ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

GEÇ BULDUK, ÇABUK KAYBETTİK?

Söğüt şenliklerinde konuşma yaparken Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye’de ki gönül ellerinden bahsederken Mevlana, Yunus Emre’yi zikrettikten sonra Seyyid Harun Veli’yi de söylemişti. Başbakan’ın bu konuşması dikkatimi çekmişti. Çünkü ilk kez televizyondan canlı yayınlı bir konuşmasında Türkiye’de ki bilinenlerin dışında Seyyid Harun Veli’nin de ismini yad ediyordu. Kendi kendime dedim ki Başbakan Seydişehir’e geldiğinde bir fırsatını yakalarsam bu konuşmasından dolayı kendisine teşekkür edeyim dedim. Ankara’ya son günlerde sık giden belediye başkanımız, Ak Parti ilçe başkanımız, zaman zaman da Kaymakamımız, “Başbakan ve Müsteşarın Konyalı olmasının ilçemizin işlerinin halli yolunda kendilerine avantaj sağladığını, Konya ve Seydişehir için yatırımlar noktasında bir ivme yakalandığını” onlarda söylüyordu. Bizlerde farkındaydık. Genellikle genç işadamlarından oluşan yakın bir zamanda faaliyete geçen MÜSİAD Seydişehir şubesi aylardır Sayın Başbakan ve Müsteşarında katılacağı görkemli bir 27 Mayısta ki açılış için çalışmalarını sürdürüyordu. Birde baktık ki hiç beklemediğimiz arkasında halk desteği olan yolsuzluk veya icraatlarındaki büyük hatalara dayanmayan sadece yetkilerinin kısıtlanmasını bir onur mücadelesi yaparak Sayın Başbakanımız istifa etti. Siyasette bir saat fazla derler. Bizler Sayın Başbakanımızın Seydişehir’e gelmesini sabırla beklerken birde baktık ki hiç ummadığımız bir istifa ile karşılaştık. Konyalılar olarak bizler yıllar sonra bir Başbakanımızı kavuşmuştuk ama çabuk kaybettik. Hem de Türk siyasetinde pek rastlamadığımız hatırladığım kadarıyla Erdal İnönü anlayışından bir istifa ile… Çok sevdiğim Türk Sanat müziklerinden biridir; “Geç Buldum, Çabuk Kaybettim Hicran Oldu Bu Hayat Bana”   
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

GEÇ BULDUK, ÇABUK KAYBETTİK?

Söğüt şenliklerinde konuşma yaparken Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye’de ki gönül ellerinden bahsederken Mevlana, Yunus Emre’yi zikrettikten sonra Seyyid Harun Veli’yi de söylemişti.

Başbakan’ın bu konuşması dikkatimi çekmişti. Çünkü ilk kez televizyondan canlı yayınlı bir konuşmasında Türkiye’de ki bilinenlerin dışında Seyyid Harun Veli’nin de ismini yad ediyordu. Kendi kendime dedim ki Başbakan Seydişehir’e geldiğinde bir fırsatını yakalarsam bu konuşmasından dolayı kendisine teşekkür edeyim dedim.

Ankara’ya son günlerde sık giden belediye başkanımız, Ak Parti ilçe başkanımız, zaman zaman da Kaymakamımız, “Başbakan ve Müsteşarın Konyalı olmasının ilçemizin işlerinin halli yolunda kendilerine avantaj sağladığını, Konya ve Seydişehir için yatırımlar noktasında bir ivme yakalandığını” onlarda söylüyordu. Bizlerde farkındaydık.

Genellikle genç işadamlarından oluşan yakın bir zamanda faaliyete geçen MÜSİAD Seydişehir şubesi aylardır Sayın Başbakan ve Müsteşarında katılacağı görkemli bir 27 Mayısta ki açılış için çalışmalarını sürdürüyordu.

Birde baktık ki hiç beklemediğimiz arkasında halk desteği olan yolsuzluk veya icraatlarındaki büyük hatalara dayanmayan sadece yetkilerinin kısıtlanmasını bir onur mücadelesi yaparak Sayın Başbakanımız istifa etti.

Siyasette bir saat fazla derler. Bizler Sayın Başbakanımızın Seydişehir’e gelmesini sabırla beklerken birde baktık ki hiç ummadığımız bir istifa ile karşılaştık.

Konyalılar olarak bizler yıllar sonra bir Başbakanımızı kavuşmuştuk ama çabuk kaybettik.

Hem de Türk siyasetinde pek rastlamadığımız hatırladığım kadarıyla Erdal İnönü anlayışından bir istifa ile…

Çok sevdiğim Türk Sanat müziklerinden biridir; “Geç Buldum, Çabuk Kaybettim Hicran Oldu Bu Hayat Bana” 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.