ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SANAT OKULU SES VER!

Okuduğumuz yıllarda adı Sanat Okulu olan şimdiki adı Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum. Bu nedenle olsa gerek ki, birçok köşe yazımda Meslek Liselerinin memleket meselesi olduğunu dile getirdim. Geçte olsa artık Türkiye üretim ağırlıklı bir döneme geçti.  Harıl harıl çalışan fabrikalarımızın en büyük ihtiyacının kalifiye ve ara eleman ihtiyacı olduğu açık. Seydişehir’de Endüstri Meslek Lisesinin yanı sıra Kız Meslek Lisesi, değerli hocam Hüseyin Acır’ın genel müdürlüğü zamanında Seydişehir’e kazandırdığı Tarım Meslek Lisesi ve eski adı çıraklık olan Mesleki Eğitim Merkezi, kalifiye ve ara eleman yetiştirdiği için artık günümüzde daha da önem arz ediyor. Geçtiğimiz hafta Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettim. Buradaki gelişmelerden açıkçası benimde haberim yoktu. 270 öğrencili okul, devletin verdiği imkanlarla esnaf ve sanatkarımızın çırak ve usta ihtiyacını karşılayacak bir noktaya gelmiş. Tarım Meslek Lisesinde yine geçtiğimiz hafta sevindirici bir haber aldık. Okul, can dostlarımıza mama üretmeye başlayacak.  Kız Meslek Lisesi de pandemi dönemindeki maske, tulum, vb. üretimiyle öne çıkmıştı. Gelelim bizim okul Sanat Okuluna… Kulağım delik ve okulla gönül bağım olmasına rağmen açıkçası neler olduğunu bilmediğimden bilgi almak zorunda kaldım. 1970’li yıllarda çalışkan öğrencilerin girdiği ve mezun olan birçok öğrencinin önemli yerlerde görev aldığı hatta üst bürokratların dahi yetiştiği bu okul, Hüseyin Acır Beyin Meslek Liseleri Genel Müdürlüğü zamanında donanım ve bölüm açısından Türkiye’nin ilk 3 sırasında yer aldığını biliyoruz. 5 yıldızlı otel gibi bir pansiyona sahip, tüm sosyal aktivitelerin gerçekleşeceği salonları bulunan 7 bölümlü Seydişehir Endüstri Meslek Lisesinde bir zamanlar 800-900 kişi okurken bu yıl yaşanan kıpırdanmayla 250’den 470’lere ulaşabilmiş. Eğer sanat okulum eskisi gibi dört dörtlük olursa inanıyorum ki 1000 e yakın öğrencisi olur. Buradaki öğrenciler, Üniversite’de okumanın yanı sıra mezun olduklarında işsiz kalmaz. Eti Alüminyum ile staj ve öğrencilere iş imkanı sağlama konusunda protokol yapmış bu okulda bizlere yansıyan en güzel şey Kimya bölümünde temizlik ürünleri üretilerek Seydişehir ve çevresindeki ilçelere satması. Açıkçası önceki yıllarda büyük başarılara imza atmış bu okulun son yıllardaki gelişmesini yeterli görmüyorum. Büyük bir tesis olan alüminyum tesislerinin bulunduğu OSB’de; hızla fabrikaların sayısının arttığı, hafif sanayi bölgesinde alüminyuma dayalı yoğun preslerin üretimleriyle ülkemiz şöyle dursun yurt dışına ihraç yapıldığı büyük bir sanayi kenti olan Seydişehir’de yukarıda da bahsettiğim gibi potansiyeli yüksek bir okul olan Endüstri Meslek Lisesinin yapacağı daha çok güzel işler var. Evet, Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi meselesi ilçemizin meselesi…
Ekleme Tarihi: 12 Aralık 2022 - Pazartesi

SANAT OKULU SES VER!


