ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

TEMENNİNİN ÖTESİNE GEÇER İNŞALLAH?

Basın mensuplarına verilen yemekte sayın belediye başkanımız Mehmet Tutal ile aramızda ki konuşma içme suyu ile ilgili olduğu için siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim. Sayın belediye başkanımız Mehmet Tutal’a; “Seydişehir’imizde bilindiği üzere son teknoloji kullanılarak atık su arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor. Bu tesisler faaliyete geçtiği zaman çok kirli olan başta Suğla Havzası kirlilikten kurtulacak. ETİ A.Ş.’de ki elektrolizlerin modernleşmesi ile bu ünitenin neden olduğu hava kirlenmesinin de önüne geçilecek. Yaşanacak bir şehir için havanın, suyun ve çevrenin temiz olması çok önemli. Bu nedenle bu iki proje bu anlamda Seydişehir’imiz son derece yerinde bir yatırım. Ama artık uzun yıllardır aynı yerde bulunan çöplüğümüzün başka uygun bir yere taşınmasının zamanı geldi geçiyor. Bir de içme suyumuzun kalitesi düştü. Seydişehir’de şuan da çal suyunu kullanan bölgelerde halkımızın şikâyeti var. Belediyeden uç mahallelerde bulunan kaliteli içme suyunu merkeze getirilme talepleri var. Kömürle çalışan buhar santralinin havayı kirletip kirletmediği konusunda vatandaşlarımızla psikolojik durumdan da kaynaklanabilir endişeleri var. Bu endişenin giderilmesi için de hava kirliliğini ölçen ve son yıllarda çevreye önem veren belediyeler tarafından da kullanılmaya başlanan hava kalitesi izleme istasyonu kurulması çevreciliğe duyarlılığımızı gösterme açısından iyi olacağı kanaatindeyim.” dedim. Belediye başkanımızda, “Beyşehir ile Seydişehir belediyesi arasında ortaklaşa kurulması düşünülen bir çöp projemiz var. Bu projenin takipçisiyiz. Bu proje gerçekleşirse ortak bir noktada iki ilçenin çöpleri toplanıp kurulacak geri dönüşüm tesisleri ile çöplerimizin değerlendirilmesi de söz konusu. İçme suyuna gelince bende size katılıyorum. Gerçektende şuanda Seydişehir’in içme suyu damak tadımıza uygun değil. Konya büyükşehir belediyemize bu durumu ilettik. Bu konuda çalışmalar başlandı.” diye cevap verdi. Başkanım, “özellikle Bostandere mahallesinde ki içme suyunun kaliteli olduğu biliniyor. Vatandaşlar  bu suyun özellikle Seydişehir’in tümünün hizmetine sunulmasını istiyor. Bundan da haberiniz olsun” diyince,  Gülümseyerek,  “oda bizim köyümüz nasıl olacak bir bakalım” dedi. Temiz bir çevre, temiz bir hava, temiz bir su ve yaşanacak bir kent Seydişehir’in görülüyor ki bu manada az eksiği var. Bunun giderilmesi de inşallah Sayın Başkanımız Mehmet Tutal’ın görev zamanında olur. Temennisi ile…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

TEMENNİNİN ÖTESİNE GEÇER İNŞALLAH?

Basın mensuplarına verilen yemekte sayın belediye başkanımız Mehmet Tutal ile aramızda ki konuşma içme suyu ile ilgili olduğu için siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.

Sayın belediye başkanımız Mehmet Tutal’a; “Seydişehir’imizde bilindiği üzere son teknoloji kullanılarak atık su arıtma tesislerinin inşaatı devam ediyor. Bu tesisler faaliyete geçtiği zaman çok kirli olan başta Suğla Havzası kirlilikten kurtulacak. ETİ A.Ş.’de ki elektrolizlerin modernleşmesi ile bu ünitenin neden olduğu hava kirlenmesinin de önüne geçilecek.

Yaşanacak bir şehir için havanın, suyun ve çevrenin temiz olması çok önemli. Bu nedenle bu iki proje bu anlamda Seydişehir’imiz son derece yerinde bir yatırım. Ama artık uzun yıllardır aynı yerde bulunan çöplüğümüzün başka uygun bir yere taşınmasının zamanı geldi geçiyor.

Bir de içme suyumuzun kalitesi düştü. Seydişehir’de şuan da çal suyunu kullanan bölgelerde halkımızın şikâyeti var. Belediyeden uç mahallelerde bulunan kaliteli içme suyunu merkeze getirilme talepleri var. Kömürle çalışan buhar santralinin havayı kirletip kirletmediği konusunda vatandaşlarımızla psikolojik durumdan da kaynaklanabilir endişeleri var. Bu endişenin giderilmesi için de hava kirliliğini ölçen ve son yıllarda çevreye önem veren belediyeler tarafından da kullanılmaya başlanan hava kalitesi izleme istasyonu kurulması çevreciliğe duyarlılığımızı gösterme açısından iyi olacağı kanaatindeyim.” dedim.

Belediye başkanımızda, “Beyşehir ile Seydişehir belediyesi arasında ortaklaşa kurulması düşünülen bir çöp projemiz var. Bu projenin takipçisiyiz. Bu proje gerçekleşirse ortak bir noktada iki ilçenin çöpleri toplanıp kurulacak geri dönüşüm tesisleri ile çöplerimizin değerlendirilmesi de söz konusu. İçme suyuna gelince bende size katılıyorum. Gerçektende şuanda Seydişehir’in içme suyu damak tadımıza uygun değil. Konya büyükşehir belediyemize bu durumu ilettik. Bu konuda çalışmalar başlandı.” diye cevap verdi.

Başkanım, “özellikle Bostandere mahallesinde ki içme suyunun kaliteli olduğu biliniyor. Vatandaşlar  bu suyun özellikle Seydişehir’in tümünün hizmetine sunulmasını istiyor. Bundan da haberiniz olsun” diyince,

 Gülümseyerek,  “oda bizim köyümüz nasıl olacak bir bakalım” dedi.

Temiz bir çevre, temiz bir hava, temiz bir su ve yaşanacak bir kent Seydişehir’in görülüyor ki bu manada az eksiği var. Bunun giderilmesi de inşallah Sayın Başkanımız Mehmet Tutal’ın görev zamanında olur.

Temennisi ile…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.