ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

İYİ GİDİYORDU AMA ŞU AN MEZBELELİK...

            Yerel seçimleri yazacaktım zira yerel seçimler kapıda ve gündemdeki yerini oluşturmaya başladı...             Ancak çarşı esnafının bir serzenişine yer vermeyi ve yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerimi sonraki yazıma bıraktım...              Bir ay önce gazetemiz de ‘’Esnaf meydan düzenlemesinin biran önce bitirilmesini istiyor’’ başlıklı haber yapmıştık. Bu haberden sonra Büyükşehir Belediyesinden ses soluk çıkmayınca, çarşı esnafları tekrar gazetemize gelerek sorunla ilgili sitemlerini bize ilettiler.              Gazetemizde çarşı da olunca doğrusu esnaflarımız kadar şahsen bende sitemliyim.              Belediye milyonlarca para harcayarak işin zorunu başardı. İlk etap istimlak çalışmaları bitirildi. Ve meydan göründü. Öğrendiğimize göre bu ilk etap istimlak çalışmalarının genişletilmesi için esnaf kefalet binasının olduğu kısmın ise boşaltılması hazirana kalmış. Hal böyle olunca bu meydanın, işin kolayı olan peyzaj ve çevre düzenlemesinin biran önce yapılması elzem oldu.              Yani meydan için ‘’Hem bizim işimiz aksamasın, Hem de dışarıdan gelen misafirler için, biran önce çevre düzenlemesi yapılsın’’ diyen esnaf haklı.              Gerçekten de bu haliyle meydan düzensiz otoparka dönüşmüş durumda.              Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren bu sorundan söz açılmışken, yine kendilerinin yetki alanında olan ve bir türlü hizmete giremeyen, çevre kirliliğinin giderilmesini için, önemsediğimiz atık su tesislerinin hizmete açılmasının yılan hikâyesine dönmesi.              Bu tesis geçen yıl Mayısta açılacaktı. Sadece 500 bin lira gibi cüzi bir miktar harcamayla bitecek olan bu tesis müteahhit anlaşmazlığı yüzünden bir türlü bitirilemedi.             Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliğinin birlikte yürüttükleri bu projede, Büyükşehir Belediyesinin konunun çözülmesi için inisiyatif aldığını ve biran önce çözüleceğini söylemelerine rağmen hala bu sıkıntı da giderilmedi.              Selçuklu parkının açılışın da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ağzına baktık durduk. Bu sorunlarla ilgili bir açıklama yapar mı diye, bu konuları maalesef teğet geçti.              Daha evvel bir köşe yazımda önceki başkan Tahir Akyürek’e arıtma tesisi, içme suyu ve çöp ile ilgili açık mektup yazmıştık. O Artık milletvekili!              Bir açık mektupta Altay’a. Seçimlere az bir zaman kaldı. İçme suyu ve çöp sorununu çözmek bir başka bahara artık.              Bu tamam! Ama otopark çöplüğüne dönüşen Seyit Harun Camii meydanını, sadece 500 bin lira için bir senedir bekleyen Atık Su tesisleri için bir ses ver artık Sayın Başkanım...             Hasılı;             Seyyid Harun Caminin ve külliyesinin nefes almasını sağlayacak bu projeye destek veren ve her seferinde memnuniyetini belirten çarşı esnafı projenin duraksatılmasından yaşanan sıkıntısına, elçi olduk ve sizleri malumatlandırdık... Umarız ilgisiz kalınmaz ve mezbelelik bir alan olmaktan kurtarılır...
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

İYİ GİDİYORDU AMA ŞU AN MEZBELELİK...

            Yerel seçimleri yazacaktım zira yerel seçimler kapıda ve gündemdeki yerini oluşturmaya başladı...

            Ancak çarşı esnafının bir serzenişine yer vermeyi ve yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerimi sonraki yazıma bıraktım... 

            Bir ay önce gazetemiz de ‘’Esnaf meydan düzenlemesinin biran önce bitirilmesini istiyor’’ başlıklı haber yapmıştık. Bu haberden sonra Büyükşehir Belediyesinden ses soluk çıkmayınca, çarşı esnafları tekrar gazetemize gelerek sorunla ilgili sitemlerini bize ilettiler. 

            Gazetemizde çarşı da olunca doğrusu esnaflarımız kadar şahsen bende sitemliyim. 

            Belediye milyonlarca para harcayarak işin zorunu başardı. İlk etap istimlak çalışmaları bitirildi. Ve meydan göründü. Öğrendiğimize göre bu ilk etap istimlak çalışmalarının genişletilmesi için esnaf kefalet binasının olduğu kısmın ise boşaltılması hazirana kalmış. Hal böyle olunca bu meydanın, işin kolayı olan peyzaj ve çevre düzenlemesinin biran önce yapılması elzem oldu. 

            Yani meydan için ‘’Hem bizim işimiz aksamasın, Hem de dışarıdan gelen misafirler için, biran önce çevre düzenlemesi yapılsın’’ diyen esnaf haklı. 

            Gerçekten de bu haliyle meydan düzensiz otoparka dönüşmüş durumda. 

            Büyükşehir Belediyesini ilgilendiren bu sorundan söz açılmışken, yine kendilerinin yetki alanında olan ve bir türlü hizmete giremeyen, çevre kirliliğinin giderilmesini için, önemsediğimiz atık su tesislerinin hizmete açılmasının yılan hikâyesine dönmesi. 

            Bu tesis geçen yıl Mayısta açılacaktı. Sadece 500 bin lira gibi cüzi bir miktar harcamayla bitecek olan bu tesis müteahhit anlaşmazlığı yüzünden bir türlü bitirilemedi.             Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Avrupa Birliğinin birlikte yürüttükleri bu projede, Büyükşehir Belediyesinin konunun çözülmesi için inisiyatif aldığını ve biran önce çözüleceğini söylemelerine rağmen hala bu sıkıntı da giderilmedi. 

            Selçuklu parkının açılışın da konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın ağzına baktık durduk. Bu sorunlarla ilgili bir açıklama yapar mı diye, bu konuları maalesef teğet geçti. 

            Daha evvel bir köşe yazımda önceki başkan Tahir Akyürek’e arıtma tesisi, içme suyu ve çöp ile ilgili açık mektup yazmıştık. O Artık milletvekili! 

            Bir açık mektupta Altay’a. Seçimlere az bir zaman kaldı. İçme suyu ve çöp sorununu çözmek bir başka bahara artık. 

            Bu tamam! Ama otopark çöplüğüne dönüşen Seyit Harun Camii meydanını, sadece 500 bin lira için bir senedir bekleyen Atık Su tesisleri için bir ses ver artık Sayın Başkanım...

            Hasılı;

            Seyyid Harun Caminin ve külliyesinin nefes almasını sağlayacak bu projeye destek veren ve her seferinde memnuniyetini belirten çarşı esnafı projenin duraksatılmasından yaşanan sıkıntısına, elçi olduk ve sizleri malumatlandırdık... Umarız ilgisiz kalınmaz ve mezbelelik bir alan olmaktan kurtarılır...

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.