ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ŞEHİRCİLİKTE TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNİN ÖDÜLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Açıkçası ilk başlarda bende paralı bir ödül diye düşünmüştüm. Konuyu iyi bilen değerli bir dostumun uyarmasından sonra Seydişehir Belediyesi’ne ‘Tarihi Kentler Birliği’ tarafından verilen iki ödülün şehircilik açısından ne kadar önemli olduğunun farkına vardım. Benim derdim şehrimizin gelişmesi için sanayi, tarım çok önemli ama öncelikle şehrimizin huzurlu, sakin, havası ve suyu temiz yaşanabilir şehir olması, var olan tarihi kültürel mirasımızın ayağa kaldırarak ilçemizin bir turizm şehrine dönüşmesi… Bu anlamda termal şehir olmamız ne kadar önemliyse Seydişehir Belediyesi’ne ‘Tarihi Kentler Birliği’ tarafından düzenlenen tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışması ödüllerinde Seydişehir Arasta Çarşısı Cephe ve Giydirme Projesi ve Bahaddin Paslı Kültür ve Sanat Evi projesiyle iki ödül birden alması da bir o kadar önemli. İnşallah ilerde “tarihi, doğası, kültürü ve gelenekleriyle gelişen ve değişen dünyanın içinde varlığını orijinal haliyle sürdürmeyi başaran şehirler anlamına gelen Sakin şehirler - sosyal ve ekonomik olarak işlevleri güçlü, çevreye duyarlı, yaya ve motorsuz erişime olanak verecek şekilde ulaşım bağlantılarının güçlü olduğu, yaşlı, engelli ve çocukların hizmetlere kolay erişebileceği kentleri ifade eden yaşanabilir şehirler gibi Seydişehir’imizin de bu iki kategoride yer almasını temenni ediyorum. İlçemiz nasıl zamanında Belediyemiz tarafından Tarihi Kentler Birliğine müracaat edip tarihi kentler statüsü kazanmışsa, sakin kentler arasına girmek içinde ‘Cittaslow Uluslararası Birliğine’ gerekli başvuruları yapması isabetli bir karar olacak. Çünkü ilçemiz gerçekten sakin şehir ve yaşanabilir şehir niteliğinde bir şehir. Bu vesileyle Tarihi Kentler Birliği’nden iki ödül alan Seydişehir Belediyesi’ni kutluyoruz.
Ekleme Tarihi: 31 Ekim 2022 - Pazartesi

ŞEHİRCİLİKTE TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNİN ÖDÜLÜ ÇOK ÖNEMLİ

Açıkçası ilk başlarda bende paralı bir ödül diye düşünmüştüm.

Konuyu iyi bilen değerli bir dostumun uyarmasından sonra Seydişehir Belediyesi’ne ‘Tarihi Kentler Birliği’ tarafından verilen iki ödülün şehircilik açısından ne kadar önemli olduğunun farkına vardım.

Benim derdim şehrimizin gelişmesi için sanayi, tarım çok önemli ama öncelikle şehrimizin huzurlu, sakin, havası ve suyu temiz yaşanabilir şehir olması, var olan tarihi kültürel mirasımızın ayağa kaldırarak ilçemizin bir turizm şehrine dönüşmesi…

Bu anlamda termal şehir olmamız ne kadar önemliyse Seydişehir Belediyesi’ne ‘Tarihi Kentler Birliği’ tarafından düzenlenen tarihi ve kültürel mirası koruma proje ve uygulamalarını özendirme yarışması ödüllerinde Seydişehir Arasta Çarşısı Cephe ve Giydirme Projesi ve Bahaddin Paslı Kültür ve Sanat Evi projesiyle iki ödül birden alması da bir o kadar önemli.

İnşallah ilerde “tarihi, doğası, kültürü ve gelenekleriyle gelişen ve değişen dünyanın içinde varlığını orijinal haliyle sürdürmeyi başaran şehirler anlamına gelen Sakin şehirler - sosyal ve ekonomik olarak işlevleri güçlü, çevreye duyarlı, yaya ve motorsuz erişime olanak verecek şekilde ulaşım bağlantılarının güçlü olduğu, yaşlı, engelli ve çocukların hizmetlere kolay erişebileceği kentleri ifade eden yaşanabilir şehirler gibi Seydişehir’imizin de bu iki kategoride yer almasını temenni ediyorum.

İlçemiz nasıl zamanında Belediyemiz tarafından Tarihi Kentler Birliğine müracaat edip tarihi kentler statüsü kazanmışsa, sakin kentler arasına girmek içinde ‘Cittaslow Uluslararası Birliğine’ gerekli başvuruları yapması isabetli bir karar olacak.

Çünkü ilçemiz gerçekten sakin şehir ve yaşanabilir şehir niteliğinde bir şehir.

Bu vesileyle Tarihi Kentler Birliği’nden iki ödül alan Seydişehir Belediyesi’ni kutluyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.