ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

Göz Bebeğimiz Kuğulu Park…

Kuğulu Park Gittikçe Güzelleşiyor Her mevsimde bir başka güzel olan şu günlerde ise hazan renklerine bürünen Kuğulu, geçtiğimiz hafta sonu tıklım tıklımdı. Gözlemlerime göre Kuğulu Tabiat Parkımız, Türkiye’nin sayılı parklarının arasına girmeye ramak kaldığını gördüm. Geçmiş Belediye Başkanlarımızın da hizmeti bulunan Kuğulu Parkta çalışmaları süren mega proje bittiği zaman her yıl doğa turizmde adından söz ettirmeye başlayan ilçemizin bu turizm alanında da büyük sıçrama yapması için bir engel kalmadı. Bu konuyu açmışken eski Belediye Başkanı Muammer Orhan’la ne zaman otursak kendilerinin de Kuğulu’ya büyük önem verdiğini 12 bin kamyon 120 bin metreküp toprak taşıyarak orayı doldurduklarını, o yıllarda yol yapımı devam eden Murtiçi’nden getirdikleri çınarlarla doğasına zarar vermeden ağaçları gençleştirdiklerini ve ikinci gölet çalışmalarındaki emeğinden bahseder. Yazayım mı? dediğimde de mütevazi davranarak “Allah bilsin ”der. Bu vesileyle bu hakkını ondan habersiz teslim etmek isterim Daha sonra eski belediye Başkanı Abdulkadir Çat zamanında yeni piknik alanında çevre ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, Mehmet Tutal Başkanın zamanında ise yağlı güreşler ile Kuğulu Festivali düzenlenmesiyle, Harun Bey’in Orman Bakan Yardımcılığı döneminde Kuğulu’nun milli parklara dönüştürülmesiyle artık Kuğulu Park tam anlamıyla Milli Park olmaya başladı. Şöyle ki… Avcılar ve Spor Kulübü Başkanı Soner Güler’e sordum; “Kuğulu’ya bırakılan kınalı keklikler ne oldu?” diye “Kuğulu’nun eteklerinden Ferzine’ye kadar çıktığınızda kekliklerin söylediği şarkıları duyarsın” diye cevap verdi. Şuanda Kuğulu’da ördeklerin bütün çeşitlerinin bulunduğu, kuğu ve tavus kuşuyla birlikte su kuşlarını barındırmasıyla özellikle çocukların ilgisini çekiyor. Gökböğet ve ikinci göletten sonra derinleşme hafriyat çalışmaları tamamlanan, etrafının düzenlenmesi kalan üçüncü gölet ve çalışmaları tamamlanan dördüncü gölet çalışmaları bitince Kuğulu artık su sporları ve sosyal aktiviteler içinde paha biçilmez bir kaftan olacak. Belediyemizin 4 milyon lira para harcayarak çalışmalarını tamamladığı çevre düzenlemesi ve kilitli taş döşemesiyle Kuğulu şuanda bile bölgemizin bir Abant’ı oldu. Tabi ki bunların içerisindeki en önemli iş; Kuğulu’nun simgesi olan ve yöremize özgü yağ balığı anaçlarının bırakılması ve koruyabildiğimiz zaman eskisi gibi burada yağ balığının ürüyecek olması... Buranın tek eksiği bungalov evler ve oteller… Birde Marangoz Sanayinin başka bir alana kaydırılması (En zor olanı da bu herhalde) Birde şimdi hayal gibi görünen Ferzine’ye kadar teleferik kurulması. Birde bizlere düşen görev var buradaki kuşları, yeni bırakılan yağ balığını korumak. Bu doğa harikası bölgemize doğallığını koruyarak, betonu katmadan yapılan her hizmet güzel oluyor. Emeği geçenlere teşekkürler…  
Ekleme Tarihi: 13 Aralık 2021 - Pazartesi

Göz Bebeğimiz Kuğulu Park…

Kuğulu Park Gittikçe Güzelleşiyor

Her mevsimde bir başka güzel olan şu günlerde ise hazan renklerine bürünen Kuğulu, geçtiğimiz hafta sonu tıklım tıklımdı.

Gözlemlerime göre Kuğulu Tabiat Parkımız, Türkiye’nin sayılı parklarının arasına girmeye ramak kaldığını gördüm.

Geçmiş Belediye Başkanlarımızın da hizmeti bulunan Kuğulu Parkta çalışmaları süren mega proje bittiği zaman her yıl doğa turizmde adından söz ettirmeye başlayan ilçemizin bu turizm alanında da büyük sıçrama yapması için bir engel kalmadı.

Bu konuyu açmışken eski Belediye Başkanı Muammer Orhan’la ne zaman otursak kendilerinin de Kuğulu’ya büyük önem verdiğini 12 bin kamyon 120 bin metreküp toprak taşıyarak orayı doldurduklarını, o yıllarda yol yapımı devam eden Murtiçi’nden getirdikleri çınarlarla doğasına zarar vermeden ağaçları gençleştirdiklerini ve ikinci gölet çalışmalarındaki emeğinden bahseder.

Yazayım mı? dediğimde de mütevazi davranarak “Allah bilsin ”der.

Bu vesileyle bu hakkını ondan habersiz teslim etmek isterim

Daha sonra eski belediye Başkanı Abdulkadir Çat zamanında yeni piknik alanında çevre ve ağaçlandırma çalışmalarının yapılması, Mehmet Tutal Başkanın zamanında ise yağlı güreşler ile Kuğulu Festivali düzenlenmesiyle, Harun Bey’in Orman Bakan Yardımcılığı döneminde Kuğulu’nun milli parklara dönüştürülmesiyle artık Kuğulu Park tam anlamıyla Milli Park olmaya başladı.

Şöyle ki…

Avcılar ve Spor Kulübü Başkanı Soner Güler’e sordum; “Kuğulu’ya bırakılan kınalı keklikler ne oldu?” diye

“Kuğulu’nun eteklerinden Ferzine’ye kadar çıktığınızda kekliklerin söylediği şarkıları duyarsın” diye cevap verdi.

Şuanda Kuğulu’da ördeklerin bütün çeşitlerinin bulunduğu, kuğu ve tavus kuşuyla birlikte su kuşlarını barındırmasıyla özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

Gökböğet ve ikinci göletten sonra derinleşme hafriyat çalışmaları tamamlanan, etrafının düzenlenmesi kalan üçüncü gölet ve çalışmaları tamamlanan dördüncü gölet çalışmaları bitince Kuğulu artık su sporları ve sosyal aktiviteler içinde paha biçilmez bir kaftan olacak.

Belediyemizin 4 milyon lira para harcayarak çalışmalarını tamamladığı çevre düzenlemesi ve kilitli taş döşemesiyle Kuğulu şuanda bile bölgemizin bir Abant’ı oldu.

Tabi ki bunların içerisindeki en önemli iş; Kuğulu’nun simgesi olan ve yöremize özgü yağ balığı anaçlarının bırakılması ve koruyabildiğimiz zaman eskisi gibi burada yağ balığının ürüyecek olması...

Buranın tek eksiği bungalov evler ve oteller…

Birde Marangoz Sanayinin başka bir alana kaydırılması (En zor olanı da bu herhalde)

Birde şimdi hayal gibi görünen Ferzine’ye kadar teleferik kurulması.

Birde bizlere düşen görev var buradaki kuşları, yeni bırakılan yağ balığını korumak.

Bu doğa harikası bölgemize doğallığını koruyarak, betonu katmadan yapılan her hizmet güzel oluyor.

Emeği geçenlere teşekkürler…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.