ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

EKONOMİ DE DİP YAPMA KORKUSU...

  Seçimlerden yeni çıkan Türkiye’nin, ekonomik sıkıntı ve kaygıları olduğu sokakta ve bütün finans merkezlerinde üst düzey konuşuluyor... Sohbetlerin birincil konusu ekonomi...    İktidar ve muhalefette, bu sıkıntıyı sık sık gündeme getiriyor...    Emperyalist güçlerin Baskıları, Dikiş tutan ekonomimizde artık yırtıkların meydana geliyor olması, hem ülkemizin dinamiklerini olumsuz etkiliyor hem de vatandaşın cebine vuruyor...  Bu sorunu aşmak için kemer sıkmak, tasarruf tekbirleri uygulamak ve buna benzer ekonomik yöntemlerle acı reçeteler uygulanır.  Bu tedbirlere bir şey demiyoruz. Biliyoruz ki devlet büyük ailedir. İpin ucunu kaçırırlarsa önce olan vatandaşa olur.  Şunu demek istiyoruz ki çok acil olmayan yeni yatırımlar bir süre askıya alınsın. Hovardaca para harcamak yerine para tedbirleri uygulansın.  Yani hesap kitap elden bırakılmasın…  Ama devam eden yatırımlar ise bıçak keser gibi durdurulması çok yanlış.  Geçtiğimiz sayılarımızda Toroslar Gazetemizin manşetini bu konuya ayırmıştık...  Bu yatırımlar biterse ilçemizi çevre il ve ilçeleri bağlayan yol sorunlarını bitirecek, yol çalışmalarının ödenek yetersizliği nedeniyle durmasını dile getirdik.  Yatırımların bir anda kesilmesinin perde arkasını iyi görmek gerekir. Evine ekmek götürecek işçi emekçilerinin işlerinden olması, iş adamlarını iflasa da götürecek zorluklar yaşaması, diğer sosyal yaralar açacak sıkıntılara kapı aralaması demektir.  Onun için siyasi yetkililer bu yatırımların devam etmesi için, çaba harcamaya davet ediyoruz.  Diğer yandan projedeki eksiklik nedeniyle, ihalesi iptal edilen ikinci tünel (Tınaztepe tüneli), başta Konya, Antalya ve Seydişehir olmak üzere Ülkemize büyük getiri sağlayacak, Turizm ve yük treni olarak projelendirilen hızlı treninin de para yok diye gümbürtüye gitmemesi gerekir.  Zira devlet bu iki önemli yatırım için proje etüt çalışmalarını tamamlamış ve büyük mesafe alarak ihale sürecine geçmişti. Hükümetin bu iki mega projeden para yok diye es geçmesi, harcanan milyonlarca paranın çöpe atılması demektir. Devlet kendine gelinceye kadar yeni yatırımlar biraz dursun. Buna diyecek bir sözümüz yok. Devam eden bu yatırımlara devlet para bulamıyorsa sorun büyük demektir. Tabi ki bizlerde bu ahvale seyirci kalmamalıyız... Amerika ve diğer emperyalist ülkelerin hedefinde iken devletimizin yanında olmalıyız... Yastık altı dolarları çıkartıp Türk lirası kullanmalıyız... Unutmayalım ki Başka Türkiye yok...
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

EKONOMİ DE DİP YAPMA KORKUSU...

 

Seçimlerden yeni çıkan Türkiye’nin, ekonomik sıkıntı ve kaygıları olduğu sokakta ve bütün finans merkezlerinde üst düzey konuşuluyor...

Sohbetlerin birincil konusu ekonomi... 

 

İktidar ve muhalefette, bu sıkıntıyı sık sık gündeme getiriyor... 

 

Emperyalist güçlerin Baskıları, Dikiş tutan ekonomimizde artık yırtıkların meydana geliyor olması, hem ülkemizin dinamiklerini olumsuz etkiliyor hem de vatandaşın cebine vuruyor... 

Bu sorunu aşmak için kemer sıkmak, tasarruf tekbirleri uygulamak ve buna benzer ekonomik yöntemlerle acı reçeteler uygulanır. 

Bu tedbirlere bir şey demiyoruz. Biliyoruz ki devlet büyük ailedir. İpin ucunu kaçırırlarsa önce olan vatandaşa olur. 

Şunu demek istiyoruz ki çok acil olmayan yeni yatırımlar bir süre askıya alınsın. Hovardaca para harcamak yerine para tedbirleri uygulansın. 

Yani hesap kitap elden bırakılmasın… 

Ama devam eden yatırımlar ise bıçak keser gibi durdurulması çok yanlış. 

Geçtiğimiz sayılarımızda Toroslar Gazetemizin manşetini bu konuya ayırmıştık... 

Bu yatırımlar biterse ilçemizi çevre il ve ilçeleri bağlayan yol sorunlarını bitirecek, yol çalışmalarının ödenek yetersizliği nedeniyle durmasını dile getirdik. 

Yatırımların bir anda kesilmesinin perde arkasını iyi görmek gerekir. Evine ekmek götürecek işçi emekçilerinin işlerinden olması, iş adamlarını iflasa da götürecek zorluklar yaşaması, diğer sosyal yaralar açacak sıkıntılara kapı aralaması demektir. 

Onun için siyasi yetkililer bu yatırımların devam etmesi için, çaba harcamaya davet ediyoruz. 

Diğer yandan projedeki eksiklik nedeniyle, ihalesi iptal edilen ikinci tünel (Tınaztepe tüneli), başta Konya, Antalya ve Seydişehir olmak üzere Ülkemize büyük getiri sağlayacak, Turizm ve yük treni olarak projelendirilen hızlı treninin de para yok diye gümbürtüye gitmemesi gerekir. 

Zira devlet bu iki önemli yatırım için proje etüt çalışmalarını tamamlamış ve büyük mesafe alarak ihale sürecine geçmişti.

Hükümetin bu iki mega projeden para yok diye es geçmesi, harcanan milyonlarca paranın çöpe atılması demektir.

Devlet kendine gelinceye kadar yeni yatırımlar biraz dursun. Buna diyecek bir sözümüz yok.

Devam eden bu yatırımlara devlet para bulamıyorsa sorun büyük demektir.

Tabi ki bizlerde bu ahvale seyirci kalmamalıyız... Amerika ve diğer emperyalist ülkelerin hedefinde iken devletimizin yanında olmalıyız... Yastık altı dolarları çıkartıp Türk lirası kullanmalıyız... Unutmayalım ki Başka Türkiye yok...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.