ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

GÜZEL İNSAN GÜLE GÜLE...

      GÜZEL İNSAN GÜLE GÜLE                  Dört yıldır ilçemizde görev yapan ve tayini dolayısıyla görevden ayrılan müftümüz Kemal Demirel’i, arkasından güzel yâd edeceğimiz işler bırakan biri olarak anacağız.         Vedalaşmak için yanına gittiğimizde, hem Seydişehir hakkındaki fikirleri, ilçemizde kaldığı süre içinde yapılanlar konusundaki düşünceleri açıkçası bize ‘’bu adam iyi adamdı’’ bize arkasından iyi adam dedirtti.         Benim buraya geldiğimde iki tane ukdem vardı diyen sayın müftümüz Demirel, bunlardan birini müftülüğe yeni bir hizmet binası kazandırmak ikincisi ise Seydişehir’de eksik gördüğü çocukların hafız yetiştirilmesini sağlamak olduğunu bizlerle paylaştı. Hafız yetiştirmek için gözlerinin arkada kalmayacağını söyleyen müftümüz 2 tane hafız yetiştirecek erkek ve kız kuran kursunun kendi döneminde faaliyete geçtiğini, bir kuran kursunun da temelinin atıldığını bu özleminin yerine geldiğini söyledi.          Yeni müftülük binası içinde, kızılcalar mezarlığı yanında yeni bina için bir arsa alındığını, ‘’Aman binamız merkezde olsun’’ düşüncesinin aksine orada yapılacak yeni binanın hem Seydişehir’in o bölgesinin gelişmesini sağlayacağını hem de otopark sorunu olmayacağını belirterek yeni gelecek müftümüze de adeta bir sorumluluk verdi.         Bu yazıyı kaleme almamın asıl sebebi de, gerek Halk Eğitim Merkezi, Komek ve Kütüphane’nin yeni binalarının yapılması için yer aranırken ‘’Aman merkezde olsun’’ Kıyı bucak istemeyiz diyen idarecilere bir cevap gibi.         Sayın müftümüzün dediği gibi Kızılcalar Mezarlığı ve çarşının arası 5 dakika, bilemedin 10 dakika, bu bakış bir ileri görüşlülük değil mi?         Hem şehrin merkez sıkışıklığını yayacaksınız hem otoparkı olan geniş bir alanda senelerce ihtiyacı giderebilecek kullanışlı bir yeni bina ile sorunu çözeceksiniz.          Bizce bu anlayış bize güzel bir örnek gösteriyor. Samimi ve kalpten gelen bir duyguyla Seydişehir’den memnun kaldığını, Seydişehir’i manevi havasını ve güzel insanları özleyeceğini söyleyiverdi…   Sevgili Müftüm, Güzel insan başarılar ve huzur senin olsun…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

GÜZEL İNSAN GÜLE GÜLE...

 

 

 

GÜZEL İNSAN GÜLE GÜLE

                 Dört yıldır ilçemizde görev yapan ve tayini dolayısıyla görevden ayrılan müftümüz Kemal Demirel’i, arkasından güzel yâd edeceğimiz işler bırakan biri olarak anacağız. 

       Vedalaşmak için yanına gittiğimizde, hem Seydişehir hakkındaki fikirleri, ilçemizde kaldığı süre içinde yapılanlar konusundaki düşünceleri açıkçası bize ‘’bu adam iyi adamdı’’ bize arkasından iyi adam dedirtti. 

       Benim buraya geldiğimde iki tane ukdem vardı diyen sayın müftümüz Demirel, bunlardan birini müftülüğe yeni bir hizmet binası kazandırmak ikincisi ise Seydişehir’de eksik gördüğü çocukların hafız yetiştirilmesini sağlamak olduğunu bizlerle paylaştı. Hafız yetiştirmek için gözlerinin arkada kalmayacağını söyleyen müftümüz 2 tane hafız yetiştirecek erkek ve kız kuran kursunun kendi döneminde faaliyete geçtiğini, bir kuran kursunun da temelinin atıldığını bu özleminin yerine geldiğini söyledi.  

       Yeni müftülük binası içinde, kızılcalar mezarlığı yanında yeni bina için bir arsa alındığını, ‘’Aman binamız merkezde olsun’’ düşüncesinin aksine orada yapılacak yeni binanın hem Seydişehir’in o bölgesinin gelişmesini sağlayacağını hem de otopark sorunu olmayacağını belirterek yeni gelecek müftümüze de adeta bir sorumluluk verdi. 

       Bu yazıyı kaleme almamın asıl sebebi de, gerek Halk Eğitim Merkezi, Komek ve Kütüphane’nin yeni binalarının yapılması için yer aranırken ‘’Aman merkezde olsun’’ Kıyı bucak istemeyiz diyen idarecilere bir cevap gibi.

        Sayın müftümüzün dediği gibi Kızılcalar Mezarlığı ve çarşının arası 5 dakika, bilemedin 10 dakika, bu bakış bir ileri görüşlülük değil mi? 

       Hem şehrin merkez sıkışıklığını yayacaksınız hem otoparkı olan geniş bir alanda senelerce ihtiyacı giderebilecek kullanışlı bir yeni bina ile sorunu çözeceksiniz.  

       Bizce bu anlayış bize güzel bir örnek gösteriyor. Samimi ve kalpten gelen bir duyguyla Seydişehir’den memnun kaldığını, Seydişehir’i manevi havasını ve güzel insanları özleyeceğini söyleyiverdi…

 

Sevgili Müftüm, Güzel insan başarılar ve huzur senin olsun…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.