe yazılarımızda gündeme getiriyoruz. Bu yazımızda da “Ali Abi yazar mısınız?” dedikleri sorunlardan TÜVTÜRK, aydınlatma ve genel bir durum olan 850 numaralarının aramasıyla ilgili okuyucularımızın sıkıntılarını gündeme getirmek istedik. Birçok vatandaşımız Avrupa’da bile sokak aydınlatmasında kısıtlamaya giderken ilçemizde seher vakti geçmesine rağmen sokak aydınlatmalarının hala yanıyor olmasına bir anlam veremediklerini belirttiler. Bunun bir israf olduğunu söyleyerek bu konuyu dile getirmemi istediler. Hakikaten de günlerin uzamasına kısalmasına göre bir güncellemeye MEDAŞ gözünden kaçırıyor gibi… Geçtiğimiz günlerde gün ağardıktan yarım saat sonra sokak lambalarının hala yandığını gözlemledim. İkinci sorun ise TÜVTÜRK’e araçlarını vizeye götüren vatandaşların orada sıra beklerken kapalı bir yer olmadığını soğukta dışarda bekledikleri ile ilgili şikayetleri vardı. Bizzat TÜVTÜRK’e giderek yetkili arkadaşla görüştüm. Oda bize pandemide kalabalık ortamlar sakıncalı olduğu için böyle bir sorun yaşandığını ama şimdi böyle bir durum olmadığını, giriş alanında bekleme salonunun mevcut olduğu, çıkış alanında ise kendileri tarafından kapalı bir kamelya yaparak içerisine de ısıtıcı yerleştirdiklerini bundan sonra da bu konuda daha da duyarlı olacaklarını belirtti. Üçüncü sıkıntı ise genel bir sıkıntı… 850 ile başlayan numaralar vakitli vakitsiz arayarak kabak tadı vermeye başladı. Belki önemlidir diye açıyoruz. Genelde internetle ilgili yanlış bilgi aktararak zamanımızı çalıyorlar. Bu konuda hemen hemen her vatandaş gibi bende çok muzdaribim… Bunun bir çözümü var mı bilmiyorum, değilse hepimiz çileden çıkacağız. Umarım vatandaşın bu sorunları ilgili yetkililerin de gündemine girer de bir çare bulurlar.
Ekleme Tarihi: 09 Ocak 2023 - Pazartesi

AYDINLATMA, TÜVTÜRK VE 850 …!

Yolda sokakta gördüğümüz vatandaşlarımızın sıkıntılarını zaman zaman köşe yazılarımızda gündeme getiriyoruz.

Bu yazımızda da “Ali Abi yazar mısınız?” dedikleri sorunlardan TÜVTÜRK, aydınlatma ve genel bir durum olan 850 numaralarının aramasıyla ilgili okuyucularımızın sıkıntılarını gündeme getirmek istedik.

Birçok vatandaşımız Avrupa’da bile sokak aydınlatmasında kısıtlamaya giderken ilçemizde seher vakti geçmesine rağmen sokak aydınlatmalarının hala yanıyor olmasına bir anlam veremediklerini belirttiler.

Bunun bir israf olduğunu söyleyerek bu konuyu dile getirmemi istediler.

Hakikaten de günlerin uzamasına kısalmasına göre bir güncellemeye MEDAŞ gözünden kaçırıyor gibi…

Geçtiğimiz günlerde gün ağardıktan yarım saat sonra sokak lambalarının hala yandığını gözlemledim.

İkinci sorun ise TÜVTÜRK’e araçlarını vizeye götüren vatandaşların orada sıra beklerken kapalı bir yer olmadığını soğukta dışarda bekledikleri ile ilgili şikayetleri vardı.

Bizzat TÜVTÜRK’e giderek yetkili arkadaşla görüştüm. Oda bize pandemide kalabalık ortamlar sakıncalı olduğu için böyle bir sorun yaşandığını ama şimdi böyle bir durum olmadığını, giriş alanında bekleme salonunun mevcut olduğu, çıkış alanında ise kendileri tarafından kapalı bir kamelya yaparak içerisine de ısıtıcı yerleştirdiklerini bundan sonra da bu konuda daha da duyarlı olacaklarını belirtti.

Üçüncü sıkıntı ise genel bir sıkıntı…

850 ile başlayan numaralar vakitli vakitsiz arayarak kabak tadı vermeye başladı. Belki önemlidir diye açıyoruz. Genelde internetle ilgili yanlış bilgi aktararak zamanımızı çalıyorlar.

Bu konuda hemen hemen her vatandaş gibi bende çok muzdaribim…

Bunun bir çözümü var mı bilmiyorum, değilse hepimiz çileden çıkacağız.

Umarım vatandaşın bu sorunları ilgili yetkililerin de gündemine girer de bir çare bulurlar.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.