ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

EKİNOMİK KRİZİN İLÇEMİZE YANSIMALARI

Seydişehir de ekonomik durum nasıl? Sürekli esnaflarla hasbihal içindeyim ve aldığım en çok soru bu yönde... Ülke ekonomisi ve ilçemiz ekonomisine yansıması...  Seydişehir Belediyesinde satın alınan hizmetler dışında çalışmalar devam ediyor.  Üretim sektöründe ise krizin birçok olumsuz etkisine rağmen tekstil de büyüme devam ediyor şeklinde kısa cevaplar veriyoruz...  Bazıları bu kısa görüş beyanımızdan tatmin olmuyor ve detay istiyor... İşte bu detay bilgileri de birinci ağızdan okuyucularımla paylaşmak istiyorum...  Belediye başkanı Mehmet TUTAL’ dan ;  - Kuğulu projesi gölet çalışmasını Devlet Su İşleri yürüttüğü için çalışmalar devam ediyor...  - Seyit Harun Projesinde ise birkaç kamu ihalesinden sonra yerin işin kolayı olan peyzaj çalışmalarını kış erken gelmezse en yakın zamanda aksi takdirde en geç baharda başlanacak...  Yeşil alan çalışmalarında ise eski İlçe Tarım Müdürlüğünün yıkımına başlandı… Eski garaj projesinde ise müteahhittin güçlü olması sebebiyle krizden etkilenmemiş olup bir sorun yaşanmamaktadır...  Atık tesislerin ise Aralık ayında bitecek görünüyor… Vatandaşların sık sorduğu diğer bir husus ise, Belediye Sosyal Termal Tesislerinin durumudur. Başkanda bu konuda müteahhitten kaynaklanan bir sorun olmazsa söz verdiğimiz gibi inşaat Aralık ayında biteceğini belirtti.  Bu çalışmalar devam ederken Belediyeden önemli bir çalışma daha başlatıldı. Oda ‘Maden Yolu’. Yani Taraşçı göbeğinden marangozlar kavşağına kadar olan 5,5 Km yol. Diğer bir değişle yılan hikâyesine dönen yol. Karayollarına bağlı değil, Belediyeye bağı değil. Ancak Belediye sınırlarında olan bir yol. Bu yol baskı gördüğü zaman yama yapıp geçiştiriliyor. Ancak Seydişehir Belediyesi elini taşın altına koyarak kalıcı 1.sınıf yol olacak şekilde çalışmalara başladı.  Genelde ise BEYBO A.Ş. nin tamamlanan ek binası ile istihdam kapasitesinin yaklaşık 900 e yükselmesi, organize sanayisinde sözü edilen çorap fabrikasının makinelerinin yerleştirme sürecinin hızla devam etmesi, yeni açılan Toroslar Sanayi Sitesinde ise istihdam kapasitesi yüksek yeni bir tekstil atölyesinin açılması Seydişehir’i bir tekstil üstüne dönüştürecek gibi.  İyi giden ekonominin bozulması ile toplum olarak bir umutsuzluk, bir karamsarlık, bir karmaşıklık yaşadığımız, çarşının, pazarın el yaktığı, temel besin kaynağımız ekmeğin fiyatının içinden çıkılmadığı bu zor günlerde vatandaşa biraz da güzel haberler vermek istedik.  Bunca ekonomik sorunlara rağmen Seydişehir de iyi şeyler de oluyor.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

EKİNOMİK KRİZİN İLÇEMİZE YANSIMALARI

Seydişehir de ekonomik durum nasıl? Sürekli esnaflarla hasbihal içindeyim ve aldığım en çok soru bu yönde... Ülke ekonomisi ve ilçemiz ekonomisine yansıması... 

Seydişehir Belediyesinde satın alınan hizmetler dışında çalışmalar devam ediyor. 

Üretim sektöründe ise krizin birçok olumsuz etkisine rağmen tekstil de büyüme devam ediyor şeklinde kısa cevaplar veriyoruz... 

Bazıları bu kısa görüş beyanımızdan tatmin olmuyor ve detay istiyor... İşte bu detay bilgileri de birinci ağızdan okuyucularımla paylaşmak istiyorum... 

Belediye başkanı Mehmet TUTAL’ dan ; 

- Kuğulu projesi gölet çalışmasını Devlet Su İşleri yürüttüğü için çalışmalar devam ediyor... 

- Seyit Harun Projesinde ise birkaç kamu ihalesinden sonra yerin işin kolayı olan peyzaj çalışmalarını kış erken gelmezse en yakın zamanda aksi takdirde en geç baharda başlanacak... 

Yeşil alan çalışmalarında ise eski İlçe Tarım Müdürlüğünün yıkımına başlandı…

Eski garaj projesinde ise müteahhittin güçlü olması sebebiyle krizden etkilenmemiş olup bir sorun yaşanmamaktadır... 

Atık tesislerin ise Aralık ayında bitecek görünüyor…

Vatandaşların sık sorduğu diğer bir husus ise, Belediye Sosyal Termal Tesislerinin durumudur. Başkanda bu konuda müteahhitten kaynaklanan bir sorun olmazsa söz verdiğimiz gibi inşaat Aralık ayında biteceğini belirtti. 

Bu çalışmalar devam ederken Belediyeden önemli bir çalışma daha başlatıldı. Oda ‘Maden Yolu’. Yani Taraşçı göbeğinden marangozlar kavşağına kadar olan 5,5 Km yol. Diğer bir değişle yılan hikâyesine dönen yol. Karayollarına bağlı değil, Belediyeye bağı değil. Ancak Belediye sınırlarında olan bir yol. Bu yol baskı gördüğü zaman yama yapıp geçiştiriliyor. Ancak Seydişehir Belediyesi elini taşın altına koyarak kalıcı 1.sınıf yol olacak şekilde çalışmalara başladı. 

Genelde ise BEYBO A.Ş. nin tamamlanan ek binası ile istihdam kapasitesinin yaklaşık 900 e yükselmesi, organize sanayisinde sözü edilen çorap fabrikasının makinelerinin yerleştirme sürecinin hızla devam etmesi, yeni açılan Toroslar Sanayi Sitesinde ise istihdam kapasitesi yüksek yeni bir tekstil atölyesinin açılması Seydişehir’i bir tekstil üstüne dönüştürecek gibi. 

İyi giden ekonominin bozulması ile toplum olarak bir umutsuzluk, bir karamsarlık, bir karmaşıklık yaşadığımız, çarşının, pazarın el yaktığı, temel besin kaynağımız ekmeğin fiyatının içinden çıkılmadığı bu zor günlerde vatandaşa biraz da güzel haberler vermek istedik. 

Bunca ekonomik sorunlara rağmen Seydişehir de iyi şeyler de oluyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.