ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

TABİAT PARKI İMZA BEKLİYOR…

Kuğulu park projesi her geçen gün ilave projelerle muhtevası daha da değişiyor ve genişliyor. Çalışmalardan planlandığı gibi sonuç alınırsa bölgenin doğal parkı hüviyeti daha da güçlenecek ve insandan geçilmez olacak. Bungalov evler ve göletleri ile Konya’nın Abant’ı olacak denilen Kuğulu park projesine 380 hektar Orman alanı tabiat parkı olarak eklenecek. Bununla beraber 26.05.2017 Cuma günü açılışı yapılan Şehitler Ormanı ve parkı ile bambaşka bir özelliğe sahip olacak. Şehitler Ormanı ve parkı gerçekten kuğuluya yakışır bir güzellikte yapılarak hizmete açıldı emeği geçenlere teşekkürler. Tabiat parkı ise bildiğimiz kadarıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun imzasını bekliyor. Doğrusu Bakanın bu imzayı biran önce atması için sabırsızlanıyoruz. Niye derseniz? Konya’da şuanda biri Taraşçı bölgesinde ki Koca koru ormanı olmak üzere 3 tane tabiat parkı var. Kuğulu tabiat parkı ile 4.olacak. Kuğulu, tabiat parkı olunca ferzine mağarasına teleferik kurulabilecek, bütün yabani hayvanların içinde barındıracak ve kuğulu projesini A sınıf bir projeye dönüştürecek. Bir hayal edelim..yeşilin her tonunun bulunduğu, sadece piknik için değil dinlenmek için ahşap evlerin bulunduğu yürüyüş yolları ile, içinde kuğuların, ördeklerin yüzdüğü göletleri ile insanı rahatlatan bir dinlenme yeri olan kuğulu parkın üstündeki yemyeşil dağlık bölgesinde her türlü hayvanların yaşadığı, kuşların şarkı söylediği, teleferik ile çıktığımız ferzine mağarasından şehri kuşbakışı seyrederken çayımızı yudumlama keyfini kim reddedebilir. Seydişehir’e ikinci tabiat parkının kazandırılması Antalya yolu ile entegre hale getirilmesi düşünülen Kuğulu park projesi ile çok daha anlam kazanmış olacak. Karadeniz’i, Kapadokya’yı Akdeniz’e bağlayan transit yoldan geçen yolcu ve turistlerin uğrak alanı olacak. Dünya natürel, organik değerlere ulaşmak için trilyonlarca lira harcarken bizlerin Rabbimizin bu bağışından tam haberdar değiliz. İlgililerin bu cennet Kuğulu ile ilgili bütün projelere destek çıkması gereklidir. Yerel yetkililer projenin hayata geçmesi için gayretlerini esirgemiyorlar. Gerekli yardımları sağlayan, destek olan Bakan yardımcımız Sayın Harun Tüfekci’nin Bakan Sayın Veysel Eroğlu’nun masasında bulunan ilave projeler için atacağı imzaya ivedilik kazandırmasını bekliyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

TABİAT PARKI İMZA BEKLİYOR…

Kuğulu park projesi her geçen gün ilave projelerle muhtevası daha da değişiyor ve genişliyor.

Çalışmalardan planlandığı gibi sonuç alınırsa bölgenin doğal parkı hüviyeti daha da güçlenecek ve insandan geçilmez olacak.

Bungalov evler ve göletleri ile Konya’nın Abant’ı olacak denilen Kuğulu park projesine 380 hektar Orman alanı tabiat parkı olarak eklenecek.

Bununla beraber 26.05.2017 Cuma günü açılışı yapılan Şehitler Ormanı ve parkı ile bambaşka bir özelliğe sahip olacak.

Şehitler Ormanı ve parkı gerçekten kuğuluya yakışır bir güzellikte yapılarak hizmete açıldı emeği geçenlere teşekkürler.

Tabiat parkı ise bildiğimiz kadarıyla Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun imzasını bekliyor. Doğrusu Bakanın bu imzayı biran önce atması için sabırsızlanıyoruz.

Niye derseniz?

Konya’da şuanda biri Taraşçı bölgesinde ki Koca koru ormanı olmak üzere 3 tane tabiat parkı var. Kuğulu tabiat parkı ile 4.olacak.

Kuğulu, tabiat parkı olunca ferzine mağarasına teleferik kurulabilecek, bütün yabani hayvanların içinde barındıracak ve kuğulu projesini A sınıf bir projeye dönüştürecek.

Bir hayal edelim..yeşilin her tonunun bulunduğu, sadece piknik için değil dinlenmek için ahşap evlerin bulunduğu yürüyüş yolları ile, içinde kuğuların, ördeklerin yüzdüğü göletleri ile insanı rahatlatan bir dinlenme yeri olan kuğulu parkın üstündeki yemyeşil dağlık bölgesinde her türlü hayvanların yaşadığı, kuşların şarkı söylediği, teleferik ile çıktığımız ferzine mağarasından şehri kuşbakışı seyrederken çayımızı yudumlama keyfini kim reddedebilir.

Seydişehir’e ikinci tabiat parkının kazandırılması Antalya yolu ile entegre hale getirilmesi düşünülen Kuğulu park projesi ile çok daha anlam kazanmış olacak.

Karadeniz’i, Kapadokya’yı Akdeniz’e bağlayan transit yoldan geçen yolcu ve turistlerin uğrak alanı olacak.

Dünya natürel, organik değerlere ulaşmak için trilyonlarca lira harcarken bizlerin Rabbimizin bu bağışından tam haberdar değiliz.

İlgililerin bu cennet Kuğulu ile ilgili bütün projelere destek çıkması gereklidir. Yerel yetkililer projenin hayata geçmesi için gayretlerini esirgemiyorlar.

Gerekli yardımları sağlayan, destek olan Bakan yardımcımız Sayın Harun Tüfekci’nin Bakan Sayın Veysel Eroğlu’nun masasında bulunan ilave projeler için atacağı imzaya ivedilik kazandırmasını bekliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.