ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ!..

Tarımda artık anam babam usulü ekim bitti. Tohumdan süpermarkete kadar bir üretim sistemi oluşturarak modern tarım yapılmazsa bir tarım şehri olan ilçemizdeki tarım üreticisinin işi şansa kalıyor. Şuanda karpuz üreticilerimiz de böyle bir durumla karşı karşıya. Geçen yıl çok iyi para kazanan karpuz üreticileri ürünlerini satamayınca bu yıl perişan oldular. Oysa, karpuzla ilgili bir tarım sanayisi olmuş olsaydı karpuz çiftçisi bu duruma düşmezdi. En kaliteli alkolün elde edildiği, meyve suyu olarak kullanıldığı, turşusunun bile yapıldığı karpuzun işlendiği bir fabrika olsaydı bu duruma düşülmezdi. Geçen yıl Seydişehir heyeti olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretinde Sayın Altay, Konya’da yeterince park bahçe var, özellikle tarımda vatandaşlarımızın geçim kaynağını sağlayabilecek yatırımlara öncelik vereceklerini belirtmiş ve Seydişehir’de yapılması gereken kurutma, soğuk hava deposu ve eleme tesisleri gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarak ertelenen, önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkacak olan soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesisleri tarım endüstrisin de gelişme göstermemiz için en önemli ayaklarından biri. Bu tesislerin ne kadar önemli olduğunu Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da farkındaki yakın zamanda Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in de katıldığı toplantıda, “Önem verdiğimiz bir hizmet var. Oda soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesislerinin hayata geçirilmesi” diyerek dile getirdi. Milli tarıma geçeceksek kalkınmamızda mutlaka modern tarım yapılması gerekir. Birinci geçim kaynağının tarım olduğu Seydişehir’de ise çiftçimiz ürettiğinin karşılığını alacaksa ve tarım endüstrisine geçeceksek ki geçmeliyiz biran evvel soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesislerinin kurulup faaliyete geçmesi gerekir. Bu nedenle çiftçilerimiz adına söz edilen bu tesislerin ihaleye çıkarılmasını ve bitirilip faaliyete geçmesini dört gözle bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2022 - Pazartesi

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ!..

Tarımda artık anam babam usulü ekim bitti.

Tohumdan süpermarkete kadar bir üretim sistemi oluşturarak modern tarım yapılmazsa bir tarım şehri olan ilçemizdeki tarım üreticisinin işi şansa kalıyor.

Şuanda karpuz üreticilerimiz de böyle bir durumla karşı karşıya.

Geçen yıl çok iyi para kazanan karpuz üreticileri ürünlerini satamayınca bu yıl perişan oldular.

Oysa, karpuzla ilgili bir tarım sanayisi olmuş olsaydı karpuz çiftçisi bu duruma düşmezdi.

En kaliteli alkolün elde edildiği, meyve suyu olarak kullanıldığı, turşusunun bile yapıldığı karpuzun işlendiği bir fabrika olsaydı bu duruma düşülmezdi.

Geçen yıl Seydişehir heyeti olarak Büyükşehir Belediye Başkanı ziyaretinde Sayın Altay, Konya’da yeterince park bahçe var, özellikle tarımda vatandaşlarımızın geçim kaynağını sağlayabilecek yatırımlara öncelik vereceklerini belirtmiş ve Seydişehir’de yapılması gereken kurutma, soğuk hava deposu ve eleme tesisleri gündeme gelmişti.

Geçtiğimiz günlerde ihaleye çıkarak ertelenen, önümüzdeki günlerde tekrar ihaleye çıkacak olan soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesisleri tarım endüstrisin de gelişme göstermemiz için en önemli ayaklarından biri.

Bu tesislerin ne kadar önemli olduğunu Belediye Başkanı Mehmet Tutal’da farkındaki yakın zamanda Ak Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek’in de katıldığı toplantıda, “Önem verdiğimiz bir hizmet var. Oda soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesislerinin hayata geçirilmesi” diyerek dile getirdi.

Milli tarıma geçeceksek kalkınmamızda mutlaka modern tarım yapılması gerekir.

Birinci geçim kaynağının tarım olduğu Seydişehir’de ise çiftçimiz ürettiğinin karşılığını alacaksa ve tarım endüstrisine geçeceksek ki geçmeliyiz biran evvel soğuk hava deposu, kurutma ve eleme tesislerinin kurulup faaliyete geçmesi gerekir.

Bu nedenle çiftçilerimiz adına söz edilen bu tesislerin ihaleye çıkarılmasını ve bitirilip faaliyete geçmesini dört gözle bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.