sçim
ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ÖĞRETMEN EVİ BEKLENTİSİ?

O kadar yazdık çizdik… Senelerdir hiçbir somut adım atılmadı. Öğretmen evi hep muamma oldu. Hep muallâkta kaldı. Öğretmen evi inşaatı için yer bulunamıyor. Geçtiğimiz günlerde öğretmen evine uğradım. Mefruşatlar tamamen yenilenmiş komple bakım yapılmış. “Ne bu masraf sanırım yeni öğretmen evinden umudunuzu kestiniz” dedim. Hocaların sitemlerine diyecek söz bulamadım ve konuyu tekrar gündeme taşımak istedim. Her şehrin merkezinde en güzel yerlerdedir bütün sosyal aktiviteleri karşılayacak donanıma sahip çok yıldızlı otel gibidir. Lokantası geniş, okuma salonu, televizyon seyretme salonu, bahçesi ile tatil köyü gibidir dışarıdan gelen misafirlerin rahatlıkla ağırlayabileceğimiz seçkin yerlerdir öğretmen evi.        Öğretmen olmadığım için bütün il, ilçede bulunan öğretmen evlerinin konumunu onlar kadar bilmeye bilirim bir vesileyle kaldığım beş öğretmen evinde gördüğüm kadarıyla söylüyorum hepsi harikaydı, şahaneydi.. Yarım asırlık iki katlı alt kat oyun salonu küçücük bir okuma odası üst kat da idari oda ve on kişilik yatakhane bulunan 860’ı çalışan bine yakını ise emekli öğretmene ve dışardan gelen öğretmen ve yakınlarına hizmet veren bizim öğretmen evi onların yanında çok sönük kalıyor. Sanki öğretmen evi değil oyun salonu… Bu hoşnutsuz durum herkes tarafından  “bu öğretmen evi ilçemize yakışmıyor” denerek yıllardır dilendiriliyor. Sözler veriliyor müjdeler veriliyor ama uygun bir yer bulup, öğretmenlerimize yakışır yeni öğretmen evi ne hikmetse kazandırılamıyor. İşin başı önce uygun yer bulmak bunu da sağlayacak olan kurum belediye. Hadi diyelim önceki belediye başkanları öğretmen değildi. Halden anlamadı… Üzerine yeterince gidilmedi. Şimdi durum farklı. Belediye başkanımız bir öğretmen. Dolayısıyla başkandan meslektaşları yeni bir öğretmen evi bekliyor. Bizde bu meseleyi bu vesileyle sayın başkanımıza hatırlatmak istedik. Hatırladığım kadarıyla belediye başkanımız sayın Mehmet Tutal’ın seçim beyannamesinde böyle bir söz vardı. Bu Seydişehir’in, öğretmenlerin ve çağın gereğidir... Göz ardı edilmemelidir…                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

ÖĞRETMEN EVİ BEKLENTİSİ?

O kadar yazdık çizdik… Senelerdir hiçbir somut adım atılmadı. Öğretmen evi hep muamma oldu. Hep muallâkta kaldı. Öğretmen evi inşaatı için yer bulunamıyor. Geçtiğimiz günlerde öğretmen evine uğradım. Mefruşatlar tamamen yenilenmiş komple bakım yapılmış.

“Ne bu masraf sanırım yeni öğretmen evinden umudunuzu kestiniz” dedim. Hocaların sitemlerine diyecek söz bulamadım ve konuyu tekrar gündeme taşımak istedim.

Her şehrin merkezinde en güzel yerlerdedir bütün sosyal aktiviteleri karşılayacak donanıma sahip çok yıldızlı otel gibidir. Lokantası geniş, okuma salonu, televizyon seyretme salonu, bahçesi ile tatil köyü gibidir dışarıdan gelen misafirlerin rahatlıkla ağırlayabileceğimiz seçkin yerlerdir öğretmen evi.       

Öğretmen olmadığım için bütün il, ilçede bulunan öğretmen evlerinin konumunu onlar kadar bilmeye bilirim bir vesileyle kaldığım beş öğretmen evinde gördüğüm kadarıyla söylüyorum hepsi harikaydı, şahaneydi..

Yarım asırlık iki katlı alt kat oyun salonu küçücük bir okuma odası üst kat da idari oda ve on kişilik yatakhane bulunan 860’ı çalışan bine yakını ise emekli öğretmene ve dışardan gelen öğretmen ve yakınlarına hizmet veren bizim öğretmen evi onların yanında çok sönük kalıyor.

Sanki öğretmen evi değil oyun salonu…

Bu hoşnutsuz durum herkes tarafından  “bu öğretmen evi ilçemize yakışmıyor” denerek yıllardır dilendiriliyor. Sözler veriliyor müjdeler veriliyor ama uygun bir yer bulup, öğretmenlerimize yakışır yeni öğretmen evi ne hikmetse kazandırılamıyor.

İşin başı önce uygun yer bulmak bunu da sağlayacak olan kurum belediye. Hadi diyelim önceki belediye başkanları öğretmen değildi. Halden anlamadı… Üzerine yeterince gidilmedi.

Şimdi durum farklı. Belediye başkanımız bir öğretmen. Dolayısıyla başkandan meslektaşları yeni bir öğretmen evi bekliyor.

Bizde bu meseleyi bu vesileyle sayın başkanımıza hatırlatmak istedik. Hatırladığım kadarıyla belediye başkanımız sayın Mehmet Tutal’ın seçim beyannamesinde böyle bir söz vardı.

Bu Seydişehir’in, öğretmenlerin ve çağın gereğidir...

Göz ardı edilmemelidir…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.