ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SEVAPSA BEKLENEN BUYURUN SEVABI ÇOK BİR ÖNERİ

Seydişehir'in en önemli sorunlarından biri merkez mahallelerdeki park sorunu..! Vatandaşlarda yoğun bir şekilde bu sorundan muzdarip. Dolayısı ile Kaymakamlığın önderliğinde 3 ayda bir toplanan Güvenlik Toplantısında en önemli başlık trafikte park sorunu oluyor." Şuanda Belediye tarafından kamulaştırıp üzerindeki binalar yıkılan Muallimhane Cami yanındaki alan, eski Jandarmanın alanlar ücretsiz park olarak kullanılıyor. Eski cezaevinin bulunduğu bölüm ve Pazar yeri alanı Çarşamba ve Perşembe günleri hariç otopark olarak geniş bir alan teşkil ediyor. Ama buda yeterli gelmiyor. Vatandaşların arzu ettiği ise büyükşehirlerdeki gibi katlı otopark cinsinde otoparkların yapılması. Eski garajdaki Haydar Yüce dükkanları olarak bilinen bölgedeki Büyükşehir'in düşündüğü otopark alan yeni bir imar planı gerektiği için maalesef şuana kadar bir ilerleme olmadı. Çarşıdaki trafik park sorunu ise ancak Çaybaşı mevkinde bir otopark oluşturularak giderilmesi düşüncesinde bir somut adım atılmadı. Ancak benimde şiddetle savunduğum şehir merkezinde belediye tarafından istimlak edilip yıkılan binaların yerine bina yapılmaması şehrin dış kısımlarında yeni cazibe alanları oluşturularak merkezin araç yoğunluğu bakımından da nefes almasını sağlamak. Bu konuda açıkçası belediyenin güzel projeleri oldu. Bunlardan biri Şehit Muhsin Kiremitçi Caddesinin ve hafif sanayi bölgesindeki yeni otogarı çevreyoluna birleştiren Bilge Kağan Caddesi, bu alanlara İlçe Tarım, İlçe Emniyet'in ve İlçe Jandarma'nın taşınmasıyla özellikle Atatürk Caddesinde araç trafik park yoğunluğunun azaldığı açık bir şekilde görünüyor. Geçtiğimiz hafta ise bu konuda iyi bir haber daha yayınladık. Üniversite ve Hastane bölgesinde eski garajda olduğu gibi 60 dairelik sitenin inşaatının başlamasıyla şehrin merkezi ister istemez bu alana kayacak. Yalnız bu noktada yetkililere bir uyarım var! Kamulaştırılıp yıkılan yerlere aman sakın ha bina yapılmasın! 1 Nolu Sağlık Ocağının yapılmaması için bas bas bağırmamın nedeni de buydu. Hüdaverdi Camii yanındaki eski jandarma binası alanında yeni cami yapılmasına da hiç gerek yok. Buradan da Hüdaverdi Camii Derneği yönetiminden bir ricam var. İlla ilçemize mimarisi ve külliyesiyle örnek bir cami yaptırmak istiyorsanız; bu hafta Cuma namazında Üniversite bölgesindeydim. Oradaki üniversite öğrencileri ve hastane personelinden oluşan kalabalık bir cemaat üniversitenin zemin katındaki mescitte Cuma namazını kıldılar. Cemaata sordum "Buraya güzel bir cami yapılmasını ister misiniz?" diye kendileri ağız birliği yapmış gibi "Ne güzel olurdu" dediler. Kaldı ki burada yapımı süren Yaşlı bakım Evi'nin yapımı da bitmek üzere. Yine aynı alanda yapılaşmanın hızlı bir artış yaşanacağını öngörürsek buraya yeni bir cami elzem görünüyor. Hüdaverdi Cami Derneği yeni cami taleplerini burada değerlendirirse hem gerçek ihtiyaç olan bir camii cemaatle buluşmuş olur hem de trafik park sorununa hizmet etmiş olurlar diye düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 06 Haziran 2023 - Salı

SEVAPSA BEKLENEN BUYURUN SEVABI ÇOK BİR ÖNERİ

Seydişehir'in en önemli sorunlarından biri merkez mahallelerdeki park sorunu..!

