ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BİR HASLET, BİR İCRAAT?

Bizim güzel hasletlerimizdendir yardım etmek. Vakıflar,  yardım müesseseleri bizlere ecdat yadigârıdır. Son yıllarda sayıları hızla artan yardım kuruluşları ve dernekleri Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, belediyelerde giderek artan aş evleri yardım birimleri, Cuma namazından sonra toplanan yardımlar, Zekât, Fıtır sadakası gibi ibadetler. Allah hepimizin yardımlarını kabul etsin. Yardım kuruluşlarının sayıları artıyor pek alâ güzel bir iş ama… Son zamanlarda yapılan yardımlarda biraz su götürür oldu. Gerçek ihtiyacı olanları ayırt etmek zorlaştı. Öyle gelişi güzel dağıtılmaya başlandı ki… Tembelliğe, miskinliğe yol açmaya başladı.  “Mahallede bir yoksul aile var saat başı yardım getirirler biri gider biri gelir adeta yardım akıyor” diyenler de çok  “Bizim mahallede biri var yiyecek ekmeğe muhtaç. Yardım eden yok. “  diyenlerde… Hayır, yardımları son aylarda Suriyeli göçmenler nedeniyle başka bir boyut kazandı. Bir ay önce Bayır-Bucak Türkmenleri ve ilçemizdeki mülteciler için bir yardım kampanyası düzenlendi. Bu kampanyada hamiyet sever hemşerilerimiz dört elden yardım için kolları sıvadılar. Bu yardım kampanyasında oluşturulan komisyon dikkat çekti.  Kızılay, İHH, Ümit Çocukları Derneği, Gönüllü Hanımlar Derneği, Seydişehir belediyesi Sosyal Faaliyetler ve Kültür müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ve Muhtarlar derneği başkanından oluştu. Komisyon zaman zaman toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Son toplantısında ise yardımların sağlıklı bir şekilde yerlerine ulaştırılması gibi önemli kararlar alındı. Irmakların birleşerek denize akması gibi kat kat büyüdü, saatin çalışması gibi ahenkle işledi bu yardım kampanyası. Zamanlaması da manidardı tam kışın ortasında Bayır-Bucak Türkmenlerinin sınırımıza akın ettiği bir sırada gerçekleşti. Siyaset ten, riyadan uzak örnek bir hayır kampanyası oldu… Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Maksat hâsıl olmuştur... Umarım bundan sonraki kampanyalarda aynı usül ve yöntemler ve samimiyetle yapılır…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

BİR HASLET, BİR İCRAAT?

Bizim güzel hasletlerimizdendir yardım etmek.

Vakıflar,

 yardım müesseseleri bizlere ecdat yadigârıdır.

Son yıllarda sayıları hızla artan yardım kuruluşları ve dernekleri Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı, belediyelerde giderek artan aş evleri yardım birimleri, Cuma namazından sonra toplanan yardımlar, Zekât, Fıtır sadakası gibi ibadetler. Allah hepimizin yardımlarını kabul etsin.

Yardım kuruluşlarının sayıları artıyor pek alâ güzel bir iş ama… Son zamanlarda yapılan yardımlarda biraz su götürür oldu.

Gerçek ihtiyacı olanları ayırt etmek zorlaştı. Öyle gelişi güzel dağıtılmaya başlandı ki… Tembelliğe, miskinliğe yol açmaya başladı.

 “Mahallede bir yoksul aile var saat başı yardım getirirler biri gider biri gelir adeta yardım akıyor” diyenler de çok  “Bizim mahallede biri var yiyecek ekmeğe muhtaç. Yardım eden yok. “  diyenlerde…

Hayır, yardımları son aylarda Suriyeli göçmenler nedeniyle başka bir boyut kazandı.

Bir ay önce Bayır-Bucak Türkmenleri ve ilçemizdeki mülteciler için bir yardım kampanyası düzenlendi. Bu kampanyada hamiyet sever hemşerilerimiz dört elden yardım için kolları sıvadılar.

Bu yardım kampanyasında oluşturulan komisyon dikkat çekti.  Kızılay, İHH, Ümit Çocukları Derneği, Gönüllü Hanımlar Derneği, Seydişehir belediyesi Sosyal Faaliyetler ve Kültür müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ve Muhtarlar derneği başkanından oluştu.

Komisyon zaman zaman toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Son toplantısında ise yardımların sağlıklı bir şekilde yerlerine ulaştırılması gibi önemli kararlar alındı.

Irmakların birleşerek denize akması gibi kat kat büyüdü, saatin çalışması gibi ahenkle işledi bu yardım kampanyası.

Zamanlaması da manidardı tam kışın ortasında Bayır-Bucak Türkmenlerinin sınırımıza akın ettiği bir sırada gerçekleşti.

Siyaset ten, riyadan uzak örnek bir hayır kampanyası oldu…

Bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Maksat hâsıl olmuştur...

Umarım bundan sonraki kampanyalarda aynı usül ve yöntemler ve samimiyetle yapılır…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.