ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

İHTİYAÇTIR, ELZEMDİR...

Çocuklar ebeveynine bakmak isteyebilir ancak bakmayan yada bakacak kimsesi olmayan yaşlı sayımız hiçte az değil... İhtiyaçtır... Yapılmalıdır... Çekirdek ailelerin yaşam alanlarının daralması, gittikçe artan geçim sıkıntısı yaşlılar için huzur evi ihtiyacını elzem hale getirdi... Çoğumuzun haberi yok belki ama bildiğim kadarı ile Seydişehir’den beş yaşlı Akşehir huzur evinde kalıyor. Dolayısı ile halkımızdan da Seydişehir’e huzur evi isteyenlerin sayısı artıyor. Çocuk esirgeme kurumu genel müdürlüğüne bağlı huzur evlerinin devlete bağlı olanlarının yanı sıra özelleri de var. 55 yaşın üzerin de kişilerin kaldığı huzur evlerinde kendi ayaklar üzerinde duran yaşlılarda kalıyor. Bu insanların huzuru için tüm hizmetler veriliyor. Mutlu insan, mutlu kent açısından bakınca günümüzde yaşlılarımızın mutluluğu için huzur evleri önem kazanıyor. İlçemizde ise belediye tarafından Pınarbaşı Mahallesi, Göyük evleri üstündeki yüksek alanda huzur evi yapılması için ayrılmış arsa yıllardır bekliyor. Yeniden göreve gelen Kızılay şube başkanı Tevfik Balcı, belediye sıcak bakarsa Kızılay olarak Seydişehir’e huzur evi kazandırma düşüncelerinin olduğunu basınla paylaştı. Hep beraber düşünelim önceliğini ve gerekliliğini tartışalım yapalım denilirse bakarsınız böyle hayır işlerinde beklemediğimiz güzel gelişmelerde oluverir. Balkon tabir edilen yerden Seydişehir’i seyrederken yaşlılarımızı dudaklarından dökülen yapanlardan Allah razı olsun duaları ile emeği geçenler huzur bulur. Vatandaşlarımızın arzularına tercüman olmak adına “Mutlu İnsan, Mutlu Toplum” için Seydişehir huzur evi …! İhtiyaçtır, elzemdir…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

İHTİYAÇTIR, ELZEMDİR...

Çocuklar ebeveynine bakmak isteyebilir ancak bakmayan yada bakacak kimsesi olmayan yaşlı sayımız hiçte az değil... İhtiyaçtır... Yapılmalıdır...

Çekirdek ailelerin yaşam alanlarının daralması, gittikçe artan geçim sıkıntısı yaşlılar için huzur evi ihtiyacını elzem hale getirdi...

Çoğumuzun haberi yok belki ama bildiğim kadarı ile Seydişehir’den beş yaşlı Akşehir huzur evinde kalıyor. Dolayısı ile halkımızdan da Seydişehir’e huzur evi isteyenlerin sayısı artıyor.

Çocuk esirgeme kurumu genel müdürlüğüne bağlı huzur evlerinin devlete bağlı olanlarının yanı sıra özelleri de var.

55 yaşın üzerin de kişilerin kaldığı huzur evlerinde kendi ayaklar üzerinde duran yaşlılarda kalıyor. Bu insanların huzuru için tüm hizmetler veriliyor.

Mutlu insan, mutlu kent açısından bakınca günümüzde yaşlılarımızın mutluluğu için huzur evleri önem kazanıyor.

İlçemizde ise belediye tarafından Pınarbaşı Mahallesi, Göyük evleri üstündeki yüksek alanda huzur evi yapılması için ayrılmış arsa yıllardır bekliyor.

Yeniden göreve gelen Kızılay şube başkanı Tevfik Balcı, belediye sıcak bakarsa Kızılay olarak Seydişehir’e huzur evi kazandırma düşüncelerinin olduğunu basınla paylaştı.

Hep beraber düşünelim önceliğini ve gerekliliğini tartışalım yapalım denilirse bakarsınız böyle hayır işlerinde beklemediğimiz güzel gelişmelerde oluverir.

Balkon tabir edilen yerden Seydişehir’i seyrederken yaşlılarımızı dudaklarından dökülen yapanlardan Allah razı olsun duaları ile emeği geçenler huzur bulur.

Vatandaşlarımızın arzularına tercüman olmak adına “Mutlu İnsan, Mutlu Toplum” için Seydişehir huzur evi …!

İhtiyaçtır, elzemdir…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.