ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

SÖZÜM VİLAYET-İ ŞEHRÜL- EMİN'E

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın en büyük hayallerinden biri olan Mavi Tünel’den Konya’ya içme suyu getiren proje kapsamında musluklardan ilk etapta 113 mahalleye Torosların memba suyu verilmeye başladığını söyledi. Su ile ilgili yapılan bir bilimsel çalışmada; hazır satılan damacana sular yerine şebeke suyunun daha önemli olduğunu ve bu sulara mikrop karışarak insan sağlığına olumsuz etki yapmasının ihtimalinin fazla olduğu belirtiliyordu. Belediye Başkanımız Mehmet Tutal Bey, zannederim birçok insanın su içilmiyor talebine cevap verirken Büyükşehir’e bu konuda talepte bulunulduğunu başta kendi köyü olan Bostandere suyu olmak üzere diğer çevrede bulunan kaliteli suyun Seydişehir’e getirilmesi için çalışmaları olduğunu söylüyordu. İyi Parti başkan Adayı Muammer Urhan’ın aday tanıtımında ise Muammer Bey projelerini anlatırken halktan ,“Başkanım suyumuz bozuk” diye birkaç kişi kendisine kürsüde istekte bulundu. Yalnız bir ayrıntı devamlı gözden kaçıyor. Son çıkarılan Büyükşehir yasasına göre şehrimizin içme suyu yetkisi ne Mehmet Tutal başkanda seçilecek olursa nede Muammer Başkanda olacak. Ne zaman ilçemizdeki su sıkıntısı konuşulsa aklıma hayatını yazdığı kitabını bir çırpıda okuduğum ömrünü Kayseri’ye adamış çelimsizliğine rağmen modern Kayserinin temellerini atmış 1950-1957 yılları arasında 2 dönem Demokrat Partiden Belediye Başkanlığı yapmış Kayserinin efsane adamı Türk Belediyeciliğinin yıldız ismi ünlü siyasetçi 1945 lerde Doğruyol Gazetesini çıkaran benim boyumda benim gibi gazeteci benim gibi kıvrak siyaset anlayışına sahip o zamanın ünlü siyasetçisi ve Belediye Başkanı Osman Kavuncu’nun Belediye Başkanlığı döneminde suyu içilmeyecek halde bozuk olan Kayseri’ye o dönemin devlet reislerinden İnönü ziyarette bulunur. İsmet Paşanın kürsüsüne o kirli Kayseri suyundan bir bardak koyarak “Paşam, bu sudan ya sizde için ya da Kayseri halkına içirmeyin” der. Mesajı alan İsmet Paşa Ankara’ya dönünce Kayserinin içme suyu sorununun halledilmesi için emir verir. Onun için dedim. Ne zaman Seydişehir’in kireçten içilmeyen suyu konuşulsa aklıma Osman Kavuncu gelir diye. Eskiden Seydişehir’in içme suyu kalitesi Konya da 1. sıradaydı. Konya’ya gittiğimiz zaman Konya’nın suyu bozuk diye içmezdik. Başkan Altay;“Torosların suyunu tüm Konya merkezde kullanıyoruz”  derken kıskanmadım desem yalan olur. Tam yerel seçimlerde talep zamanı. Başkan Seydişehir’e gelince hep bir ağızdan Kavuncunun dediği gibi “Sayın Başkanım bu kireçli suyu ya siz için ya da bize içirmeyin” diyelim. Hakikaten Seydişehir’in suyu içilecek gibi değil.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

SÖZÜM VİLAYET-İ ŞEHRÜL- EMİN'E

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın en büyük hayallerinden biri olan Mavi Tünel’den Konya’ya içme suyu getiren proje kapsamında musluklardan ilk etapta 113 mahalleye Torosların memba suyu verilmeye başladığını söyledi.

Su ile ilgili yapılan bir bilimsel çalışmada; hazır satılan damacana sular yerine şebeke suyunun daha önemli olduğunu ve bu sulara mikrop karışarak insan sağlığına olumsuz etki yapmasının ihtimalinin fazla olduğu belirtiliyordu.

Belediye Başkanımız Mehmet Tutal Bey, zannederim birçok insanın su içilmiyor talebine cevap verirken Büyükşehir’e bu konuda talepte bulunulduğunu başta kendi köyü olan Bostandere suyu olmak üzere diğer çevrede bulunan kaliteli suyun Seydişehir’e getirilmesi için çalışmaları olduğunu söylüyordu.

İyi Parti başkan Adayı Muammer Urhan’ın aday tanıtımında ise Muammer Bey projelerini anlatırken halktan ,“Başkanım suyumuz bozuk” diye birkaç kişi kendisine kürsüde istekte bulundu.

Yalnız bir ayrıntı devamlı gözden kaçıyor. Son çıkarılan Büyükşehir yasasına göre şehrimizin içme suyu yetkisi ne Mehmet Tutal başkanda seçilecek olursa nede Muammer Başkanda olacak.

Ne zaman ilçemizdeki su sıkıntısı konuşulsa aklıma hayatını yazdığı kitabını bir çırpıda okuduğum ömrünü Kayseri’ye adamış çelimsizliğine rağmen modern Kayserinin temellerini atmış 1950-1957 yılları arasında 2 dönem Demokrat Partiden Belediye Başkanlığı yapmış Kayserinin efsane adamı Türk Belediyeciliğinin yıldız ismi ünlü siyasetçi 1945 lerde Doğruyol Gazetesini çıkaran benim boyumda benim gibi gazeteci benim gibi kıvrak siyaset anlayışına sahip o zamanın ünlü siyasetçisi ve Belediye Başkanı Osman Kavuncu’nun Belediye Başkanlığı döneminde suyu içilmeyecek halde bozuk olan Kayseri’ye o dönemin devlet reislerinden İnönü ziyarette bulunur.

İsmet Paşanın kürsüsüne o kirli Kayseri suyundan bir bardak koyarak

“Paşam, bu sudan ya sizde için ya da Kayseri halkına içirmeyin” der.

Mesajı alan İsmet Paşa Ankara’ya dönünce Kayserinin içme suyu sorununun halledilmesi için emir verir.

Onun için dedim.

Ne zaman Seydişehir’in kireçten içilmeyen suyu konuşulsa aklıma Osman Kavuncu gelir diye.

Eskiden Seydişehir’in içme suyu kalitesi Konya da 1. sıradaydı. Konya’ya gittiğimiz zaman Konya’nın suyu bozuk diye içmezdik.

Başkan Altay;“Torosların suyunu tüm Konya merkezde kullanıyoruz”  derken kıskanmadım desem yalan olur.

Tam yerel seçimlerde talep zamanı.

Başkan Seydişehir’e gelince hep bir ağızdan Kavuncunun dediği gibi “Sayın Başkanım bu kireçli suyu ya siz için ya da bize içirmeyin” diyelim.

Hakikaten Seydişehir’in suyu içilecek gibi değil.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.