ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

FELAKETİ BASİRET ÖNLEDİ...

61 darbesinde rol alan Rahmetli Alpaslan Türkeş daha sonra ki yıllarda şu meşhur sözünü etmişti “en kötü demokrasi, en iyi ihtilalden daha iyi.” Rahmetli Erbakan ise 90’lı yıllarda Başbakan iken Ali Cengiz oyunlarıyla iktidarı elinden alınınca “bana yeni bir doktora yaptırdılar” sözü hala hafızalarımızda yer eder. Bendenizde gençlik yıllarında yaşadığımız 80 darbesinin izleri yıllar geçmesine rağmen hala silinmedi. O yıllarda sağ-sol çatışmasında binlerce genç heba oluyordu. Sokağa çıkamaz olmuştuk. O zamanın siyasi liderleri de bir araya gelemedikleri için de Cumhurbaşkanını seçememişler siyaset kilitlenmişti. Böyle bir atmosferde ve arkasında bir kısım kamuoyu olmasına rağmen bu ihtilalin devletimize ne büyük zarar verdiğini yapılan büyük haksızlıklarla birçok aileye perişan ettiğini yaşayarak gördük. Darbeler dönemi artık kapandı diye düşünürken buda mı gelecekti başımıza kabilinden 15 Temmuz’da yaşananlar hepimizi üzdü. Darbeye benzemeyen, mantığı olmayan, arkasında kamuoyu olmayan bu cinnet ve cinayet vahşeti şu haliyle dahi yıllar sürecek büyük yaralar açtı. Orduyla polis ve görevli vatan evlatları niye savaştıklarını bilmeden birbirlerinin canına kıydılar. Yaşantısı Namaz, abdest ekseni üzerinde iki gurup Allah korusun yaşanacak bir iç savaşla Suriye’de olduğu gibi Allah Allah nidalarıyla birbirlerine girmelerinin eşiğinden dönüldü. Hala aklımın almadığı bu darbe girişiminin belki de kafama yatan tek izahı Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemekti. O gece tecrübeme dayanarak halkımızla beraber hükümet meydanındaydım ve belediye başkanının yanından hiç ayrılmamamın iki nedeni vardı. O anlar  kritik anlardı. O saatlerde meclis bombalanıyor, devletin kritik noktaları ele geçirilmeye çalışılıyordu. Çünkü bu illegal otorite Başarılı olabilseydi ilçemizden ilk götürecekleri kişi belediye başkanımız Mehmet Tutal’dı. Niyetimi riyasız saklamayayım böyle bir durumda belki bende başkanı vermemek için elimden geleni yapardım diye düşünüyorum. Tabi ki ikinci nedenim ise mesleğim olan gazeteciliğin vermiş olduğu sorumlulukla o ana tanık olmaktı. Orada bulunan kalabalığın birçoğu işin ciddiyetini anlamadan biraz da oldu bitti havasıyla hareket ederken bizim de biraz geçmişte yaşadığımız buna benzer ihtilaller post modern darbeler, muhtıraların verdiği deneyimlerden olsa gerek tarihi o gün soğuk terler döktürdü. Allaha bin şükür bu sefer halkın basireti teröristlerin hainliğinin önüne geçti. Türkiye çok önemli bir felaketin uçurumundan döndü…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

FELAKETİ BASİRET ÖNLEDİ...

61 darbesinde rol alan Rahmetli Alpaslan Türkeş daha sonra ki yıllarda şu meşhur sözünü etmişti “en kötü demokrasi, en iyi ihtilalden daha iyi.” Rahmetli Erbakan ise 90’lı yıllarda Başbakan iken Ali Cengiz oyunlarıyla iktidarı elinden alınınca “bana yeni bir doktora yaptırdılar” sözü hala hafızalarımızda yer eder.

Bendenizde gençlik yıllarında yaşadığımız 80 darbesinin izleri yıllar geçmesine rağmen hala silinmedi. O yıllarda sağ-sol çatışmasında binlerce genç heba oluyordu. Sokağa çıkamaz olmuştuk. O zamanın siyasi liderleri de bir araya gelemedikleri için de Cumhurbaşkanını seçememişler siyaset kilitlenmişti. Böyle bir atmosferde ve arkasında bir kısım kamuoyu olmasına rağmen bu ihtilalin devletimize ne büyük zarar verdiğini yapılan büyük haksızlıklarla birçok aileye perişan ettiğini yaşayarak gördük.

Darbeler dönemi artık kapandı diye düşünürken buda mı gelecekti başımıza kabilinden 15 Temmuz’da yaşananlar hepimizi üzdü.

Darbeye benzemeyen, mantığı olmayan, arkasında kamuoyu olmayan bu cinnet ve cinayet vahşeti şu haliyle dahi yıllar sürecek büyük yaralar açtı. Orduyla polis ve görevli vatan evlatları niye savaştıklarını bilmeden birbirlerinin canına kıydılar.

Yaşantısı Namaz, abdest ekseni üzerinde iki gurup Allah korusun yaşanacak bir iç savaşla Suriye’de olduğu gibi Allah Allah nidalarıyla birbirlerine girmelerinin eşiğinden dönüldü.

Hala aklımın almadığı bu darbe girişiminin belki de kafama yatan tek izahı Türkiye’yi bir iç savaşa sürüklemekti.

O gece tecrübeme dayanarak halkımızla beraber hükümet meydanındaydım ve belediye başkanının yanından hiç ayrılmamamın iki nedeni vardı. O anlar  kritik anlardı. O saatlerde meclis bombalanıyor, devletin kritik noktaları ele geçirilmeye çalışılıyordu.

Çünkü bu illegal otorite Başarılı olabilseydi ilçemizden ilk götürecekleri kişi belediye başkanımız Mehmet Tutal’dı.

Niyetimi riyasız saklamayayım böyle bir durumda belki bende başkanı vermemek için elimden geleni yapardım diye düşünüyorum. Tabi ki ikinci nedenim ise mesleğim olan gazeteciliğin vermiş olduğu sorumlulukla o ana tanık olmaktı.

Orada bulunan kalabalığın birçoğu işin ciddiyetini anlamadan biraz da oldu bitti havasıyla hareket ederken bizim de biraz geçmişte yaşadığımız buna benzer ihtilaller post modern darbeler, muhtıraların verdiği deneyimlerden olsa gerek tarihi o gün soğuk terler döktürdü.

Allaha bin şükür bu sefer halkın basireti teröristlerin hainliğinin önüne geçti.

Türkiye çok önemli bir felaketin uçurumundan döndü…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.