ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

HAL VE GİDİŞ İYİ DEĞİL AMMAA...

  Seydişehir de nüfus artmıyor... Esnaf sayımız artıyor. Rakamlar ortada... İsteyen Esnaf odalarımızdan alabilir. Eskiye nazaran sıcak para girişinde azalma var. Bunun aksini kimse söyleyemiyor… Yani fakirleşiyoruz… Üniversitede örgenci sayısında artış yok. Organize sanayinde fabrika yok. Termal da somut bir gelişme yok. Geleceğimiz içinde ümitlenemiyoruz. Esnafımız işler kesat diye yakınıyor. İşsizimiz bir umut diye iktidar kapısında nöbet tutuyor, belediyeden medet umuyor. Bu durumumuzdan vatandaşlarımızda muzdarip. Nereye gitsek ağız birliği yapmış gibi Seydişehir’de var mı bir gelişme? diye soruyorlar. Bende diyorum ki bir pencereden bakarsan halimiz perişan, başka bir pencereden bakarsan yıldızımız parlıyor. Sizde bana perişan durumumuzu anladık da yıldızımız nasıl parlıyor, bize bir anlat diyorsunuz. AK Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer’in ETİ A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Ekrem Cengiz’i ziyaretlerinde gündeme gelen bölgemize savunma sanayi kurulması haberi yeni bir heyecan umut yarattı. Konya Şeker’in plan ve program yaptığı, Seydişehir’e büyük katkı sağlayan patates fabrikası bünyesinde kuracağı nişasta fabrikası, yine Konya Şeker’in çevre yolunda kurmayı düşündüğü alışveriş merkezi. Bu çalışmalar gözümüzü ETİ A.Ş.’ye ve Konya Şeker’e çevirdi. Gözümüzü kapatalım hayal kuralım… Etibank Savunma Sanayi için harıl harıl malzeme üretiyor. Nişasta fabrikası tarlamızın patatesinden elde ettiği nişastayla hem çiftçimizin yüzünü güldürüyor, hem de işsizimize iş buluyor. Çevre yolundan geçen araçlar alışveriş için mola vererek insanımıza ekmek kapısı açıyor. Umutları kestiğimiz anda birde bakıyoruz ki Organize Sanayi bölgesine doğal gaz gelmiş, mantar biter gibi fabrikalar çoğalıvermiş. Kavak bölgesinde meralar termal seralarla dolmuş. Fakültemize yeni bölümler açılmış, öğrencilerimizi barındırma, memnun etme telaşına düşmüşüz. İşte üretim, işte binlerce kişiye iş, aş ve akabinde refah ve mutluluk. Şimdi anladınız mı? Seydişehir’in neden yıldızı parlıyor… Bu hayallerin gerçek olması zor değil, yeter ki hep beraber karanlığa değil parlayan yıldızlara doğru yürüyelim…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

HAL VE GİDİŞ İYİ DEĞİL AMMAA...

 

Seydişehir de nüfus artmıyor... Esnaf sayımız artıyor. Rakamlar ortada... İsteyen Esnaf odalarımızdan alabilir.

Eskiye nazaran sıcak para girişinde azalma var. Bunun aksini kimse söyleyemiyor… Yani fakirleşiyoruz…

Üniversitede örgenci sayısında artış yok. Organize sanayinde fabrika yok. Termal da somut bir gelişme yok. Geleceğimiz içinde ümitlenemiyoruz.

Esnafımız işler kesat diye yakınıyor. İşsizimiz bir umut diye iktidar kapısında nöbet tutuyor, belediyeden medet umuyor.

Bu durumumuzdan vatandaşlarımızda muzdarip. Nereye gitsek ağız birliği yapmış gibi Seydişehir’de var mı bir gelişme? diye soruyorlar. Bende diyorum ki bir pencereden bakarsan halimiz perişan, başka bir pencereden bakarsan yıldızımız parlıyor.

Sizde bana perişan durumumuzu anladık da yıldızımız nasıl parlıyor, bize bir anlat diyorsunuz. AK Parti ilçe başkanı Mustafa Konurer’in ETİ A.Ş. Yönetim kurulu başkanı Ekrem Cengiz’i ziyaretlerinde gündeme gelen bölgemize savunma sanayi kurulması haberi yeni bir heyecan umut yarattı.

Konya Şeker’in plan ve program yaptığı, Seydişehir’e büyük katkı sağlayan patates fabrikası bünyesinde kuracağı nişasta fabrikası, yine Konya Şeker’in çevre yolunda kurmayı düşündüğü alışveriş merkezi.

Bu çalışmalar gözümüzü ETİ A.Ş.’ye ve Konya Şeker’e çevirdi.

Gözümüzü kapatalım hayal kuralım…

Etibank Savunma Sanayi için harıl harıl malzeme üretiyor. Nişasta fabrikası tarlamızın patatesinden elde ettiği nişastayla hem çiftçimizin yüzünü güldürüyor, hem de işsizimize iş buluyor. Çevre yolundan geçen araçlar alışveriş için mola vererek insanımıza ekmek kapısı açıyor.

Umutları kestiğimiz anda birde bakıyoruz ki Organize Sanayi bölgesine doğal gaz gelmiş, mantar biter gibi fabrikalar çoğalıvermiş. Kavak bölgesinde meralar termal seralarla dolmuş. Fakültemize yeni bölümler açılmış, öğrencilerimizi barındırma, memnun etme telaşına düşmüşüz.

İşte üretim, işte binlerce kişiye iş, aş ve akabinde refah ve mutluluk.

Şimdi anladınız mı? Seydişehir’in neden yıldızı parlıyor…

Bu hayallerin gerçek olması zor değil, yeter ki hep beraber karanlığa değil parlayan yıldızlara doğru yürüyelim…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.