ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

HUZUREVİ İSTİYORUZ AMA...

Halkımız huzurevi istiyor. Huzur evinin binasını yapacak gönüllü hayırseverlerimizde var. Bildiğiniz üzere Huzurevi yapımı her seçimde Seydişehir gündemine girer ve çıkar... Son günlerde birçok vatandaşımız bu konuyu dillendiriyor... Öyle ki; Bir huzur evi yapılırsa yardıma hazırız diyen vatandaşlarımız var... Önceki yıllarda Seydişehir belediyesinin Pınarbaşı Mahallesinde huzurevi için bir arsa tahsis ettiğini de biliyoruz. Bendenizde bu vesile ile köşe yazımda vatandaşlarımızın bu arzusunu dile getirmek istedim. Öncesinde ilçemize huzurevi yapılması hususunu ve vatandaşlarımızın taleplerini Sayın Kaymakamımıza ilettim... Kendisi de, “Huzurevi binasını kendi imkânlarımızla yapabiliriz, bu kolay görünüyor. Ama Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığı huzurevine sıcak bakmıyor. Huzurevi yapıldıktan sonra onun işletilmesi zor görünüyor. En az 30 kişinin çalışması gerekiyor” dedi. Kaymakam bey huzurevi yerine, Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığının yaşlılarımızı bir yere hapsetmeden daha sosyal düşünerek ve tüm ihtiyaçlarını bir merkezden giderecek aile ortamında daha huzurlu bir yaşantı sağlayacak küçük evlerden oluşan bir projeye daha sıcak baktığını bizlerle paylaştı. Ayrıca hükümetimizin yaşlıların evlerinde bakımını sağlayacak önemli adımlar attığını söyledi. Belediye başkanımız Mehmet Tutal’ın da böyle bir proje üzerinde çalıştığını hatırlattı. Gençlerimiz için ilçemizde ‘Gençlik merkezleri’ spor yapmak için çeşitli imkânlar sağlanıyor. Geleceğimizin teminatı için bu gençlerimize ne yapsak az ama ihtiyarlarımızı da unutmamalıyız. Şuanda maalesef ilçemizde yaşlılarımızın huzurlu bir yaşam sağlaması için somut bir adım atılmış değil. İster huzurevi olsun, ister yaşlılar evi olsun, ister evde bakım projesi olsun yani adı ne olursa olsun ilçemizde yaşlılarımızın da ömürlerinin sonunda rahat bir yaşam sürecekleri hizmetlerin getirilmesi artık elzemdir diye de düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

HUZUREVİ İSTİYORUZ AMA...

Halkımız huzurevi istiyor. Huzur evinin binasını yapacak gönüllü hayırseverlerimizde var. Bildiğiniz üzere Huzurevi yapımı her seçimde Seydişehir gündemine girer ve çıkar...

Son günlerde birçok vatandaşımız bu konuyu dillendiriyor... Öyle ki; Bir huzur evi yapılırsa yardıma hazırız diyen vatandaşlarımız var...

Önceki yıllarda Seydişehir belediyesinin Pınarbaşı Mahallesinde huzurevi için bir arsa tahsis ettiğini de biliyoruz. Bendenizde bu vesile ile köşe yazımda vatandaşlarımızın bu arzusunu dile getirmek istedim.

Öncesinde ilçemize huzurevi yapılması hususunu ve vatandaşlarımızın taleplerini Sayın Kaymakamımıza ilettim... Kendisi de, “Huzurevi binasını kendi imkânlarımızla yapabiliriz, bu kolay görünüyor. Ama Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığı huzurevine sıcak bakmıyor. Huzurevi yapıldıktan sonra onun işletilmesi zor görünüyor. En az 30 kişinin çalışması gerekiyor” dedi.

Kaymakam bey huzurevi yerine, Aile ve Sosyal Güvenlik bakanlığının yaşlılarımızı bir yere hapsetmeden daha sosyal düşünerek ve tüm ihtiyaçlarını bir merkezden giderecek aile ortamında daha huzurlu bir yaşantı sağlayacak küçük evlerden oluşan bir projeye daha sıcak baktığını bizlerle paylaştı. Ayrıca hükümetimizin yaşlıların evlerinde bakımını sağlayacak önemli adımlar attığını söyledi. Belediye başkanımız Mehmet Tutal’ın da böyle bir proje üzerinde çalıştığını hatırlattı.

Gençlerimiz için ilçemizde ‘Gençlik merkezleri’ spor yapmak için çeşitli imkânlar sağlanıyor. Geleceğimizin teminatı için bu gençlerimize ne yapsak az ama ihtiyarlarımızı da unutmamalıyız.

Şuanda maalesef ilçemizde yaşlılarımızın huzurlu bir yaşam sağlaması için somut bir adım atılmış değil.

İster huzurevi olsun, ister yaşlılar evi olsun, ister evde bakım projesi olsun yani adı ne olursa olsun ilçemizde yaşlılarımızın da ömürlerinin sonunda rahat bir yaşam sürecekleri hizmetlerin getirilmesi artık elzemdir diye de düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.