sçim
ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

NİHAYET SESİMİZİ DUYURABİLDİK...

Seydişehir'in kendi tarımsal sulama suyu olsun diye… Suyunuz var mı? diyenlere de "Tabi ki var. Tınaztepe bölgesindeki yeraltı gölü ve aşağıdaki Çatmakaya düdenlerinin suyu boşu boşuna Akdeniz'e akıyor." diyorum. Göksu Projesi ve Gembos projelerinde bende hasbel kader Seydişehir'e de böyle bir proje gerekir diye gündeme getirmeye çalıştım ama sesimizi duyan olmadı. Son bir yıldır gerek Kaymakamımız gerek Belediye Başkanımız kuraklığın etkisiyle de bu konunun üzerine gitmeye başladılar. Yerinden tespitler yaptılar. DSİ yetkilileriyle durumu irdelediler. Bu çalışmaların sonucunda da geçtiğimiz gün sevindirici haberi aldık. Bu işe sıcak bakmaya başlayan DSİ Genel Müdürlüğü ve 4 Bölge Müdürlüğünün yaptığı fizibilite çalışmalarından sonra Seydişehir ve Derebucak'ta bulunan düdenlerden Akdeniz'e akan suların bölgemize kazandırmak için proje çalışmalarına başlandığını öğrendik. Yıllardır gündemde tutmama rağmen bir türlü anlatamadığım bu güzel habere gerçekten de çok sevindim. Nasıl Sevinmem. Dünyanın birinci sorunu SU… Son yıllarda bizi besleyen Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin azalması ve onların her vesileyle kendinize çare bulun mesajı ve Beyşehir Gölü'nde Çarşamba kanlıyla gelen suyun ise bizden önce Çumra ve Konya'yı beslemesi bizimde birinci sorunumuz oldu. DSİ geçte olsa artık bu konuyu ciddiye aldığını gösterdi. Az değil 40 milyon metreküplük su bölgeye kazandırıldığı zaman Suğla Havzasının yanı sıra Konya Ovasını da rahatlatacak. Geç olsun ama güç olmasın derler. İnşallah geç olmaz biran evvel bu proje sekteye uğramaz hayata geçer. Hayal gibi görünen bu proje gerçeğe dönüşür.
Ekleme Tarihi: 09 Mayıs 2022 - Pazartesi

NİHAYET SESİMİZİ DUYURABİLDİK...

Seydişehir'in kendi tarımsal sulama suyu olsun diye…

Suyunuz var mı? diyenlere de "Tabi ki var. Tınaztepe bölgesindeki yeraltı gölü ve aşağıdaki Çatmakaya düdenlerinin suyu boşu boşuna Akdeniz'e akıyor." diyorum.

Göksu Projesi ve Gembos projelerinde bende hasbel kader Seydişehir'e de böyle bir proje gerekir diye gündeme getirmeye çalıştım ama sesimizi duyan olmadı.

Son bir yıldır gerek Kaymakamımız gerek Belediye Başkanımız kuraklığın etkisiyle de bu konunun üzerine gitmeye başladılar.

Yerinden tespitler yaptılar.

DSİ yetkilileriyle durumu irdelediler. Bu çalışmaların sonucunda da geçtiğimiz gün sevindirici haberi aldık.

Bu işe sıcak bakmaya başlayan DSİ Genel Müdürlüğü ve 4 Bölge Müdürlüğünün yaptığı fizibilite çalışmalarından sonra Seydişehir ve Derebucak'ta bulunan düdenlerden Akdeniz'e akan suların bölgemize kazandırmak için proje çalışmalarına başlandığını öğrendik.

Yıllardır gündemde tutmama rağmen bir türlü anlatamadığım bu güzel habere gerçekten de çok sevindim.

Nasıl Sevinmem.

Dünyanın birinci sorunu SU…

Son yıllarda bizi besleyen Beyşehir Gölü'nde su seviyesinin azalması ve onların her vesileyle kendinize çare bulun mesajı ve Beyşehir Gölü'nde Çarşamba kanlıyla gelen suyun ise bizden önce Çumra ve Konya'yı beslemesi bizimde birinci sorunumuz oldu.

DSİ geçte olsa artık bu konuyu ciddiye aldığını gösterdi.

Az değil 40 milyon metreküplük su bölgeye kazandırıldığı zaman Suğla Havzasının yanı sıra Konya Ovasını da rahatlatacak.

Geç olsun ama güç olmasın derler.

İnşallah geç olmaz biran evvel bu proje sekteye uğramaz hayata geçer.

Hayal gibi görünen bu proje gerçeğe dönüşür.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.