ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

FIRSATLARI KAÇIRIRSAK…

Bölgesel Kalkınma artık Seydişehir içinde çok önemli. Termal gelişmelerinden sonra gözümüzü hiçbir zaman ayıramayacağımız, üretim için en büyük fırsatlardan biri de Konya’da ve bölgemizde ki savunma sanayii yatırımı gelişmeleri… Şuanda başta büyük ortağı ASELSAN olmak üzere 18 civarında firma Milli Savunma Bakanlığımızın askeri fabrikalarına tedarikçi olma sürecini sürdürüyor. Bölgemizde ise Huğulu ve Üzümlü’de izinli ve belgeli savunma sanayiine yönelik bomba atar, milli piyade tüfeğinin kasası, gövde parçaları, roketatar gibi ordumuzun ihtiyacı olan silahların harıl harıl üretimi yapılıyor. Tabii Seydişehir’i en çok ilgilendiren ise bu silahların malzemesinin yüzde 80-90’ının alüminyumdan oluşması.. Bölgemizde ki savunma sanayiinin üretime dayalı teknik gelişmelerin yanı sıra daha büyük silahların yapılması için beyin gücü ve ara eleman yetiştirmek için eğitimde önemli. Buna yönelik ise Huğulu ve Üzümlü’de meslek yüksekokulları açılıyor. Mühendis yetiştirmek içinde tabii bir üniversite gerekli.. Bu geçtiğimiz aylarda sıkça dillendirilen bölgemizin iki önemli ilçesine de hitap edecek Savunma Sanayii İhtisas Üniversitesinin kurulması için çabaların gösterildiğine dair duyumlar alıyoruz. Konya ve bölgemizde ki bütün bu gelişmelere kim sırtını dönerse ve kulak arkası ederse yarın geç olabilir.  Başta Seydişehir ve Beyşehir eski kan davasını andıran çekişmeleri geride bırakabilir, iki tarafta da sayıları fazla olmayan bu anlamda ki fanatiklere dur diyebilirse çok değil yakın bir zamanda savunma sanayii deyince akla bizim bölgemiz gelecektir.    4-5 yıla kadar bu bölgede değil işsizlik dışarıdan işçi göçü alır duruma gelecektir. Türkiye tek entegre tesisi olan Eti Alüminyum Fabrikasını bağrında bulunduran, ham madde üretimi yapan hafif sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları ile gün geçtikçe gelişen Seydişehir’in şuanda tek eksiği organize sanayiinin doğalgazı kullanamaması olarak görülüyor. Bu denli imkânları fırsata çeviremezsek yazıklar olsun bize…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

FIRSATLARI KAÇIRIRSAK…

Bölgesel Kalkınma artık Seydişehir içinde çok önemli.

Termal gelişmelerinden sonra gözümüzü hiçbir zaman ayıramayacağımız, üretim için en büyük fırsatlardan biri de Konya’da ve bölgemizde ki savunma sanayii yatırımı gelişmeleri…

Şuanda başta büyük ortağı ASELSAN olmak üzere 18 civarında firma Milli Savunma Bakanlığımızın askeri fabrikalarına tedarikçi olma sürecini sürdürüyor.

Bölgemizde ise Huğulu ve Üzümlü’de izinli ve belgeli savunma sanayiine yönelik bomba atar, milli piyade tüfeğinin kasası, gövde parçaları, roketatar gibi ordumuzun ihtiyacı olan silahların harıl harıl üretimi yapılıyor.

Tabii Seydişehir’i en çok ilgilendiren ise bu silahların malzemesinin yüzde 80-90’ının alüminyumdan oluşması..

Bölgemizde ki savunma sanayiinin üretime dayalı teknik gelişmelerin yanı sıra daha büyük silahların yapılması için beyin gücü ve ara eleman yetiştirmek için eğitimde önemli.

Buna yönelik ise Huğulu ve Üzümlü’de meslek yüksekokulları açılıyor.

Mühendis yetiştirmek içinde tabii bir üniversite gerekli..

Bu geçtiğimiz aylarda sıkça dillendirilen bölgemizin iki önemli ilçesine de hitap edecek Savunma Sanayii İhtisas Üniversitesinin kurulması için çabaların gösterildiğine dair duyumlar alıyoruz.

Konya ve bölgemizde ki bütün bu gelişmelere kim sırtını dönerse ve kulak arkası ederse yarın geç olabilir. 

Başta Seydişehir ve Beyşehir eski kan davasını andıran çekişmeleri geride bırakabilir, iki tarafta da sayıları fazla olmayan bu anlamda ki fanatiklere dur diyebilirse çok değil yakın bir zamanda savunma sanayii deyince akla bizim bölgemiz gelecektir.   

4-5 yıla kadar bu bölgede değil işsizlik dışarıdan işçi göçü alır duruma gelecektir.

Türkiye tek entegre tesisi olan Eti Alüminyum Fabrikasını bağrında bulunduran, ham madde üretimi yapan hafif sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları ile gün geçtikçe gelişen Seydişehir’in şuanda tek eksiği organize sanayiinin doğalgazı kullanamaması olarak görülüyor.

Bu denli imkânları fırsata çeviremezsek yazıklar olsun bize…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.