ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BİRİ SAĞLIK, BİRİ GÜVENLİK, BİRİ İHTİYAÇ…

Bu haftaki köşe yazımızda Alacabel Tüneli, fırın ve pastanelerin denetimi ve metruk binalarla ilgili yazmak istedim. Çünkü okuyucularımız ısrarla bu üç önemli sorunu dile getirmemi istediler. Ramazan ayında en yoğun olanlar fırın ve pastaneler… Bu yoğun çalışmalar arasında gerekli hijyen kuraları bazen göz ardı edilebiliyor. Tabiatıyla sağlığımızla birebir ilgili bir durum. Okuyucularımdan bir hanımefendi "Ali Abi, ekmeklerin içinde bazen istenmeyen maddeler çıkıyor" dedi. Zabıta ekipleri ve İlçe tarım ekipleri aralıksız denetim yaptıklarını söylüyorlar ama bu iddia hafife alınacak bir durum olmadığı için tekrar hatırlatmak istedim. İkinci konu ise, metruk binalar… Bu tür binalar gerçekten güvenlik sorunu teşkil ediyor. Bu binalarda geceleri maalesef alkol ve uyuşturucu kullananlar tarafından kullanılabiliyor. Zaten görüyoruz ki bu tür binaların camları, kapıları kırılmış bir ören yerine dönüşmüş durumda. Bu nedenle görüntü kirliliği de yaratıyor. Bu konuda da vatandaşlardan şikayet var. Son olarakta sosyal medyanın yanı sıra yolda önümüze geçip "Ali Abi, şu tüneli yazda başlasınlar" diyenler çok. Aslında çok defa yazdık… İktidarda konu üzerine gitti. Bu duruma muhalefette duyarsız kalmadı. Yarım kalan tünelin başlamasıyla ilgili verilen cevap ise Bakanlık ve Karayollarından hedeflerinin 2023 yılında bitirmek olduğunu belirtmeden başka bir gelişme olmadı maalesef. En somut gelişme ise Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in soru önergesine Sayın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu "Çalışmalar devam ediyor" cevap yazısı. Vatandaşların bu gibi hassas konuları sorgulamalarını olumlu buluyorum. Duyarlı vatandaşlarımızın yapıcı eleştirileri ve çözüm önerilerini de sorunun çözülmesinde önemli bir katkı olarak görüyorum. Gerçekten de yukarıda bahsettiğim üç sıkıntı biri sağlık, biri güvenlik biri de artık bitirilmesi elzem olan acil bir ihtiyaç. İnşallah yetkililer konuyla ilgili bu yazımızdaki uyarıları dikkate alırlar.  
Ekleme Tarihi: 11 Nisan 2022 - Pazartesi

BİRİ SAĞLIK, BİRİ GÜVENLİK, BİRİ İHTİYAÇ…

Bu haftaki köşe yazımızda Alacabel Tüneli, fırın ve pastanelerin denetimi ve metruk binalarla ilgili yazmak istedim.

Çünkü okuyucularımız ısrarla bu üç önemli sorunu dile getirmemi istediler.

Ramazan ayında en yoğun olanlar fırın ve pastaneler…

Bu yoğun çalışmalar arasında gerekli hijyen kuraları bazen göz ardı edilebiliyor. Tabiatıyla sağlığımızla birebir ilgili bir durum.

Okuyucularımdan bir hanımefendi "Ali Abi, ekmeklerin içinde bazen istenmeyen maddeler çıkıyor" dedi.

Zabıta ekipleri ve İlçe tarım ekipleri aralıksız denetim yaptıklarını söylüyorlar ama bu iddia hafife alınacak bir durum olmadığı için tekrar hatırlatmak istedim.

İkinci konu ise, metruk binalar…

Bu tür binalar gerçekten güvenlik sorunu teşkil ediyor. Bu binalarda geceleri maalesef alkol ve uyuşturucu kullananlar tarafından kullanılabiliyor.

Zaten görüyoruz ki bu tür binaların camları, kapıları kırılmış bir ören yerine dönüşmüş durumda. Bu nedenle görüntü kirliliği de yaratıyor. Bu konuda da vatandaşlardan şikayet var.

Son olarakta sosyal medyanın yanı sıra yolda önümüze geçip "Ali Abi, şu tüneli yazda başlasınlar" diyenler çok.

Aslında çok defa yazdık…

İktidarda konu üzerine gitti. Bu duruma muhalefette duyarsız kalmadı.

Yarım kalan tünelin başlamasıyla ilgili verilen cevap ise Bakanlık ve Karayollarından hedeflerinin 2023 yılında bitirmek olduğunu belirtmeden başka bir gelişme olmadı maalesef.

En somut gelişme ise Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in soru önergesine Sayın Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu "Çalışmalar devam ediyor" cevap yazısı.

Vatandaşların bu gibi hassas konuları sorgulamalarını olumlu buluyorum.

Duyarlı vatandaşlarımızın yapıcı eleştirileri ve çözüm önerilerini de sorunun çözülmesinde önemli bir katkı olarak görüyorum.

Gerçekten de yukarıda bahsettiğim üç sıkıntı biri sağlık, biri güvenlik biri de artık bitirilmesi elzem olan acil bir ihtiyaç.

İnşallah yetkililer konuyla ilgili bu yazımızdaki uyarıları dikkate alırlar.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.