ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BİTER DİYORLAR AMA BİTMİYOR…

Temel atma törenlerinde protokolün en büyüğü kimse çıkar, müteahhidi de yanına alır: “Para var, ödenekte sorun yok. Sende bize söz vereceksin. Bu işi gününden önce bitireceksin” der. Müteahhit de gülerek: “Tamam efendim. Hızlı çalışıp bu işi gününden 6-7 ay önce bitireceğiz” diye söz verir. Allah var. Gerçekten de devlet yatırımlarında ödenek sorunu yaşanmıyor. Ama “gününden önce” seremonisi biraz işin havası oluyor. Sadece bizim ilçemizde mi böyle oluyor, başka yerlerde de bu şekilde mi bilmiyorum ama devlet yatırımları gününde bitmiyor. Bir de bunun yanında yarım yamalak karmakarışık kalan yatırımlar var ki düşman başına… Gençlik Merkezi 2016 Ekim’inde bitirilecekti. Atık Su Arıtma Tesisi 2016’nın Mayıs’ında bitecekti. Mahmut Esat Ortaokulu ek binası ise 2016’nın Ağustos ayında tamamlanacaktı. Emniyet Müdürlüğü binasının ise 2017 Aralık’ta bitirilmesi planlanıyordu. Ama maalesef bu yatırımların hiçbiri zamanında bitmedi, bazılarının ise bitim tarihinin üstünden yıllar geçmesine rağmen ne zaman biteceği muamma… Hastane ise bu konuda tam bir kepazelik… Bu işler bazen gecikmeyle de kalmıyor. Müteahhit işin içinden çıkamayınca onlarca esnafımızı ve iş adamımızı da mağdur bırakıyor. Mahkemesi bitmeyen Toki’de hem ev alanların, hem de burayı yapan müteahhit tarafından dolandırılan esnafların sıkıntıları yıllar geçmesine rağmen hala devam ediyor. Aynı durum Mahmut Esat Ortaokulu ek binasında da yaşanıyor. Bu iktidardan önce devlet yatırımlarının çoğu ödenek yüzünden yarım kalıyordu. Şimdi ödenek sorunu da olmadığına göre ve ihale yasasında alt sınırın üstünde ki firmalara ihaleyi verdiklerine göre nasıl oluyor da bu işler bu hale geliyor? Bu olumsuzluğun bilinen sebebi müteahhidin yanlış hesap yaparak işi ucuza aldığı ve işin içinden çıkamadığı olarak biliniyor. Peki bu gidişata da dur demenin bir yolu yok mu? Bir de yerel açıdan baktığımızda yetkililerimiz, siyasilerimiz sık sık bu devlet yatırımları inşaatlarında inceleme yaptıklarını söylerler. Biz de haberlerini yaparız… Bu olumsuz durumları önleyemediklerine göre bu incelemeler neyin nesi? Vallahi anlayamıyorum… Ben her zaman söylüyorum. Bu iktidardan önce de böyleydi. Şimdi de aynen devam ediyor. Genelde siyasi parti yetkilileri yapacakları işi doğru düzgün yapmazlar, üstüne vazife olmayan işlerle de uğraşır dururlar. “Üstüne vazife olmayan işler nedir?” diye sorulursa vatandaşlarımız bunların ne olduğunu gayet iyi bilir. Eğer bilmeyenler varsa bir sonraki köşe yazılarımda onlardan da bahsederim.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

BİTER DİYORLAR AMA BİTMİYOR…

Temel atma törenlerinde protokolün en büyüğü kimse çıkar, müteahhidi de yanına alır: “Para var, ödenekte sorun yok. Sende bize söz vereceksin. Bu işi gününden önce bitireceksin” der. Müteahhit de gülerek: “Tamam efendim. Hızlı çalışıp bu işi gününden 6-7 ay önce bitireceğiz” diye söz verir.

Allah var. Gerçekten de devlet yatırımlarında ödenek sorunu yaşanmıyor. Ama “gününden önce” seremonisi biraz işin havası oluyor.

Sadece bizim ilçemizde mi böyle oluyor, başka yerlerde de bu şekilde mi bilmiyorum ama devlet yatırımları gününde bitmiyor. Bir de bunun yanında yarım yamalak karmakarışık kalan yatırımlar var ki düşman başına…

Gençlik Merkezi 2016 Ekim’inde bitirilecekti. Atık Su Arıtma Tesisi 2016’nın Mayıs’ında bitecekti. Mahmut Esat Ortaokulu ek binası ise 2016’nın Ağustos ayında tamamlanacaktı. Emniyet Müdürlüğü binasının ise 2017 Aralık’ta bitirilmesi planlanıyordu. Ama maalesef bu yatırımların hiçbiri zamanında bitmedi, bazılarının ise bitim tarihinin üstünden yıllar geçmesine rağmen ne zaman biteceği muamma…

Hastane ise bu konuda tam bir kepazelik…

Bu işler bazen gecikmeyle de kalmıyor. Müteahhit işin içinden çıkamayınca onlarca esnafımızı ve iş adamımızı da mağdur bırakıyor.

Mahkemesi bitmeyen Toki’de hem ev alanların, hem de burayı yapan müteahhit tarafından dolandırılan esnafların sıkıntıları yıllar geçmesine rağmen hala devam ediyor.

Aynı durum Mahmut Esat Ortaokulu ek binasında da yaşanıyor.

Bu iktidardan önce devlet yatırımlarının çoğu ödenek yüzünden yarım kalıyordu. Şimdi ödenek sorunu da olmadığına göre ve ihale yasasında alt sınırın üstünde ki firmalara ihaleyi verdiklerine göre nasıl oluyor da bu işler bu hale geliyor?

Bu olumsuzluğun bilinen sebebi müteahhidin yanlış hesap yaparak işi ucuza aldığı ve işin içinden çıkamadığı olarak biliniyor. Peki bu gidişata da dur demenin bir yolu yok mu?

Bir de yerel açıdan baktığımızda yetkililerimiz, siyasilerimiz sık sık bu devlet yatırımları inşaatlarında inceleme yaptıklarını söylerler. Biz de haberlerini yaparız…

Bu olumsuz durumları önleyemediklerine göre bu incelemeler neyin nesi? Vallahi anlayamıyorum…

Ben her zaman söylüyorum. Bu iktidardan önce de böyleydi. Şimdi de aynen devam ediyor.

Genelde siyasi parti yetkilileri yapacakları işi doğru düzgün yapmazlar, üstüne vazife olmayan işlerle de uğraşır dururlar.

“Üstüne vazife olmayan işler nedir?” diye sorulursa vatandaşlarımız bunların ne olduğunu gayet iyi bilir. Eğer bilmeyenler varsa bir sonraki köşe yazılarımda onlardan da bahsederim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.