ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

Bu İş Referanduma Gidebilir..!

Geçen hafta 'Büyük Bir Meydan ve Fabrikadaki Atatürk Büstü' başlıklı köşe yazımızda şehircilikte meydanın önemine değinerek gelişen ve güzelleşen ilçemizde Kaymakamlık binasının olduğu alanın büyük bir meydanın yapılması Seydişehir'imizin güzelliğini taçlandıracağından bahsetmiştik. Bu meydana görkemli bir Atatürk heykelinin de olması gerektiğini belirttiğim köşe yazımdan sonra çok sayıdaki okuyucum, şuanda yapımı devam eden yeni Kaymakamlık binasının taşınmasının ardından mevcut binanın Seydişehir'in simgesi olduğunu birçok insanın bu binada anısı bulunduğunu söyleyerek yıkılmasa daha iyi olur düşüncelerini belirtti. Şuanda Kaymakamlık binasının taşınması bahar aylarını bulur. Mevcut binanın ne durumda kalacağı ise meçhul… Yıkılmasını istemeyen okuyucularımızdan bazıları bu binanın sivil toplum örgütlerinin idari bina olarak kullanmasını önerdiler. Bir dostumda "Ali, o binada çok anılarımız var. Atıl durumda kalmasın. Mesela Gazeteciler Cemiyeti binası olabilir" diyerek bizi bir anlamda onura etti. Bina yıkılsa da yıkılmasa da burada Muallimhane Camisinin yan tarafları düşünülerek yapılacak bir meydan çalışmasıyla şehrimize yakışacak bir meydan olabilecek konuma geldi. Önemli olanda bu güzel gelişme ..! Mevcut binanın yıkılıp yıkılmamasına hep beraber karar verebiliriz. Başkanımız Tutal'ında öyle zannediyorum ki meydan konusunda halkın kararına saygı duyacağını düşünüyorum. Zamanı gelince mevcut Kaymakamlık binasının ne olacağı konusu daha büyüyecek gibi. Ama çözümü kolay… Bu konu olgunlaştıktan sonra halk arasında konsensüs oluşmazsa referanduma gidilerek çoğunluğun dediği olur.
Ekleme Tarihi: 21 Kasım 2022 - Pazartesi

Bu İş Referanduma Gidebilir..!

Geçen hafta 'Büyük Bir Meydan ve Fabrikadaki Atatürk Büstü' başlıklı köşe yazımızda şehircilikte meydanın önemine değinerek gelişen ve güzelleşen ilçemizde Kaymakamlık binasının olduğu alanın büyük bir meydanın yapılması Seydişehir'imizin güzelliğini taçlandıracağından bahsetmiştik.

Bu meydana görkemli bir Atatürk heykelinin de olması gerektiğini belirttiğim köşe yazımdan sonra çok sayıdaki okuyucum, şuanda yapımı devam eden yeni Kaymakamlık binasının taşınmasının ardından mevcut binanın Seydişehir'in simgesi olduğunu birçok insanın bu binada anısı bulunduğunu söyleyerek yıkılmasa daha iyi olur düşüncelerini belirtti.

Şuanda Kaymakamlık binasının taşınması bahar aylarını bulur.

Mevcut binanın ne durumda kalacağı ise meçhul…

Yıkılmasını istemeyen okuyucularımızdan bazıları bu binanın sivil toplum örgütlerinin idari bina olarak kullanmasını önerdiler.

Bir dostumda "Ali, o binada çok anılarımız var. Atıl durumda kalmasın. Mesela Gazeteciler Cemiyeti binası olabilir" diyerek bizi bir anlamda onura etti.

Bina yıkılsa da yıkılmasa da burada Muallimhane Camisinin yan tarafları düşünülerek yapılacak bir meydan çalışmasıyla şehrimize yakışacak bir meydan olabilecek konuma geldi.

Önemli olanda bu güzel gelişme ..!

Mevcut binanın yıkılıp yıkılmamasına hep beraber karar verebiliriz.

Başkanımız Tutal'ında öyle zannediyorum ki meydan konusunda halkın kararına saygı duyacağını düşünüyorum.

Zamanı gelince mevcut Kaymakamlık binasının ne olacağı konusu daha büyüyecek gibi.

Ama çözümü kolay…

Bu konu olgunlaştıktan sonra halk arasında konsensüs oluşmazsa referanduma gidilerek çoğunluğun dediği olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.