ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

İYİLİKTEN MARAZ DOĞMASIN...

Seydişehir Suriyeli mültecilere sonuna kadar kapısını açtı. Hayırsever vatandaşlarımız onlar için barınacakları ev bularak içini donattı, belediyemiz ekmeğini karşıladı. Hayır derneklerimiz elinden gelen imkânlar çerçevesinde yardımlarını esirgemedi. Yani her zaman olduğu gibi Seydişehir hayırseverliğini, âlicenaplığını gösterdi. Hatta bu iyi niyet önceden yerleşen Suriyeli mültecilere referansı ile yakınlarının ve akrabalarının da Seydişehir’e gelerek 800 ile 1000 arası sayıya ulaştı ve ilçemizde barınıyorlar. Biz bununla da kalmayıp Kaymakamlığın önderliğinde Hatay Yayladağı’nda bulunan Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimize tırlarla yardım malzemesi gönderdik. Yayladağı’na yardım malzemesini götürenler kampta kalan Türkmenlerin kadın ve çocuktan oluştuğunu eli silah tutan erkeklerin ise kampa yakın bölgede ki cephede memleketlerini korumak için savaştıklarını söylemişlerdi. Bunları niçin anlatıyorum: aslında devletimiz tamam bu vatandaşlara sahip çıkmalı, kendi halinizin çaresine bakın dememeli ama; mülteci olarak Türkiye’nin dört bir yanında barındırıp 10 milyar doların üzerinde büyük bir harcama yapan hükümetimiz sınır bölgesinde ki kamplarda ihtiyaçlarını giderseydi daha iyi olacağını zaman gösteriyor. Bu konuyu kaleme almamın asıl sebebi ise yakın ilçemiz olan Beyşehir’de yaşananlar. Öğrendiğimiz bilgi doğruysa bu yaşanan elem hadiseden sonra ilçede yaşayan Suriyeli mültecilerin büyük bir kısmı Seydişehir’e gelmiş. Son aylarda da Seydişehir’de bize ulaşan haberlerde burada kalan mültecilerin tümünü kastetmiyorum ama bir kısmı zorla vatandaşlardan hayır istedikleri, çok gürültü yaptıkları için çevreye de rahatsızlık verdikleri duyumlarımız içerisinde.  Açıkçası ilçemizde böyle içten içe kaynaklanan bir sıkıntı var. Bu yazımı Seydişehirli idarecilerin uyarı olarak kabul etmesini ve dikkate almasını istiyorum. Seydişehir hayırsever bir ilçe.  Umarım iyilikten maraz doğmaz…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

İYİLİKTEN MARAZ DOĞMASIN...

Seydişehir Suriyeli mültecilere sonuna kadar kapısını açtı. Hayırsever vatandaşlarımız onlar için barınacakları ev bularak içini donattı, belediyemiz ekmeğini karşıladı. Hayır derneklerimiz elinden gelen imkânlar çerçevesinde yardımlarını esirgemedi.

Yani her zaman olduğu gibi Seydişehir hayırseverliğini, âlicenaplığını gösterdi. Hatta bu iyi niyet önceden yerleşen Suriyeli mültecilere referansı ile yakınlarının ve akrabalarının da Seydişehir’e gelerek 800 ile 1000 arası sayıya ulaştı ve ilçemizde barınıyorlar.

Biz bununla da kalmayıp Kaymakamlığın önderliğinde Hatay Yayladağı’nda bulunan Bayır-Bucak Türkmen kardeşlerimize tırlarla yardım malzemesi gönderdik. Yayladağı’na yardım malzemesini götürenler kampta kalan Türkmenlerin kadın ve çocuktan oluştuğunu eli silah tutan erkeklerin ise kampa yakın bölgede ki cephede memleketlerini korumak için savaştıklarını söylemişlerdi.

Bunları niçin anlatıyorum: aslında devletimiz tamam bu vatandaşlara sahip çıkmalı, kendi halinizin çaresine bakın dememeli ama; mülteci olarak Türkiye’nin dört bir yanında barındırıp 10 milyar doların üzerinde büyük bir harcama yapan hükümetimiz sınır bölgesinde ki kamplarda ihtiyaçlarını giderseydi daha iyi olacağını zaman gösteriyor.

Bu konuyu kaleme almamın asıl sebebi ise yakın ilçemiz olan Beyşehir’de yaşananlar.

Öğrendiğimiz bilgi doğruysa bu yaşanan elem hadiseden sonra ilçede yaşayan Suriyeli mültecilerin büyük bir kısmı Seydişehir’e gelmiş.

Son aylarda da Seydişehir’de bize ulaşan haberlerde burada kalan mültecilerin tümünü kastetmiyorum ama bir kısmı zorla vatandaşlardan hayır istedikleri, çok gürültü yaptıkları için çevreye de rahatsızlık verdikleri duyumlarımız içerisinde.

 Açıkçası ilçemizde böyle içten içe kaynaklanan bir sıkıntı var.

Bu yazımı Seydişehirli idarecilerin uyarı olarak kabul etmesini ve dikkate almasını istiyorum. Seydişehir hayırsever bir ilçe.

 Umarım iyilikten maraz doğmaz…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.