ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

TAHİR HOCAM İŞİN ZOR..!

‘Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim’ sözün sahibinde ihtilaf olmasına rağmen Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in söylediği bilinen bu söz manidar. Gerçekten de eğitimi yönetmek çok zor. Genel sorunlar aşılabiliyor ama bölgesel ve bireysel sorunlar bitmiyor bitmezde. Eğitim öğretimin başladığı şu günlerde ilçemizde ki Mahmut Esat Ortaokulu’ndaki derslik sorunu; Okul Aile Birliği ile Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğinin ‘Biz okulumuzu tekrar isteriz’” karşı tarafında ‘Bizde vermeyiz’ düellosuna dönüştü. Kısaca Mahmut Esat Ortaokulu diyor ki “Dersliğimiz yetmiyor. 45 kişilik sınıflarda çocuk okutmak zorunda kalıyoruz. Halk Eğitim Merkezi binası bizimdi. Usulsüz aldılar geri istiyoruz.” Halk Eğitim Merkezi de “Bizde eski yerimizden ayrılmak istemezdik. Şimdiki binanın bir bölümünü verin diyorlar. Yetişkinlerle çocuklar aynı yerde hiç olur mu? Buna başka bir çözüm bulsunlar.” Yetkililer ise “Mahmut Esat Ortaokulu’nun öğrenci sayısı kalabalık. Oransal bakılmadığında bir başarı görünüyor. Herkes çocuğunu burada okutmak istiyor. Bu bakış açısı yanlış. Hadi bu sene çözdük. Bu işin sonu nasıl gelecek. Her sene öğrenci sayısı artıyor” Bu durumda dinlediğimiz herkes kendince haklı, Tabii bu sorunlar olağan… Bunun yanında eğitim süreci devam ettiği sürece bireysel sorunlarda çıkacak. Yok öğretmen çocuğuma kötü davrandı, Öğretmenden memnun değiliz, Çocuğumu dövmüşler, öğrenci kavgaları vs… Bunlar da olacak elbette ama en önemli çözüm yolları iletişim kurmak ve tarafların birbirileriyle konuşarak soruna çözüm yolları aramaları. Bu işin yeri mahkeme değil. Mahkemenin de çözeceğine inanmıyorum. Bunu hatırlatmamdaki nedenim, Hükümet Meydanında Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası Mahmut Esat Ortaokulu’ndaki sorunla ilgili basın açıklaması yaptı. Evet demokratik hakları. Ama açıklamanın arasında “Devirde usulsüzlük var. Biz bu işi olmasa mahkemeyle çözeceğiz demesidir.” Birde herkesi memnun etmek zor. Yönetimi en zor kurumlardan biri olan okullarımızın sorunlarında Tahir Hocamın kendi inisiyatifini koyması gerekir.
Ekleme Tarihi: 19 Eylül 2022 - Pazartesi

TAHİR HOCAM İŞİN ZOR..!

‘Şu mektepler olmasa maarifi ne güzel idare ederdim’ sözün sahibinde ihtilaf olmasına rağmen Cumhuriyet dönemi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in söylediği bilinen bu söz manidar.

Gerçekten de eğitimi yönetmek çok zor.

Genel sorunlar aşılabiliyor ama bölgesel ve bireysel sorunlar bitmiyor bitmezde.

Eğitim öğretimin başladığı şu günlerde ilçemizde ki Mahmut Esat Ortaokulu’ndaki derslik sorunu; Okul Aile Birliği ile Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliğinin ‘Biz okulumuzu tekrar isteriz’” karşı tarafında ‘Bizde vermeyiz’ düellosuna dönüştü.

Kısaca Mahmut Esat Ortaokulu diyor ki “Dersliğimiz yetmiyor. 45 kişilik sınıflarda çocuk okutmak zorunda kalıyoruz. Halk Eğitim Merkezi binası bizimdi. Usulsüz aldılar geri istiyoruz.”

Halk Eğitim Merkezi de “Bizde eski yerimizden ayrılmak istemezdik. Şimdiki binanın bir bölümünü verin diyorlar. Yetişkinlerle çocuklar aynı yerde hiç olur mu? Buna başka bir çözüm bulsunlar.”

Yetkililer ise “Mahmut Esat Ortaokulu’nun öğrenci sayısı kalabalık. Oransal bakılmadığında bir başarı görünüyor. Herkes çocuğunu burada okutmak istiyor. Bu bakış açısı yanlış. Hadi bu sene çözdük. Bu işin sonu nasıl gelecek. Her sene öğrenci sayısı artıyor”

Bu durumda dinlediğimiz herkes kendince haklı,

Tabii bu sorunlar olağan…

Bunun yanında eğitim süreci devam ettiği sürece bireysel sorunlarda çıkacak.

Yok öğretmen çocuğuma kötü davrandı, Öğretmenden memnun değiliz, Çocuğumu dövmüşler, öğrenci kavgaları vs…

Bunlar da olacak elbette ama en önemli çözüm yolları iletişim kurmak ve tarafların birbirileriyle konuşarak soruna çözüm yolları aramaları.

Bu işin yeri mahkeme değil. Mahkemenin de çözeceğine inanmıyorum.

Bunu hatırlatmamdaki nedenim, Hükümet Meydanında Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası Mahmut Esat Ortaokulu’ndaki sorunla ilgili basın açıklaması yaptı. Evet demokratik hakları. Ama açıklamanın arasında “Devirde usulsüzlük var. Biz bu işi olmasa mahkemeyle çözeceğiz demesidir.”

Birde herkesi memnun etmek zor.

Yönetimi en zor kurumlardan biri olan okullarımızın sorunlarında Tahir Hocamın kendi inisiyatifini koyması gerekir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.