Vatandaşlarda yoğun bir şekilde bu sorundan muzdarip.

Dolayısı ile Kaymakamlığın önderliğinde 3 ayda bir toplanan Güvenlik Toplantısında en önemli başlık trafikte park sorunu oluyor."

Şuanda Belediye tarafından kamulaştırıp üzerindeki binalar yıkılan Muallimhane Cami yanındaki alan, eski Jandarmanın alanlar ücretsiz park olarak kullanılıyor.

Eski cezaevinin bulunduğu bölüm ve Pazar yeri alanı Çarşamba ve Perşembe günleri hariç otopark olarak geniş bir alan teşkil ediyor.

Ama buda yeterli gelmiyor.

Vatandaşların arzu ettiği ise büyükşehirlerdeki gibi katlı otopark cinsinde otoparkların yapılması.

Eski garajdaki Haydar Yüce dükkanları olarak bilinen bölgedeki Büyükşehir'in düşündüğü otopark alan yeni bir imar planı gerektiği için maalesef şuana kadar bir ilerleme olmadı.

Çarşıdaki trafik park sorunu ise ancak Çaybaşı mevkinde bir otopark oluşturularak giderilmesi düşüncesinde bir somut adım atılmadı.

Ancak benimde şiddetle savunduğum şehir merkezinde belediye tarafından istimlak edilip yıkılan binaların yerine bina yapılmaması şehrin dış kısımlarında yeni cazibe alanları oluşturularak merkezin araç yoğunluğu bakımından da nefes almasını sağlamak.

Bu konuda açıkçası belediyenin güzel projeleri oldu.

Bunlardan biri Şehit Muhsin Kiremitçi Caddesinin ve hafif sanayi bölgesindeki yeni otogarı çevreyoluna birleştiren Bilge Kağan Caddesi, bu alanlara İlçe Tarım, İlçe Emniyet'in ve İlçe Jandarma'nın taşınmasıyla özellikle Atatürk Caddesinde araç trafik park yoğunluğunun azaldığı açık bir şekilde görünüyor.

Geçtiğimiz hafta ise bu konuda iyi bir haber daha yayınladık.

Üniversite ve Hastane bölgesinde eski garajda olduğu gibi 60 dairelik sitenin inşaatının başlamasıyla şehrin merkezi ister istemez bu alana kayacak.

Yalnız bu noktada yetkililere bir uyarım var!

Kamulaştırılıp yıkılan yerlere aman sakın ha bina yapılmasın!

1 Nolu Sağlık Ocağının yapılmaması için bas bas bağırmamın nedeni de buydu.

Hüdaverdi Camii yanındaki eski jandarma binası alanında yeni cami yapılmasına da hiç gerek yok.

Buradan da Hüdaverdi Camii Derneği yönetiminden bir ricam var.

İlla ilçemize mimarisi ve külliyesiyle örnek bir cami yaptırmak istiyorsanız; bu hafta Cuma namazında Üniversite bölgesindeydim. Oradaki üniversite öğrencileri ve hastane personelinden oluşan kalabalık bir cemaat üniversitenin zemin katındaki mescitte Cuma namazını kıldılar.

Cemaata sordum "Buraya güzel bir cami yapılmasını ister misiniz?" diye kendileri ağız birliği yapmış gibi "Ne güzel olurdu" dediler.

Kaldı ki burada yapımı süren Yaşlı bakım Evi'nin yapımı da bitmek üzere. Yine aynı alanda yapılaşmanın hızlı bir artış yaşanacağını öngörürsek buraya yeni bir cami elzem görünüyor.

Hüdaverdi Cami Derneği yeni cami taleplerini burada değerlendirirse hem gerçek ihtiyaç olan bir camii cemaatle buluşmuş olur hem de trafik park sorununa hizmet etmiş olurlar diye düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.