ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

EKONOMİMİZDE ÜÇÜNCÜ KIRILMA NOKTAMIZ OSB OLACAK

Geçtiğimiz hafta temeli atılan ve iki ay içerisinde kullanılacak olan doğalgazın Organize Sanayileri için önemi ve Seydişehir OSB’nin bazı ufak il ve ilçelerde olduğu gibi teşvik bölgesine alınmasını önemini defalarca köşe yazımda dile getirmiştim. Çünkü ülkemizin ve Seydişehir’in kurtuluşunun üretimden geçtiğinin bilincindeydim. Bu nedenle Konya Milletvekillerinden Sanayi ve Enerji Komisyon Başkanlığını yapmış Ziya Altunyaldız’a özel ilgi gösterdim. Seydişehir’in eski sanayi şehrine bürünmesi için kendisinden de büyük bir beklenti içerisindeydim. Kendisini OSB’mizin doğalgaz ve teşvik eksiği konusunda da zaman zaman eleştirdim. Açılış konuşmalarında; gerek Sayın Valimiz gerek Sayın Ziya Altunyaldız ve geçmişte Sanayi ve Enerji Komisyon Başkanlığı yapan Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, yukarıdaki düşünce ve öngörülerimi bir noktada teyit ettiler. Sayın Ziya Altunyaldız konuşmasında tarih boyunca üreten milletlerin ayakta kaldıklarını üretemeyenlerin yok olduğunu ve üretimin çok değerli olduğunu ifade etti. Seydişehir’in 1970 yıllarında üretime geçen alüminyum fabrikasıyla Türkiye’nin ilk sanayi temellerinin atıldığını hafif metal alüminyumun bölgenin kalkınmasında rol oynadığını ve dolayısıyla büyük bir istihdam sağladığını belirterek yıllar geçmesine rağmen Eti Alüminyum A.Ş ile birlikte OSB’nin eksiklerinin giderilmesiyle eskisi gibi  bölgenin kalkınmasını ve istihdamını sağlayacağını belirtti. Eskilerde geçim kaynağı leblebicilik olan Seydişehir’in Eti Alüminyum tesislerin kurulması ekonomimiz açısından nasıl kırılma noktasıysa termalle beraber OSB’nin de eksikliğinin giderilmesi sanayi açısından bir kırılma noktası olacak. Nitekim Belediye Başkanımız Mehmet Tutal açılış konuşmasında OSB’ye yatırım yapmak için çok sayıda girişimci olduğunu ama yerin kalmadığını belirtti. Yılan hikayesine dönen ikinci etabın hukuksal sürecinin halledilmesi noktasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın bu konuda yardımcı olacağını söylemesi de ikinci etabın faaliyete geçmesi noktasında açılışta güzel bir gelişme oldu. Her zaman söyledim yine söylüyorum…! Seydişehir’in markası ALÜMİNYUM ’dur. Hafif sanayi ve organize sanayideki alüminyum ile ilgili fabrikaların diğer fabrikalarla birlikte harıl harıl çalışması ve yaptıkları üretimlerin %50 sini ihracat etmeleri Eti A.Ş. nin diğer fabrikaların yeşil enerjiyi kullanmaları bu ekonomik kriz dönemindeki çalkalanmalara rağmen ilçemizin geleceği açısından beni umutlandırıyor.  
Ekleme Tarihi: 25 Temmuz 2022 - Pazartesi

EKONOMİMİZDE ÜÇÜNCÜ KIRILMA NOKTAMIZ OSB OLACAK

Geçtiğimiz hafta temeli atılan ve iki ay içerisinde kullanılacak olan doğalgazın Organize Sanayileri için önemi ve Seydişehir OSB’nin bazı ufak il ve ilçelerde olduğu gibi teşvik bölgesine alınmasını önemini defalarca köşe yazımda dile getirmiştim.

Çünkü ülkemizin ve Seydişehir’in kurtuluşunun üretimden geçtiğinin bilincindeydim.

Bu nedenle Konya Milletvekillerinden Sanayi ve Enerji Komisyon Başkanlığını yapmış Ziya Altunyaldız’a özel ilgi gösterdim.

Seydişehir’in eski sanayi şehrine bürünmesi için kendisinden de büyük bir beklenti içerisindeydim.

Kendisini OSB’mizin doğalgaz ve teşvik eksiği konusunda da zaman zaman eleştirdim.

Açılış konuşmalarında; gerek Sayın Valimiz gerek Sayın Ziya Altunyaldız ve geçmişte Sanayi ve Enerji Komisyon Başkanlığı yapan Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, yukarıdaki düşünce ve öngörülerimi bir noktada teyit ettiler.

Sayın Ziya Altunyaldız konuşmasında tarih boyunca üreten milletlerin ayakta kaldıklarını üretemeyenlerin yok olduğunu ve üretimin çok değerli olduğunu ifade etti.

Seydişehir’in 1970 yıllarında üretime geçen alüminyum fabrikasıyla Türkiye’nin ilk sanayi temellerinin atıldığını hafif metal alüminyumun bölgenin kalkınmasında rol oynadığını ve dolayısıyla büyük bir istihdam sağladığını belirterek yıllar geçmesine rağmen Eti Alüminyum A.Ş ile birlikte OSB’nin eksiklerinin giderilmesiyle eskisi gibi  bölgenin kalkınmasını ve istihdamını sağlayacağını belirtti.

Eskilerde geçim kaynağı leblebicilik olan Seydişehir’in Eti Alüminyum tesislerin kurulması ekonomimiz açısından nasıl kırılma noktasıysa termalle beraber OSB’nin de eksikliğinin giderilmesi sanayi açısından bir kırılma noktası olacak.

Nitekim Belediye Başkanımız Mehmet Tutal açılış konuşmasında OSB’ye yatırım yapmak için çok sayıda girişimci olduğunu ama yerin kalmadığını belirtti.

Yılan hikayesine dönen ikinci etabın hukuksal sürecinin halledilmesi noktasında Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta’nın bu konuda yardımcı olacağını söylemesi de ikinci etabın faaliyete geçmesi noktasında açılışta güzel bir gelişme oldu.

Her zaman söyledim yine söylüyorum…!

Seydişehir’in markası ALÜMİNYUM ’dur.

Hafif sanayi ve organize sanayideki alüminyum ile ilgili fabrikaların diğer fabrikalarla birlikte harıl harıl çalışması ve yaptıkları üretimlerin %50 sini ihracat etmeleri Eti A.Ş. nin diğer fabrikaların yeşil enerjiyi kullanmaları bu ekonomik kriz dönemindeki çalkalanmalara rağmen ilçemizin geleceği açısından beni umutlandırıyor.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.