ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ÖMRÜ KİTAP YAZMAKLA GEÇTİ...

Seydişehir’in yaşamış en önemli değerlerinden olan Bahaddin Paslı Amcamızın üç hafta önce evini ziyaret etmiş, son çıkan kitabı ‘Senaryolarım-2’ nin baskıya verildiğini öğrenmiştik. Tiyatro eseri olan ‘Senaryolarım-2’ kitabından bahsederken, amcamın bilinmeyen lise yıllarını ve hayat hikayesini de öğrenme fırsatını yakalamıştık. Hayat hikayesi öyle etkiledi ki bizi o anda karar vererek son röportajı da bize nasip oldu. Seydişehir’e en büyük kültür hizmetini veren merhum Paslı Amcamızın gazetecilik ve siyasi yönden de yaptığı çalışmalarla memleketine büyük hizmetlerde bulunduğunun şahitleriyiz. Lise yıllarında öğretmenine ilanı aşktan sonra okuldan atılan ardından şiir yazmaya başlayan ve 81 yıllık ömrünün sonuna kadar devam eden ulu bir çınardı Bahaddin Amcam… Şiirlerinin büyük bir bölümü Seydişehir ile ilgili olması bununla da kalmayıp, sülale, isim ve lakaplarını manzum ve hicivli bir şekilde kaleme alarak geçmişimize köprü oluşturup Seydişehir halkının tanınmasını sağlamıştı. Aynı zamanda kendi yazdığı tiyatro eserlerinde de rol alıp sahneye koyan Bahaddin Amca’nın, siyasette de Nizam Partisi’nin ilk ilçe başkanlığını yapması, Milli Selamet Partisi’nden Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymasının yanında bizi de yakından ilgilendire en önemli de özelliği Gazeteci olmasıdır. Rahmetli Mehmet Ulaşan ve Mustafa Ergun ile birlikte Küpe Gazetesini kurup daha sonraki yıllarda 10 yıl kendi matbaasında Küpe Gazetesini çıkararak ilçemizin basın tarihinde de yerini almıştı. Kısacası ömrünü Seydişehir ve halkına adamış en önemli entelektüel biri insandı. Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Toroslar Gazetesi sahibi olarak meslektaşımız, duayenimiz, yeri doldurulması zor olan Bahaddin Amcamızın ölüm haberi bizleri ve camiamızı derinden yaraladı. Tek tesellimiz yaşarken onurlandırılan Bahaddin Amca’nın, adına açılan Bahaddin Paslı Kültür Evi’nde adıyla birlikte eserlerinin de tozlu raflarda kalmayıp yaşayacak olmasıdır. Cemiyet Başkanı ve basın camiası olarak bizlerde Bahaddin Amcayı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız. Allah gani gani rahmet eylesin…
Ekleme Tarihi: 17 Ekim 2022 - Pazartesi

ÖMRÜ KİTAP YAZMAKLA GEÇTİ...

Seydişehir’in yaşamış en önemli değerlerinden olan Bahaddin Paslı Amcamızın üç hafta önce evini ziyaret etmiş, son çıkan kitabı ‘Senaryolarım-2’ nin baskıya verildiğini öğrenmiştik.

Tiyatro eseri olan ‘Senaryolarım-2’ kitabından bahsederken, amcamın bilinmeyen lise yıllarını ve hayat hikayesini de öğrenme fırsatını yakalamıştık.

Hayat hikayesi öyle etkiledi ki bizi o anda karar vererek son röportajı da bize nasip oldu.

Seydişehir’e en büyük kültür hizmetini veren merhum Paslı Amcamızın gazetecilik ve siyasi yönden de yaptığı çalışmalarla memleketine büyük hizmetlerde bulunduğunun şahitleriyiz.

Lise yıllarında öğretmenine ilanı aşktan sonra okuldan atılan ardından şiir yazmaya başlayan ve 81 yıllık ömrünün sonuna kadar devam eden ulu bir çınardı Bahaddin Amcam…

Şiirlerinin büyük bir bölümü Seydişehir ile ilgili olması bununla da kalmayıp, sülale, isim ve lakaplarını manzum ve hicivli bir şekilde kaleme alarak geçmişimize köprü oluşturup Seydişehir halkının tanınmasını sağlamıştı.

Aynı zamanda kendi yazdığı tiyatro eserlerinde de rol alıp sahneye koyan Bahaddin Amca’nın, siyasette de Nizam Partisi’nin ilk ilçe başkanlığını yapması, Milli Selamet Partisi’nden Belediye Başkanlığı’na adaylığını koymasının yanında bizi de yakından ilgilendire en önemli de özelliği Gazeteci olmasıdır.

Rahmetli Mehmet Ulaşan ve Mustafa Ergun ile birlikte Küpe Gazetesini kurup daha sonraki yıllarda 10 yıl kendi matbaasında Küpe Gazetesini çıkararak ilçemizin basın tarihinde de yerini almıştı.

Kısacası ömrünü Seydişehir ve halkına adamış en önemli entelektüel biri insandı.

Seydişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Toroslar Gazetesi sahibi olarak meslektaşımız, duayenimiz, yeri doldurulması zor olan Bahaddin Amcamızın ölüm haberi bizleri ve camiamızı derinden yaraladı.

Tek tesellimiz yaşarken onurlandırılan Bahaddin Amca’nın, adına açılan Bahaddin Paslı Kültür Evi’nde adıyla birlikte eserlerinin de tozlu raflarda kalmayıp yaşayacak olmasıdır.

Cemiyet Başkanı ve basın camiası olarak bizlerde Bahaddin Amcayı hiçbir zaman unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Allah gani gani rahmet eylesin…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.