ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

BÖLGEMİZE BİR ÜNİVERSİTE YAKIŞIR...

Özelleşme öncesi ETİ AŞ Genel Müdürü Sayın Mehmet Arkan Bey gazeteci olarak bizleri Selçuk üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Okutan ile görüşmemiz için yönlendirme yapmıştı görüşmek için göndermişti. Amaç burası nasıl olsa özelleşecek özelleşmeden önce bekârlar sitesi olarak bilinen stadın olduğu bölge binalarıyla beraber üniversiteye verilecek, Seydişehir’e bir fakülte kazandırmaktı. Teknik çalışmaları yapılmış ve müracaatta bulunulmuştu. Binaların sağlam ve açılacak fakülteye uygun olup olmadığına bakmak için Okutan’ın gönderdiği inşaat bilirkişi heyeti anlamsız bir şekilde binaların çürük olduğu yönünde rapor hazırlamıştı. O zamandan bu güne kurulanlarla Konya merkezde devlet üniversitesi Necmettin Erbakan ve üç tane özel üniversiteyle beraber beş tane oldu. Konya’ya bir daha kurulsun denecekse oda ilçelere kurumalıdır diye düşünmek mantıklı gelebilir. YÖK’ün bakışını üniversitelerin kurulmasındaki kriterlerini bilemem ama, Alanya, Bandırma gibi büyük ilçelerde üniversite kurulmuşsa 400 km gibi büyük bir yüz ölçüme sahip Konya’mızın birbirine uzaklıkları seksen km geçmeyen bir bölgesine altıncı üniversitenin kurulması daha anlamlı olabilir. Böyle bir talebe Sayın Mustafa Şahin hocamın ve Necmettin Erbakan üniversitesi rektörü Muzaffer Şeker beyin de karşı çıkacağını sanmıyorum. Bir birine otuz km uzaklıktaki şirin bu iki ilçenin daha önce hiç görmediğim bir yakınlaşma içinde olması, şu sıralar sen, ben değil de birlikte nasıl kalkınırız diye düşünmesi üniversite çalışmasının ikliminin müsait hale getiriyor. Üniversite bazında eğitime önemli destekleri olan hayırsever Ali Akkanat ve Mehmet Cengiz’i de arkalarına alarak Seydişehir ve Beyşehir yetkililerinin birlikte geç kalmadan üniversite isteriz demesinin tam zamanıdır diye düşünüyorum. Böyle bir çalışma mikro milliyetçi anlayışı ve iki ilçeye yıllardır verdiği zararı da ortadan kaldıracaktır... İlçe ekranları bütün eforunu bu yönde sarf etmelidir...
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

BÖLGEMİZE BİR ÜNİVERSİTE YAKIŞIR...

Özelleşme öncesi ETİ AŞ Genel Müdürü Sayın Mehmet Arkan Bey gazeteci olarak bizleri Selçuk üniversitesi rektörü Prof. Dr. Süleyman Okutan ile görüşmemiz için yönlendirme yapmıştı görüşmek için göndermişti. Amaç burası nasıl olsa özelleşecek özelleşmeden önce bekârlar sitesi olarak bilinen stadın olduğu bölge binalarıyla beraber üniversiteye verilecek, Seydişehir’e bir fakülte kazandırmaktı. Teknik çalışmaları yapılmış ve müracaatta bulunulmuştu. Binaların sağlam ve açılacak fakülteye uygun olup olmadığına bakmak için Okutan’ın gönderdiği inşaat bilirkişi heyeti anlamsız bir şekilde binaların çürük olduğu yönünde rapor hazırlamıştı.

O zamandan bu güne kurulanlarla Konya merkezde devlet üniversitesi Necmettin Erbakan ve üç tane özel üniversiteyle beraber beş tane oldu.

Konya’ya bir daha kurulsun denecekse oda ilçelere kurumalıdır diye düşünmek mantıklı gelebilir. YÖK’ün bakışını üniversitelerin kurulmasındaki kriterlerini bilemem ama, Alanya, Bandırma gibi büyük ilçelerde üniversite kurulmuşsa 400 km gibi büyük bir yüz ölçüme sahip Konya’mızın birbirine uzaklıkları seksen km geçmeyen bir bölgesine altıncı üniversitenin kurulması daha anlamlı olabilir.

Böyle bir talebe Sayın Mustafa Şahin hocamın ve Necmettin Erbakan üniversitesi rektörü Muzaffer Şeker beyin de karşı çıkacağını sanmıyorum.

Bir birine otuz km uzaklıktaki şirin bu iki ilçenin daha önce hiç görmediğim bir yakınlaşma içinde olması, şu sıralar sen, ben değil de birlikte nasıl kalkınırız diye düşünmesi üniversite çalışmasının ikliminin müsait hale getiriyor.

Üniversite bazında eğitime önemli destekleri olan hayırsever Ali Akkanat ve Mehmet Cengiz’i de arkalarına alarak Seydişehir ve Beyşehir yetkililerinin birlikte geç kalmadan üniversite isteriz demesinin tam zamanıdır diye düşünüyorum. Böyle bir çalışma mikro milliyetçi anlayışı ve iki ilçeye yıllardır verdiği zararı da ortadan kaldıracaktır...

İlçe ekranları bütün eforunu bu yönde sarf etmelidir...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.