ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BİR TRAŞ BİN AH, BİR ÖLÜM BİN VAH...

Kuaförümde başımda kalan üç beş tele şekil verdirirken tarifede ki değişiklik gözüme çarptı. Saç sakal önce 10 liradan 18 liraya çıkmış... Zam oranı yüzde 80... "Ha maşallah" dedim bir dokunup bin ah işittim... "Her şeye zam var, senin haberin yok mu? Bağkur pirimlerini yatıramadık. Kırk liralık zeytinyağı yüz lira oldu, araç sigortasına gelen zam belli, zam yapmayalım da aç mı kalalım? Allah aşkına yaz bunları esnafın hali ne olacak? Bu hafta iki dostum sevdiklerini kaybetmişti taziye için evlerine gittim. Acılarına rağmen beni görünce; “Hastanenin yoğun bakımının işleyişinden şikayetçiyim. Hastayı kendimiz yedirip içiyoruz, giren çıkan bellisiz. Üstünde yoğun bakım hastamız mikrop kapar mı diye ödümüz koptu. Ali bu durumu bir dile getirin ne olur.” dediler. Merak etmeyin tamam dedik. İkinci cenaze evinde ise yine hastane, bu sefer morg bölümünden şikayet vardı; “Cenazemize dışarıdan gelenlerden utandık. Hastanenin morg bölümünün arka girişindeki alan çöplüğe dönmüş böyle hastane mi olur.? Sen bari yazda belki temizlerler.” Onlara da bu olumsuzluğu dile getireceğimize söz verdik. Esnaf söylediklerinde haklıydı. Acılı haldeyken hastanedeki yaşadıklarını bize aktarırken niyetlerindeki bu sıkıntıları biz yaşadık, başkaları yaşamasın düşüncesi yatıyordu. Bizde madem gazeteciyiz bunları yazmayıp da neyi yazacağız sorumluluğu, halkın yanında olma erdemliliği, sözünde durma kararlılığıyla aynen bize aktarılan neyse onu kaleme aldık. Yetkililere de düşen durumu inceleyip eksikliklerin giderilmesi. Hastanenin ki böyle, Esnafın derdinin çözümü ise siyasilere düşüyor. Sabri Hocadan Kütüphane haberimize destek…  Hocamız,  Toroslar Gazetesinde yayınlanan Kütüphane haberi ile ilgili gönderdiği destek yazısı aynen şöyle; BİZ VE KÜTÜPHANEMİZ Kütüphaneler Haftası dolayısı ile gazeteci Sn. Ali Saylam’ın dile getirdiği şehrimiz kütüphanesinin modern bir hale getirilmesi konusunu yürekten destekliyoruz. Uzun yıllardır ihmal edilmiş bu konuya artık bir son verilmelidir. Tezyin edilmiş yeni binaya Milli eğitimden ve Diyanetten emekli bazı hocalarımızın zengin kütüphanelerini ve ardından da maddi-manevi yardımlarını esirgemeyecekleri söylentileri kulağımıza gelmektedir. Tez elden ele alınırsa bu hayırlı işin yapılamayacak bir tarafı yoktur. Yeni nesillere inşallah hayırlı olur temennisi ile tüm yetkililere saygılarımızı sunuyoruz. Mahlas adıyla..Sabri Hoca  
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

BİR TRAŞ BİN AH, BİR ÖLÜM BİN VAH...

Kuaförümde başımda kalan üç beş tele şekil verdirirken tarifede ki değişiklik gözüme çarptı. Saç sakal önce 10 liradan 18 liraya çıkmış... Zam oranı yüzde 80... "Ha maşallah" dedim bir dokunup bin ah işittim... "Her şeye zam var, senin haberin yok mu? Bağkur pirimlerini yatıramadık. Kırk liralık zeytinyağı yüz lira oldu, araç sigortasına gelen zam belli, zam yapmayalım da aç mı kalalım? Allah aşkına yaz bunları esnafın hali ne olacak?

Bu hafta iki dostum sevdiklerini kaybetmişti taziye için evlerine gittim. Acılarına rağmen beni görünce; “Hastanenin yoğun bakımının işleyişinden şikayetçiyim. Hastayı kendimiz yedirip içiyoruz, giren çıkan bellisiz. Üstünde yoğun bakım hastamız mikrop kapar mı diye ödümüz koptu. Ali bu durumu bir dile getirin ne olur.” dediler. Merak etmeyin tamam dedik.

İkinci cenaze evinde ise yine hastane, bu sefer morg bölümünden şikayet vardı; “Cenazemize dışarıdan gelenlerden utandık. Hastanenin morg bölümünün arka girişindeki alan çöplüğe dönmüş böyle hastane mi olur.? Sen bari yazda belki temizlerler.” Onlara da bu olumsuzluğu dile getireceğimize söz verdik.

Esnaf söylediklerinde haklıydı. Acılı haldeyken hastanedeki yaşadıklarını bize aktarırken niyetlerindeki bu sıkıntıları biz yaşadık, başkaları yaşamasın düşüncesi yatıyordu. Bizde madem gazeteciyiz bunları yazmayıp da neyi yazacağız sorumluluğu, halkın yanında olma erdemliliği, sözünde durma kararlılığıyla aynen bize aktarılan neyse onu kaleme aldık.

Yetkililere de düşen durumu inceleyip eksikliklerin giderilmesi. Hastanenin ki böyle, Esnafın derdinin çözümü ise siyasilere düşüyor.

Sabri Hocadan Kütüphane haberimize destek…  Hocamız,  Toroslar Gazetesinde yayınlanan Kütüphane haberi ile ilgili gönderdiği destek yazısı aynen şöyle;

BİZ VE KÜTÜPHANEMİZ

Kütüphaneler Haftası dolayısı ile gazeteci Sn. Ali Saylam’ın dile getirdiği şehrimiz kütüphanesinin modern bir hale getirilmesi konusunu yürekten destekliyoruz. Uzun yıllardır ihmal edilmiş bu konuya artık bir son verilmelidir. Tezyin edilmiş yeni binaya Milli eğitimden ve Diyanetten emekli bazı hocalarımızın zengin kütüphanelerini ve ardından da maddi-manevi yardımlarını esirgemeyecekleri söylentileri kulağımıza gelmektedir. Tez elden ele alınırsa bu hayırlı işin yapılamayacak bir tarafı yoktur. Yeni nesillere inşallah hayırlı olur temennisi ile tüm yetkililere saygılarımızı sunuyoruz.

Mahlas adıyla..Sabri Hoca

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.