Okuduğumuz yıllarda adı Sanat Okulu olan şimdiki adı Endüstri Meslek Lisesi mezunuyum.
Bu nedenle olsa gerek ki, birçok köşe yazımda Meslek Liselerinin memleket meselesi olduğunu dile getirdim.
Geçte olsa artık Türkiye üretim ağırlıklı bir döneme geçti. 
Harıl harıl çalışan fabrikalarımızın en büyük ihtiyacının kalifiye ve ara eleman ihtiyacı olduğu açık.
Seydişehir’de Endüstri Meslek Lisesinin yanı sıra Kız Meslek Lisesi, değerli hocam Hüseyin Acır’ın genel müdürlüğü zamanında Seydişehir’e kazandırdığı Tarım Meslek Lisesi ve eski adı çıraklık olan Mesleki Eğitim Merkezi, kalifiye ve ara eleman yetiştirdiği için artık günümüzde daha da önem arz ediyor.
Geçtiğimiz hafta Mesleki Eğitim Merkezini ziyaret ettim.
Buradaki gelişmelerden açıkçası benimde haberim yoktu.
270 öğrencili okul, devletin verdiği imkanlarla esnaf ve sanatkarımızın çırak ve usta ihtiyacını karşılayacak bir noktaya gelmiş.
Tarım Meslek Lisesinde yine geçtiğimiz hafta sevindirici bir haber aldık. Okul, can dostlarımıza mama üretmeye başlayacak. 
Kız Meslek Lisesi de pandemi dönemindeki maske, tulum, vb. üretimiyle öne çıkmıştı.
Gelelim bizim okul Sanat Okuluna…
Kulağım delik ve okulla gönül bağım olmasına rağmen açıkçası neler olduğunu bilmediğimden bilgi almak zorunda kaldım.
1970’li yıllarda çalışkan öğrencilerin girdiği ve mezun olan birçok öğrencinin önemli yerlerde görev aldığı hatta üst bürokratların dahi yetiştiği bu okul, Hüseyin Acır Beyin Meslek Liseleri Genel Müdürlüğü zamanında donanım ve bölüm açısından Türkiye’nin ilk 3 sırasında yer aldığını biliyoruz.
5 yıldızlı otel gibi bir pansiyona sahip, tüm sosyal aktivitelerin gerçekleşeceği salonları bulunan 7 bölümlü Seydişehir Endüstri Meslek Lisesinde bir zamanlar 800-900 kişi okurken bu yıl yaşanan kıpırdanmayla 250’den 470’lere ulaşabilmiş.
Eğer sanat okulum eskisi gibi dört dörtlük olursa inanıyorum ki 1000 e yakın öğrencisi olur.
Buradaki öğrenciler, Üniversite’de okumanın yanı sıra mezun olduklarında işsiz kalmaz.

Eti Alüminyum ile staj ve öğrencilere iş imkanı sağlama konusunda protokol yapmış bu okulda bizlere yansıyan en güzel şey Kimya bölümünde temizlik ürünleri üretilerek Seydişehir ve çevresindeki ilçelere satması.
Açıkçası önceki yıllarda büyük başarılara imza atmış bu okulun son yıllardaki gelişmesini yeterli görmüyorum.
Büyük bir tesis olan alüminyum tesislerinin bulunduğu OSB’de; hızla fabrikaların sayısının arttığı, hafif sanayi bölgesinde alüminyuma dayalı yoğun preslerin üretimleriyle ülkemiz şöyle dursun yurt dışına ihraç yapıldığı büyük bir sanayi kenti olan Seydişehir’de yukarıda da bahsettiğim gibi potansiyeli yüksek bir okul olan Endüstri Meslek Lisesinin yapacağı daha çok güzel işler var.
Evet, Seydişehir Endüstri Meslek Lisesi meselesi ilçemizin meselesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mehmet Ali Erbil
(13.12.2022 14:39 - #189)
Ali bey bu bilgileri nereden aldınız bilmiyorum ama endüstri meslek lisesi şu anda Konya'da 3 sırada yer almaktadır ikisi özel okuldur okulumuz 1970'li yıllara göre 1990'lı yıllara göre 2000'li yıllara göre daha modern daha çağdaş bir eğitime sahiptir okula kaydedilen öğrenciler diğer okullarının tamamı kadardır
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.