ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ÇOK DA ZOR DEĞİL...!

Ekim ayında yayınladığımız “Önemli Bir Uyarı” başlıklı yazımda ilçemiz için Alüminyum’un önemine vurgu yapmıştım... Buna binaen şehir merkezinin müsait bir alanına Alüminyum’un serüvenini anlatan rölyef bir tablonun oluşturulmasının iyi olacağını söylemiştim.  Yazımızda: “Dağlarımız, taşlarımız, ilçemizin kalkınması için önemli olan Alüminyum hammaddesi boksit ile dolu. Ama gençlerimiz ve öğrencilerimiz bu boksit madeninin nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de ilçe girişinde Alüminyum fabrikasını görünce burada işlenen madeni merak ediyorlar.” diyerek Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Eti A.Ş. yetkililerine seslenmiştik.  “Bu rölyef tablonun yanına da madeni bulan Rahmetli Mümin Dede’nin bir resmini koysak ya da büstünü diksek şehrimizin tanıtımı için bir farkındalık oluşturmaz mı? Bir de bunun yanına daha önce gündeme getirdiğimiz emeği ve kalkınmayı işleyen ETİ A.Ş. önünde ki Atatürk büstünü taşısak gelişen ve güzelleşen ilçemize ayrı bir anlam katmaz mı?” diyerek şehrimizi önce kendimizin bilmesi ve dışarıdan gelen misafirlerimize de Alüminyum madenini tanıtmamızın önemini vurgulamıştık.  Bu yazımın üzerinde durmamın sebebi hem Seydişehir’i sevenlerin Alüminyum serüvenini anlatan bir tablonun şehir merkezinde bulunmasını istemesi hem de şehirlerin iyi tanıtılması ve şehirlerin özelliklerini iyi yansıtabilmek için tanıtımın sürekli yapılmasını önemsememden dolayıdır.  ETİ A.Ş. yetkilileri bir ziyaretimizde bu konuya sıcak baktıklarını ve önerinin yerinde olduğunu söyleyerek “Belediye Başkanı yer gösterirse biz ETİ A.Ş. olarak gerekli malzemeleri veririz” diyerek yazımıza kulak verdiler.  Öyle tahmin ediyorum ki Kaymakam ve Belediye Başkanı’da bu önerimizi reddetmez. Ama iş yoğunluklarından olsa gerek bu konuya ilgi duymadılar.  Bu önerimizin gerçekleşmesi halinde, saman alevi gibi bir tanıtım değil de sürekli ve gerekli olan bir tanıtım yapılmış olacak.  Eti A.Ş.’den ses geldi ama Kaymakamdan ve Başkan’dan da bir cevap bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ÇOK DA ZOR DEĞİL...!

Ekim ayında yayınladığımız “Önemli Bir Uyarı” başlıklı yazımda ilçemiz için Alüminyum’un önemine vurgu yapmıştım... Buna binaen şehir merkezinin müsait bir alanına Alüminyum’un serüvenini anlatan rölyef bir tablonun oluşturulmasının iyi olacağını söylemiştim. 

Yazımızda: “Dağlarımız, taşlarımız, ilçemizin kalkınması için önemli olan Alüminyum hammaddesi boksit ile dolu. Ama gençlerimiz ve öğrencilerimiz bu boksit madeninin nasıl bir şey olduğunu bilmiyor. Dışarıdan gelen misafirlerimiz de ilçe girişinde Alüminyum fabrikasını görünce burada işlenen madeni merak ediyorlar.” diyerek Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza ve Eti A.Ş. yetkililerine seslenmiştik. 

“Bu rölyef tablonun yanına da madeni bulan Rahmetli Mümin Dede’nin bir resmini koysak ya da büstünü diksek şehrimizin tanıtımı için bir farkındalık oluşturmaz mı? Bir de bunun yanına daha önce gündeme getirdiğimiz emeği ve kalkınmayı işleyen ETİ A.Ş. önünde ki Atatürk büstünü taşısak gelişen ve güzelleşen ilçemize ayrı bir anlam katmaz mı?” diyerek şehrimizi önce kendimizin bilmesi ve dışarıdan gelen misafirlerimize de Alüminyum madenini tanıtmamızın önemini vurgulamıştık. 

Bu yazımın üzerinde durmamın sebebi hem Seydişehir’i sevenlerin Alüminyum serüvenini anlatan bir tablonun şehir merkezinde bulunmasını istemesi hem de şehirlerin iyi tanıtılması ve şehirlerin özelliklerini iyi yansıtabilmek için tanıtımın sürekli yapılmasını önemsememden dolayıdır. 

ETİ A.Ş. yetkilileri bir ziyaretimizde bu konuya sıcak baktıklarını ve önerinin yerinde olduğunu söyleyerek “Belediye Başkanı yer gösterirse biz ETİ A.Ş. olarak gerekli malzemeleri veririz” diyerek yazımıza kulak verdiler. 

Öyle tahmin ediyorum ki Kaymakam ve Belediye Başkanı’da bu önerimizi reddetmez. Ama iş yoğunluklarından olsa gerek bu konuya ilgi duymadılar. 

Bu önerimizin gerçekleşmesi halinde, saman alevi gibi bir tanıtım değil de sürekli ve gerekli olan bir tanıtım yapılmış olacak. 

Eti A.Ş.’den ses geldi ama Kaymakamdan ve Başkan’dan da bir cevap bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.