ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

KILA KENDİRE TAKILMAYALIM LÜTFEN...

Bir süre önce Seyit Harun Veli’yi andık. Mahmut Esat Efendi Seydişehir’de ve İstanbul’da anıldı. Biri Seydişehir’imizin kurucusu manevi değerimiz. Diğeri ise hem beşeri hem de dini ilimlerde rüştünü ispat etmiş bilim ve devlet adamımız önemli bir değerimiz. Konya’da açılan uluslar arası TÜYAP fuarında leblebimizin ve Seydişehir’in yaylası olan küpe çukurunda belki Türkiye’de başka bir yerde yaşayamayan yılkı atlarının büyük ilgi gördüğünü öğrendik. Via-sebaste antik kral yolunun Seydişehir’den geçmesi doğa turizmi açısından gözlerin ilçemize çevrildiğini görüyoruz. Tınaztepe mağaraları ise artık Seydişehir’le birlikte anılıyor. Türkiye’nin en uzun mağarası olması ve yer altı göllerinin üstünde bulunması bu mağaraya olan ilgiyi gitgide artırıyor. Birde Vasada'mız var, Arkeologlardan alınan bilgiye göre 10 bin kişinin üzerinde insanın yaşadığı antik bir kent. İnşallah burada Şanlıurfa ve Denizli’de çalışmaları süren antik kazılar gibi bir kazı yapılır bu önemli antik şehir gün yüzüne çıkar. Bunun yanı sıra çalışmaları süren önemli bir proje olan Kuğulu park projesi ve inanç turizmi açısından önemli olan Seyit Harun Veli külliyesi ve çevresi projesi. İşte size Seydişehir turizmini ayağa kaldıracak turizm potansiyelimiz. Yapacağımız tek şey birlik ve beraberlik içinde bu turizm potansiyellerimizin arkasını kovalayarak yapılacak çalışmalarda eksik yönlerine değil de olumlu yönlerine bakarak sabır ve azimle çalışmaları sürdürmek. Bu turizm meselesini tekrar kaleme almamın sebebi geçen hafta Mahmut Esat Kadester Efendiyi Kaymakam ve Belediye başkanımız ile beraber mezarı andık. Ayrıca orada medfun olan cennet mekân Fatih Sultan Mehmet’in ve Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından gazeteci ve yayıncı ve Mahmut Esat Efendinin yakın arkadaşı Ahmet Mithat Efendinin mezarını da ziyaret ettik ve Seydişehirli İstanbulluları da mümkün olduğu kadar bir birliktelik sağlanarak beraber yemek yedik. Kaymakamımız ve Belediye başkanımız önemli ziyaretlerde bulundular. Demek istediğim şu ki, hareketten bereket doğarmış. Seyit Harun Veli ve Mahmut Esat Efendi’yi anma programlarında eksiklikler olabilir. Amaç hâsıl oldu. Birçok medeniyete beşiklik yapmış bu bölge Seydişehir’i turizm merkezi yapacak her türlü alt yapıya sahip. Var olan kültürümüz, kuruluşumuz, Toroslarımız, antik eser ve yollarımızla bu işte bizde varız, Yeter ki ufak engellerle yılmayıp bu işin hep beraber üstüne gidelim… Kıla kendire takılıp meselenin özünü kaçırmayalım lütfen.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

KILA KENDİRE TAKILMAYALIM LÜTFEN...

Bir süre önce Seyit Harun Veli’yi andık.

Mahmut Esat Efendi Seydişehir’de ve İstanbul’da anıldı. Biri Seydişehir’imizin kurucusu manevi değerimiz. Diğeri ise hem beşeri hem de dini ilimlerde rüştünü ispat etmiş bilim ve devlet adamımız önemli bir değerimiz.

Konya’da açılan uluslar arası TÜYAP fuarında leblebimizin ve Seydişehir’in yaylası olan küpe çukurunda belki Türkiye’de başka bir yerde yaşayamayan yılkı atlarının büyük ilgi gördüğünü öğrendik.

Via-sebaste antik kral yolunun Seydişehir’den geçmesi doğa turizmi açısından gözlerin ilçemize çevrildiğini görüyoruz. Tınaztepe mağaraları ise artık Seydişehir’le birlikte anılıyor. Türkiye’nin en uzun mağarası olması ve yer altı göllerinin üstünde bulunması bu mağaraya olan ilgiyi gitgide artırıyor.

Birde Vasada'mız var, Arkeologlardan alınan bilgiye göre 10 bin kişinin üzerinde insanın yaşadığı antik bir kent. İnşallah burada Şanlıurfa ve Denizli’de çalışmaları süren antik kazılar gibi bir kazı yapılır bu önemli antik şehir gün yüzüne çıkar.

Bunun yanı sıra çalışmaları süren önemli bir proje olan Kuğulu park projesi ve inanç turizmi açısından önemli olan Seyit Harun Veli külliyesi ve çevresi projesi.

İşte size Seydişehir turizmini ayağa kaldıracak turizm potansiyelimiz.

Yapacağımız tek şey birlik ve beraberlik içinde bu turizm potansiyellerimizin arkasını kovalayarak yapılacak çalışmalarda eksik yönlerine değil de olumlu yönlerine bakarak sabır ve azimle çalışmaları sürdürmek. Bu turizm meselesini tekrar kaleme almamın sebebi geçen hafta Mahmut Esat Kadester Efendiyi Kaymakam ve Belediye başkanımız ile beraber mezarı andık. Ayrıca orada medfun olan cennet mekân Fatih Sultan Mehmet’in ve Türk edebiyatının önde gelen yazarlarından gazeteci ve yayıncı ve Mahmut Esat Efendinin yakın arkadaşı Ahmet Mithat Efendinin mezarını da ziyaret ettik ve Seydişehirli İstanbulluları da mümkün olduğu kadar bir birliktelik sağlanarak beraber yemek yedik.

Kaymakamımız ve Belediye başkanımız önemli ziyaretlerde bulundular.

Demek istediğim şu ki, hareketten bereket doğarmış. Seyit Harun Veli ve Mahmut Esat Efendi’yi anma programlarında eksiklikler olabilir. Amaç hâsıl oldu. Birçok medeniyete beşiklik yapmış bu bölge Seydişehir’i turizm merkezi yapacak her türlü alt yapıya sahip. Var olan kültürümüz, kuruluşumuz, Toroslarımız, antik eser ve yollarımızla bu işte bizde varız, Yeter ki ufak engellerle yılmayıp bu işin hep beraber üstüne gidelim…

Kıla kendire takılıp meselenin özünü kaçırmayalım lütfen.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.