ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SEYDİŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULUN ARKA BAHÇESİ GİBİ?

Seydişehir çöplüğü artık acilen yerinden kaldırılmalı... Çöplüğün kabul edilir bir tarafı yok... İlim yuvası yüksekokul ve Fakültemizin arka bahçesi gibi... En kalıcı çözüm de Seydişehir -Beyşehir belediyelerinin bu önemli soruna birlikte çare aramaları birlikte bir tesise kurarak kökten çözüm bulmalarıdır. Çöp atıkları tesisi kurularak iki ilçenin ortak müsait bir yerine çöplerinin geri dönüşümü sağlanması bundan önce ki belediye başkanları döneminde de gündeme gelmişti. Kısa bir süre önce ise bölgeye hitap edecek savunma sanayinin kurulması dillendirilmiş bu amaçla Cengiz Holding’in ve Üzümlü silah sanayi sahiplerine ziyaretler yapılarak düşünceleri alınmıştı. Bir de yıllardır süren Seydişehir-Beyşehir birlikteliği ile üniversite kurulması var. Bu hafta ki köşe yazımda bu konuya yer vermemin nedeni de bölgeye üniversite kurulması. Çünkü Konya’nın ilçesine üniversite kurulacaksa sadece birinde olacak. Oda Ereğli’de açılabilmesi daha kuvvetli görünüyor. Ereğli’nin son günlerde üniversite kurulması için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu duyuyoruz. 30 km’lik mesafede ki bu iki ilçenin yukarda bahsettiğim başlıkların dışında kültürel turizm ve ekonomik alanlarında ortak hareket etmeleriyle menfaatlerine olacağı aşikâr. Daha önce ki yazımda da zikretmiştim bir daha söyleyeyim bir önceki Beyşehir belediye başkanı İzzet Taşçı’nın organize sanayi için; ”İki ilçeye 10 km ara ile organize sanayi yapılmasına hiç gerek yok. Ortaya bir organize sanayi kurulup iki ilçe iş adamlarına sunulması daha akıllıca olur. Devletin parası da boşa gitmezdi.” sözleri bölgenin birlikte hareket etmesinin önemini vurgulamıştı.  Tren kaçmadan öncelikle de üniversite konusu ve diğer bölge menfaatlerini görüşmek üzere iki ilçenin kaymakamları, belediye başkanları, STK örgütleri ve diğer dinamitleri bir araya gelmeliler.  Her şeyin kazası olur kaçırılan fırsatların kazası olmazmış. Bu konuda biraz elimizi çabuk tutup üniversite fırsatını kaçırmamamız gerekmiyor mu?  İş işten geçmeden tavşan yamacı aşmadan…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

SEYDİŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ, FAKÜLTE VE YÜKSEKOKULUN ARKA BAHÇESİ GİBİ?

Seydişehir çöplüğü artık acilen yerinden kaldırılmalı...

Çöplüğün kabul edilir bir tarafı yok... İlim yuvası yüksekokul ve Fakültemizin arka bahçesi gibi...

En kalıcı çözüm de Seydişehir -Beyşehir belediyelerinin bu önemli soruna birlikte çare aramaları birlikte bir tesise kurarak kökten çözüm bulmalarıdır.

Çöp atıkları tesisi kurularak iki ilçenin ortak müsait bir yerine çöplerinin geri dönüşümü sağlanması bundan önce ki belediye başkanları döneminde de gündeme gelmişti.

Kısa bir süre önce ise bölgeye hitap edecek savunma sanayinin kurulması dillendirilmiş bu amaçla Cengiz Holding’in ve Üzümlü silah sanayi sahiplerine ziyaretler yapılarak düşünceleri alınmıştı. Bir de yıllardır süren Seydişehir-Beyşehir birlikteliği ile üniversite kurulması var.

Bu hafta ki köşe yazımda bu konuya yer vermemin nedeni de bölgeye üniversite kurulması. Çünkü Konya’nın ilçesine üniversite kurulacaksa sadece birinde olacak. Oda Ereğli’de açılabilmesi daha kuvvetli görünüyor. Ereğli’nin son günlerde üniversite kurulması için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu duyuyoruz. 30 km’lik mesafede ki bu iki ilçenin yukarda bahsettiğim başlıkların dışında kültürel turizm ve ekonomik alanlarında ortak hareket etmeleriyle menfaatlerine olacağı aşikâr.

Daha önce ki yazımda da zikretmiştim bir daha söyleyeyim bir önceki Beyşehir belediye başkanı İzzet Taşçı’nın organize sanayi için; ”İki ilçeye 10 km ara ile organize sanayi yapılmasına hiç gerek yok. Ortaya bir organize sanayi kurulup iki ilçe iş adamlarına sunulması daha akıllıca olur. Devletin parası da boşa gitmezdi.” sözleri bölgenin birlikte hareket etmesinin önemini vurgulamıştı.

 Tren kaçmadan öncelikle de üniversite konusu ve diğer bölge menfaatlerini görüşmek üzere iki ilçenin kaymakamları, belediye başkanları, STK örgütleri ve diğer dinamitleri bir araya gelmeliler.

 Her şeyin kazası olur kaçırılan fırsatların kazası olmazmış. Bu konuda biraz elimizi çabuk tutup üniversite fırsatını kaçırmamamız gerekmiyor mu?

 İş işten geçmeden tavşan yamacı aşmadan…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.