ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

KAVŞAK SORUNUNA DAİR...

Bu köşe yazımı vatandaşların isteği üzerine kaleme alıyorum. Birçok hemşerim bu kavşakları bir daha gündeme getirmemi isteyerek “Ne zaman buraya geçit yapılacak ve ya köklü çözüm bulunacak?” diye soruyorlar. Sözünü ettiğimiz kavşaklar Bozkır, Karabulak ve Muradiye kavşakları… Biz de vatandaşların bu isteği üzerine soyut bir yaklaşımda bulunmayalım diye enine boyuna araştırdık. Karabulak Kavşağı yani Yeni Oto Sanayi Kavşağı’nda ki kazalar, maalesef kavşakta bulunan ışıkların yanlış konulmasından dolayı anayoldan gelen araçların dikkatini önündeki ışığa değil de karşı yöndeki ışığa vermesi yani trafik ışıklarını karıştırmasıyla meydana geliyor. Muradiye Kavşağı’nda ise göbekte yapılan ufak tadilat ile kazaların azaldığı görülüyor. Esas sıkıntılı kavşak Bozkır Kavşağı… Bu kavşakta 2017 yılı içerisinde 15 kaza olmuş, 70’in üstünde vatandaşımız yaralanmış ve her kazada vatandaşlar adeta isyan ederek: “Taşağıl ve İncesu kavşaklarına üst geçit yapılmasına rağmen oralardan çok daha yoğun olan Bozkır Kavşağı’na niçin çözüm bulunmuyor” diyorlar. Edindiğimiz bilgilere göre Bozkır Kavşağında yapılması planlanan üstgeçidin Yonca tipi olması gerekir ve kapsayacağı büyük alanın istimlaki söz konusu… Bir de Karabulak ve Bozkır Kavşağı’na seneler önceden verilmiş sözler var. Biz de bu sözlere şahit olanlardanız. Ne zaman Karayolları yetkililerini yakalasak sorduk: “Bu kavşak sorunları ne zaman çözülecek?” diye. Onlar da: “Proje çalışmalarımız var. Alt geçit mi yoksa yonca tipi üst geçit mi yoksa Hangisi iyi olur diye çalışma yapıyoruz. Yakın bir zamanda bu kavşaklara bir çözüm getireceğiz” diye cevaplar verdiler. Allah var hakkını yemeyelim Harun Tüfekçi’nin son milletvekilliği döneminde Konya’da ulaştırmadan sorumlu olması dolayısıyla onlarca defa kendisiyle beraber Karayolları Genel Müdürü’nü veya Bölge Müdürlerini getirdi ve yanımızda talimatlar da verdi. Son yıllarda maalesef eskisi gibi Karayolları yetkilileri de gelmiyor. Geliyorsa da bizim haberimiz yok. (Onun için her vesileyle diyorum ya Seydişehir’den bir milletvekili çıkarmaya bakalım) Bu sorun önemli bir sorun. Kaybolan maddi hasarları bir yana bırak, insan canı. Böyle bir sorunun sürüncemede kalması ise akıllara ziyan bir durum… Yakın zamanda Seydişehir-Beyşehir duble yoluna başlandı. Bu proje Karabulak Kavşağı yakınından başlamasına rağmen bu sorunlu kavşak projeye dâhil edilmemiş. Kavşak sorunu herhalde siyasilerin gündeminde de yok. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuyorlar. Bu sorun benim bildiğim 5 senedir söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor… Yetkililer “Alt geçit mi yapılacak? Üst geçit mi yapılacak?” buradaki sorunu nasıl çözeceklerine bir türlü karar veremediler. Onlar düşündükçe “Çok Düşünme Sendromu” na yakalayacaklar. Biz de bekleye bekleye ağaç olacağız…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

KAVŞAK SORUNUNA DAİR...

Bu köşe yazımı vatandaşların isteği üzerine kaleme alıyorum.

Birçok hemşerim bu kavşakları bir daha gündeme getirmemi isteyerek “Ne zaman buraya geçit yapılacak ve ya köklü çözüm bulunacak?” diye soruyorlar.

Sözünü ettiğimiz kavşaklar Bozkır, Karabulak ve Muradiye kavşakları…

Biz de vatandaşların bu isteği üzerine soyut bir yaklaşımda bulunmayalım diye enine boyuna araştırdık.

Karabulak Kavşağı yani Yeni Oto Sanayi Kavşağı’nda ki kazalar, maalesef kavşakta bulunan ışıkların yanlış konulmasından dolayı anayoldan gelen araçların dikkatini önündeki ışığa değil de karşı yöndeki ışığa vermesi yani trafik ışıklarını karıştırmasıyla meydana geliyor.

Muradiye Kavşağı’nda ise göbekte yapılan ufak tadilat ile kazaların azaldığı görülüyor.

Esas sıkıntılı kavşak Bozkır Kavşağı…

Bu kavşakta 2017 yılı içerisinde 15 kaza olmuş, 70’in üstünde vatandaşımız yaralanmış ve her kazada vatandaşlar adeta isyan ederek: “Taşağıl ve İncesu kavşaklarına üst geçit yapılmasına rağmen oralardan çok daha yoğun olan Bozkır Kavşağı’na niçin çözüm bulunmuyor” diyorlar.

Edindiğimiz bilgilere göre Bozkır Kavşağında yapılması planlanan üstgeçidin Yonca tipi olması gerekir ve kapsayacağı büyük alanın istimlaki söz konusu…

Bir de Karabulak ve Bozkır Kavşağı’na seneler önceden verilmiş sözler var.

Biz de bu sözlere şahit olanlardanız. Ne zaman Karayolları yetkililerini yakalasak sorduk: “Bu kavşak sorunları ne zaman çözülecek?” diye.

Onlar da: “Proje çalışmalarımız var. Alt geçit mi yoksa yonca tipi üst geçit mi yoksa

Hangisi iyi olur diye çalışma yapıyoruz. Yakın bir zamanda bu kavşaklara bir çözüm getireceğiz” diye cevaplar verdiler.

Allah var hakkını yemeyelim Harun Tüfekçi’nin son milletvekilliği döneminde Konya’da ulaştırmadan sorumlu olması dolayısıyla onlarca defa kendisiyle beraber Karayolları Genel Müdürü’nü veya Bölge Müdürlerini getirdi ve yanımızda talimatlar da verdi.

Son yıllarda maalesef eskisi gibi Karayolları yetkilileri de gelmiyor. Geliyorsa da bizim haberimiz yok.

(Onun için her vesileyle diyorum ya Seydişehir’den bir milletvekili çıkarmaya bakalım)

Bu sorun önemli bir sorun. Kaybolan maddi hasarları bir yana bırak, insan canı. Böyle bir sorunun sürüncemede kalması ise akıllara ziyan bir durum…

Yakın zamanda Seydişehir-Beyşehir duble yoluna başlandı. Bu proje Karabulak Kavşağı yakınından başlamasına rağmen bu sorunlu kavşak projeye dâhil edilmemiş.

Kavşak sorunu herhalde siyasilerin gündeminde de yok. Konuyla ilgili bir açıklamada bulunmuyorlar.

Bu sorun benim bildiğim 5 senedir söyleniyor, yazılıyor, çiziliyor…

Yetkililer “Alt geçit mi yapılacak? Üst geçit mi yapılacak?” buradaki sorunu nasıl çözeceklerine bir türlü karar veremediler.

Onlar düşündükçe “Çok Düşünme Sendromu” na yakalayacaklar. Biz de bekleye bekleye ağaç olacağız…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.