ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

HEP BERABER EL ATINCA OLUYORMUŞ..!

Malum Seydişehir Devlet hanemizin başta doktor eksikliği olmak üzere birçok sıkıntısını dile getirdik. Kamuoyunda ise hastahane konusunda ‘Seydişehir sahipsiz’ diyerek bir karamsarlıkta yaşamıştık. Oysa gördük ki, hep beraber bir meseleye el atarsak olmayacak gibi görünen işler çözüm yoluna giriyor. Hastanenin şuandaki durumu da tam böyle… Yeni başhakemin gelmesi ve hastane derneğinde gönüllü çalışmak isteyenlerin el atmasıyla başka iktidar partisi olmak üzere ilçe başkanlarının öncelikli olan bu soruna önyargısız olarak yaklaşmaları, Kaymakam ve Belediye Başkanımızın üzerine düşenleri yapmasıyla bakın hastanenin son durumunda güzel gelişmeler oluyor. Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaretten sonra gelecek olan 9 doktor şuanda göreve başladılar. 1 Kasım tarihinde ihalesi yapılan hastanenin ek binası yüklenici firmanın vazgeçmesiyle ihale iptal olmuştu. Yakın bir zamanda tekrar ek binanın ihaleye çıkacağını öğrendik. Sayın Kaymakamımızın bu konudaki gayreti de yadsınamaz. Kaymakamımız Pişkin Başhekimle beraber İş adamlarımızdan Kamil Akkanat ve Cengiz Holding ile hastane ile ilgili yaptıkları ziyaretlerde Kamil Akkanat’ın sorunlu olan yaklaşık 13 milyona mal olacak hastanenin çatısını ve ameliyathaneyi yapacağını, Cengiz Holding’in ise hastanemizde eksik olan yaklaşık 3,5 milyonu bulacak tıbbi cihazların temininde yardımcı olacağının sözünü almışlar. Geçtiğimiz aylarda göreve gelen hastane derneğinin ise doktorların gelmesindeki çabalarını biliyoruz. Gelen doktorların kalıcı olmasında ise gayrette gösteriyorlar. Hakikaten doktorların gelmesi kadar hastanemizde gönüllü kalmaları da bir o kadar önemli. Sağlıkla ilgili olduğu için geçtiğimiz hafta temeli atılan Ulukapı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Sağlık İstasyonundan da bahsedelim. Belediye Başkanının ricasıyla Doğancı Grup Sahibi Ömer Doğancı tarafından yapılacak ASM ve 112 Sağlık İstasyonu çevreyoluna yakın olduğu için özellikle yaralanmalı trafik kazalarında zaman bakımından önem arz ediyor. “Gezen Tilki Oturan Aslandan İyi” derler. Hareketin olduğu yerde bereket olur. Hastane konusundaki son olumlu gelişmeler bize gösterdi ki hep beraber bir yere taş atabilirsek, yüke herkes kendi hacminde omuz verirse kaldıramayacağımız sorun yok. Milletvekili ve bürokrat eksikliğimiz var. Hizmet yetersizliğini de eleştirilebiliriz. Hatalarda olabilir. Ama karamsarlığında sorunu çözmeye faydası yok.    
Ekleme Tarihi: 29 Ağustos 2022 - Pazartesi

HEP BERABER EL ATINCA OLUYORMUŞ..!

Malum Seydişehir Devlet hanemizin başta doktor eksikliği olmak üzere birçok sıkıntısını dile getirdik.

Kamuoyunda ise hastahane konusunda ‘Seydişehir sahipsiz’ diyerek bir karamsarlıkta yaşamıştık.

Oysa gördük ki, hep beraber bir meseleye el atarsak olmayacak gibi görünen işler çözüm yoluna giriyor.

Hastanenin şuandaki durumu da tam böyle…

Yeni başhakemin gelmesi ve hastane derneğinde gönüllü çalışmak isteyenlerin el atmasıyla başka iktidar partisi olmak üzere ilçe başkanlarının öncelikli olan bu soruna önyargısız olarak yaklaşmaları, Kaymakam ve Belediye Başkanımızın üzerine düşenleri yapmasıyla bakın hastanenin son durumunda güzel gelişmeler oluyor.

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı makamında ziyaretten sonra gelecek olan 9 doktor şuanda göreve başladılar.

1 Kasım tarihinde ihalesi yapılan hastanenin ek binası yüklenici firmanın vazgeçmesiyle ihale iptal olmuştu.

Yakın bir zamanda tekrar ek binanın ihaleye çıkacağını öğrendik.

Sayın Kaymakamımızın bu konudaki gayreti de yadsınamaz.

Kaymakamımız Pişkin Başhekimle beraber İş adamlarımızdan Kamil Akkanat ve Cengiz Holding ile hastane ile ilgili yaptıkları ziyaretlerde Kamil Akkanat’ın sorunlu olan yaklaşık 13 milyona mal olacak hastanenin çatısını ve ameliyathaneyi yapacağını, Cengiz Holding’in ise hastanemizde eksik olan yaklaşık 3,5 milyonu bulacak tıbbi cihazların temininde yardımcı olacağının sözünü almışlar.

Geçtiğimiz aylarda göreve gelen hastane derneğinin ise doktorların gelmesindeki çabalarını biliyoruz.

Gelen doktorların kalıcı olmasında ise gayrette gösteriyorlar.

Hakikaten doktorların gelmesi kadar hastanemizde gönüllü kalmaları da bir o kadar önemli.

Sağlıkla ilgili olduğu için geçtiğimiz hafta temeli atılan Ulukapı Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Sağlık İstasyonundan da bahsedelim.

Belediye Başkanının ricasıyla Doğancı Grup Sahibi Ömer Doğancı tarafından yapılacak ASM ve 112 Sağlık İstasyonu çevreyoluna yakın olduğu için özellikle yaralanmalı trafik kazalarında zaman bakımından önem arz ediyor.

“Gezen Tilki Oturan Aslandan İyi” derler.

Hareketin olduğu yerde bereket olur.

Hastane konusundaki son olumlu gelişmeler bize gösterdi ki hep beraber bir yere taş atabilirsek, yüke herkes kendi hacminde omuz verirse kaldıramayacağımız sorun yok.

Milletvekili ve bürokrat eksikliğimiz var.

Hizmet yetersizliğini de eleştirilebiliriz.

Hatalarda olabilir.

Ama karamsarlığında sorunu çözmeye faydası yok.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.