ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

MEMLEKET MESELELERİ

Alacabel, Genel Cerrah, Termalden SSK’lıların yararlanması… Bu haftaki köşe yazımızda halkımızın menfaatine olan bu üç önemli konuyu ayrı başlıkta irdelemek istedim. 2019 bitirilmesi beklenen Alacabel Tüneli için testiyi kırmak istemedik. Ha şu gün ha bugün bitecek diye müjdeli haberlerde yaptık. “Tünelin ışığı göründü, bakan yılbaşına kadar Seydişehir’e gelip son durum ile ilgili bilgi verecek” diye beklerken Ocak ayıda bitmek üzere ne ses var ne soluk… Geçtiğimiz günlerde Amasya .. tünelinin açılışı yapılırken eziklik hissettim. Bu işin mazereti kalmadı artık. Testi Kırılmak Üzere!  Allah aşkına Genel Cerrahsız Hastane mi olur? Başhekimimiz çırpınıyor, her fırsatta gelene gidene söylüyor, siyasilerimiz Ankara’ya gittikçe Bakanlıktan doktor istiyor. Bazen kadro tamamlandı derken bir bakıyoruz hazırdaki doktor gidiyor. Bu gidişe Sağlık Bakanlığının atama sistemine bakınca yapılacak başka bir şey yok gibi. Ama Genel Cerrahsız da hastane olmaz. Şuanda Devlet Hastanemiz dışarıdan gelen geçici doktorla idare ediliyor. Kadrolu genel Cerrahın gelmesi için de bir sonraki atama bekleniyor. Bizde bu vesileyle yeni atanacak ve tayin düşünen, Seydişehirli olan, Seydişehir’e bir şekilde yolu düşmüş olan, önceden ailevi nedenlerle Seydişehir’de yaşamış olan Genel Cerrahlara köşe yazımızdan bir çağrı yapalım. Seydişehir’den iyi yer mi bulacaksınız? Yaşamak kolay, ulaşım kolay, eğitim seviyemiz yüksek, doğayı seviyorsanız, temiz bir şehirde yaşamak istiyorsanız Seydişehir biçilmez bir kaftan. Rahat edebilir miyiz diye de bir endişeniz olmasın. İşinizi iyi yaptıktan sonra başımızın üstünde yeriniz var.  Gelelim termalimizin de SGK’lıların yararlanmasına. Öğrendik ki Sosyal Güvenlik Kurumları gerekirse hastaların termal tedavisini üstleniyormuş. Türkiye’deki bazı termaller bu kapsam altındaymış. Geçtiğimiz günlerde Sayın belediye Başkanımız Mehmet Tutal bir toplantıdaki konuşmasında Geçtiğimiz yıl termale 45 bin kişi dışardan geldi dedi. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 500 bine ulaşacağını söyledi. Bu verdiği rakamın içerisinde hastaneden gönderilecekler var mı yok mu bilmiyorum ama yoksa bu rakam 500 binin çok üstünde olur.  Çünkü iyi biliyorum ki bizim termal suyumuz başka hastalıklara iyi gelen artı yönlerinin yanı sıra kükürtlü olduğu için şifası da çok az termalde bulunuyor. Seydi Şifa tuttu, Küpe Termal kapalı gişe yapıyor.  Bahar ayında büyük otellerin temeli atılır birde sağlık yönünden alanlar oluşturulursa bizim termalimizi kim tutabilir. Boşuna demiyorum ki Seydişehir Afyon, Sandıklı, Denizli gibi bir termal kenti oluyor.
Ekleme Tarihi: 23 Ocak 2023 - Pazartesi

MEMLEKET MESELELERİ

Alacabel, Genel Cerrah, Termalden SSK’lıların yararlanması…
Bu haftaki köşe yazımızda halkımızın menfaatine olan bu üç önemli konuyu ayrı başlıkta irdelemek istedim.
2019 bitirilmesi beklenen Alacabel Tüneli için testiyi kırmak istemedik. Ha şu gün ha bugün bitecek diye müjdeli haberlerde yaptık. “Tünelin ışığı göründü, bakan yılbaşına kadar Seydişehir’e gelip son durum ile ilgili bilgi verecek” diye beklerken Ocak ayıda bitmek üzere ne ses var ne soluk…
Geçtiğimiz günlerde Amasya .. tünelinin açılışı yapılırken eziklik hissettim. Bu işin mazereti kalmadı artık. Testi Kırılmak Üzere!
 Allah aşkına Genel Cerrahsız Hastane mi olur?
Başhekimimiz çırpınıyor, her fırsatta gelene gidene söylüyor, siyasilerimiz Ankara’ya gittikçe Bakanlıktan doktor istiyor. Bazen kadro tamamlandı derken bir bakıyoruz hazırdaki doktor gidiyor.
Bu gidişe Sağlık Bakanlığının atama sistemine bakınca yapılacak başka bir şey yok gibi. Ama Genel Cerrahsız da hastane olmaz. Şuanda Devlet Hastanemiz dışarıdan gelen geçici doktorla idare ediliyor. Kadrolu genel Cerrahın gelmesi için de bir sonraki atama bekleniyor.
Bizde bu vesileyle yeni atanacak ve tayin düşünen, Seydişehirli olan, Seydişehir’e bir şekilde yolu düşmüş olan, önceden ailevi nedenlerle Seydişehir’de yaşamış olan Genel Cerrahlara köşe yazımızdan bir çağrı yapalım.
Seydişehir’den iyi yer mi bulacaksınız? Yaşamak kolay, ulaşım kolay, eğitim seviyemiz yüksek, doğayı seviyorsanız, temiz bir şehirde yaşamak istiyorsanız Seydişehir biçilmez bir kaftan.
Rahat edebilir miyiz diye de bir endişeniz olmasın. İşinizi iyi yaptıktan sonra başımızın üstünde yeriniz var. 
Gelelim termalimizin de SGK’lıların yararlanmasına.
Öğrendik ki Sosyal Güvenlik Kurumları gerekirse hastaların termal tedavisini üstleniyormuş.
Türkiye’deki bazı termaller bu kapsam altındaymış. Geçtiğimiz günlerde Sayın belediye Başkanımız Mehmet Tutal bir toplantıdaki konuşmasında Geçtiğimiz yıl termale 45 bin kişi dışardan geldi dedi. Önümüzdeki yıllarda bu sayının 500 bine ulaşacağını söyledi. Bu verdiği rakamın içerisinde hastaneden gönderilecekler var mı yok mu bilmiyorum ama yoksa bu rakam 500 binin çok üstünde olur. 
Çünkü iyi biliyorum ki bizim termal suyumuz başka hastalıklara iyi gelen artı yönlerinin yanı sıra kükürtlü olduğu için şifası da çok az termalde bulunuyor.
Seydi Şifa tuttu, Küpe Termal kapalı gişe yapıyor. 
Bahar ayında büyük otellerin temeli atılır birde sağlık yönünden alanlar oluşturulursa bizim termalimizi kim tutabilir.
Boşuna demiyorum ki Seydişehir Afyon, Sandıklı, Denizli gibi bir termal kenti oluyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.