ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BENDEN DEMESİ...

Tayin isteyenler veya tayinleri çıkıp ta tercih edecek olanlar ilk başta gidecekleri yerin eğitim seviyesi sağlık hizmetlerine bakar. Dostum Hakkı Balcı'yı geçtiğimiz günlerde apar topar Konya’ya aşırmışlar. Tedavisi bitip geri dönünce belki de yolda öbür dünyayı boylayacaktık sözü... Milletin "yazında şu hastaneye doktor gelsin" feryadı... "Bir özel hastane olsa ne iyi olurdu" dileği... Doktorun Konya’ya havalesi ile düşen gardımız... Hastalığımızın bir kat daha artması... Yerinde hizmetin ne derece önemli olduğunu göstermez mi? Sadece Seydişehir değil Ahırlısı, Yalıhüyüklüsü, hatta Bozkırlısını geç; Akseki tarafına Yarpuzlusu, Değirmenliklisi, Süleymaniyelisi onlardan birileriyle karşılaştığımızda da hastaneye doktor isterler. Hastalarımıza bakarsan sanki bölgeye hizmet veren bir hastane gibi devlet hastanemiz. İki yıl önce bitmesi planlanan hala %20’si tamamlanmayan hastanenin yeni binası bir türlü bitirilemiyor. Uzman doktor eksikliği yüzünden bazen kliniğe benzer devlet hastanemiz. Hülasası hastaneye yolu düşen İsyanda "yazsanıza Göğüsçü niye yok, Kadın doğumcu niye bir tane" çok sayıda vatandaşın üstüne gidin hastaneye doktor gelsin istekleri biz gazetecilere bir anlamda sorumluğumuzu hatırlatıyor. Son yıllarda üzerimize hakikaten bir ölü toprak kaplamış. Hastane meselesinde laftan öteye gidemiyorduk, ta ki Ankara’da ki üçlü ziyaretlere kadar. Hastanenin kalan kısmının 4 Şubat’ta ihalesinin yapılacağı, altı ay gibi kısa bir zamanda kalan kısmının bitirileceği ve uzman doktor sayısının artırılması içinde talepte bulunulduğu haberi Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer tarafından verilinceye kadar. Milletvekili Mustafa Baloğlu’da Seydişehir devlet hastanesi hakkında benzeri açıklamalarda bulundu. Şu oldu, bu oldu sözlerini geride bırakarak bu açıklamaları milat kabul ederek yeni bir umutla özlediğimiz bir hastane için hep beraber bir daha uğraşmaya koyulmalıyız. Kendi adıma diyorum altı aya kadar hastane bitmez, uzman doktor sayısı artmazsa söz verenler darılıp kusura bakmasın artık… Benden demesi...  
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

BENDEN DEMESİ...

Tayin isteyenler veya tayinleri çıkıp ta tercih edecek olanlar ilk başta gidecekleri yerin eğitim seviyesi sağlık hizmetlerine bakar.

Dostum Hakkı Balcı'yı geçtiğimiz günlerde apar topar Konya’ya aşırmışlar. Tedavisi bitip geri dönünce belki de yolda öbür dünyayı boylayacaktık sözü...

Milletin "yazında şu hastaneye doktor gelsin" feryadı... "Bir özel hastane olsa ne iyi olurdu" dileği... Doktorun Konya’ya havalesi ile düşen gardımız... Hastalığımızın bir kat daha artması...

Yerinde hizmetin ne derece önemli olduğunu göstermez mi?

Sadece Seydişehir değil Ahırlısı, Yalıhüyüklüsü, hatta Bozkırlısını geç; Akseki tarafına Yarpuzlusu, Değirmenliklisi, Süleymaniyelisi onlardan birileriyle karşılaştığımızda da hastaneye doktor isterler. Hastalarımıza bakarsan sanki bölgeye hizmet veren bir hastane gibi devlet hastanemiz.

İki yıl önce bitmesi planlanan hala %20’si tamamlanmayan hastanenin yeni binası bir türlü bitirilemiyor. Uzman doktor eksikliği yüzünden bazen kliniğe benzer devlet hastanemiz.

Hülasası hastaneye yolu düşen İsyanda "yazsanıza Göğüsçü niye yok, Kadın doğumcu niye bir tane" çok sayıda vatandaşın üstüne gidin hastaneye doktor gelsin istekleri biz gazetecilere bir anlamda sorumluğumuzu hatırlatıyor.

Son yıllarda üzerimize hakikaten bir ölü toprak kaplamış. Hastane meselesinde laftan öteye gidemiyorduk, ta ki Ankara’da ki üçlü ziyaretlere kadar. Hastanenin kalan kısmının 4 Şubat’ta ihalesinin yapılacağı, altı ay gibi kısa bir zamanda kalan kısmının bitirileceği ve uzman doktor sayısının artırılması içinde talepte bulunulduğu haberi Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer tarafından verilinceye kadar.

Milletvekili Mustafa Baloğlu’da Seydişehir devlet hastanesi hakkında benzeri açıklamalarda bulundu.

Şu oldu, bu oldu sözlerini geride bırakarak bu açıklamaları milat kabul ederek yeni bir umutla özlediğimiz bir hastane için hep beraber bir daha uğraşmaya koyulmalıyız.

Kendi adıma diyorum altı aya kadar hastane bitmez, uzman doktor sayısı artmazsa söz verenler darılıp kusura bakmasın artık…

Benden demesi...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.