ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

İNŞALLAH?

Seydişehir kalkınma eylem planı hazırlandı.   Dosya haline getirilen bu eylem planı ilçeye gelen Bakanlara, Milletvekillerine ve Bürokratlara sunulacak. Bu planın uygulanması ve çözüm yönünde yardımları istenerek gerçekleşmesi için takibi yapılarak ısrarcı olunacak. Basından da bu konuda yardım istendi. Seydişehir kalkınma eylem planı; ·        İlçemizden geçecek hızlı trenin yapımına başlanması ve istasyonun olması, ·        Organize sanayinin doğalgaz kullanması, ·        Seydişehir, Durak, Süleymaniye, Üzümlü yollarının genişletilmesi ve açık tutulması, ·        Termal, doğa, kültür ve inanç turizmini canlandıracak projelerin hayata geçirilmesi, ·        ETİ Alüminyumla görüşülerek, Alüminyum yan sanayinin geliştirilmesi, ·        Üniversite talebe sayısını artırmak için başta Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere yeni bölümlerin açılması, ·        İstihdam artırıcı yeni kamu kuruluşlarının ilçeye kazandırılması gibi ana başlıklarından oluşuyor. Ak Parti ilçe binasında arabaşımızı yerken, ben ve diğer gazeteci arkadaşlarla istihdamı artıracak, kalkınmamızı sağlayacak bu planı paylaşan Ak Parti ilçe başkanı Sayın Mustafa Konurer heyecanlıydı.  Bize aktardığı sorunlarımız ve çözüm yolları ile ilgili görüşleri belli ki kamuoyunun düşünceleri dikkate alınarak belirlenmiş.  Öz eleştiride vardı. Siyaseti daralandan kurtarıp, topluma yayma çabası dikkat çekti. Nasıl mı vardım bu kanıya? Sayın Başkanın bize söylediklerinden… Basın mensuplarıyla paylaştığı, başkanın önemsediğim sözlerinden bazıları; “Müsteşarımız var, Bakan yardımcımız var, Rektörümüz var, Daire başkanımız var, Konyalı bir Başbakan var. Önemli görevler de bulunan hemşerilerimizden yararlanmalıyız. Allah rızası için çalışmalıyız. Taraf değil birleştirici olarak, hep beraber proje üreterek, eksiklerimizi sorunlarımızı ortaya koyarak, elimizdeki güçleri birleştirerek, Seydişehir için bir şeyler yapabilmeliyiz. İşçi bulma kurumu gibi çalışıyoruz.  Gönlümüzden geçen,  memleketimizin meselelerine ağırlık vererek basından da bu konuda yardım bekliyorum. Sivil Toplum Örgütleriyle görüşerek muhalefetinde gücünü kullanmak istiyorum.” Tabandan tavana örnek bir yaklaşım. Hareket getirecek güzel bir eylem inşallah berekette getirir…  
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

İNŞALLAH?

Seydişehir kalkınma eylem planı hazırlandı.  

Dosya haline getirilen bu eylem planı ilçeye gelen Bakanlara, Milletvekillerine ve Bürokratlara sunulacak.

Bu planın uygulanması ve çözüm yönünde yardımları istenerek gerçekleşmesi için takibi yapılarak ısrarcı olunacak.

Basından da bu konuda yardım istendi.

Seydişehir kalkınma eylem planı;

·        İlçemizden geçecek hızlı trenin yapımına başlanması ve istasyonun olması,

·        Organize sanayinin doğalgaz kullanması,

·        Seydişehir, Durak, Süleymaniye, Üzümlü yollarının genişletilmesi ve açık tutulması,

·        Termal, doğa, kültür ve inanç turizmini canlandıracak projelerin hayata geçirilmesi,

·        ETİ Alüminyumla görüşülerek, Alüminyum yan sanayinin geliştirilmesi,

·        Üniversite talebe sayısını artırmak için başta Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere yeni bölümlerin açılması,

·        İstihdam artırıcı yeni kamu kuruluşlarının ilçeye kazandırılması

gibi ana başlıklarından oluşuyor.

Ak Parti ilçe binasında arabaşımızı yerken, ben ve diğer gazeteci arkadaşlarla istihdamı artıracak, kalkınmamızı sağlayacak bu planı paylaşan Ak Parti ilçe başkanı Sayın Mustafa Konurer heyecanlıydı.  Bize aktardığı sorunlarımız ve çözüm yolları ile ilgili görüşleri belli ki kamuoyunun düşünceleri dikkate alınarak belirlenmiş.  Öz eleştiride vardı. Siyaseti daralandan kurtarıp, topluma yayma çabası dikkat çekti.

Nasıl mı vardım bu kanıya? Sayın Başkanın bize söylediklerinden…

Basın mensuplarıyla paylaştığı, başkanın önemsediğim sözlerinden bazıları;

“Müsteşarımız var, Bakan yardımcımız var, Rektörümüz var, Daire başkanımız var, Konyalı bir Başbakan var. Önemli görevler de bulunan hemşerilerimizden yararlanmalıyız. Allah rızası için çalışmalıyız. Taraf değil birleştirici olarak, hep beraber proje üreterek, eksiklerimizi sorunlarımızı ortaya koyarak, elimizdeki güçleri birleştirerek, Seydişehir için bir şeyler yapabilmeliyiz. İşçi bulma kurumu gibi çalışıyoruz.  Gönlümüzden geçen,  memleketimizin meselelerine ağırlık vererek basından da bu konuda yardım bekliyorum. Sivil Toplum Örgütleriyle görüşerek muhalefetinde gücünü kullanmak istiyorum.”

Tabandan tavana örnek bir yaklaşım.

Hareket getirecek güzel bir eylem inşallah berekette getirir…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.