ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

TERMAL ISINMAYA BAŞLADI...

Kavak’ta termal suyun çıktığı 2000’li yıllardan beri Seydişehir, Termal Tesisleri’nin kurulmasını bekledi. Amiyane deyimi ile Yılan hikayesine döndü...    Daha sonra Belediye tarafından ruhsat alınarak Ketirağılları bölgesinde ki termal kuyu açıldı.    “Ha bugün ha yarın” derken tam 18 yıl geçti.    Özellikle Kavak Termali’nde üçüncü şahıs olarak köyün bulunması işi uzattıkça uzattı. Yok Bakanlığın izni alınacak, yok alanın haritası çıkarılacak derken insanlarımızda da bir sabırsızlık ve umutsuzluk başlamıştı.    Termal’de somut adımların atılması Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a nasip oldu.    Şu anda 360 bin metrekarelik alan Belediye Ketirağılları bölgesinde Termal yatırımcıları bekliyor.    Kavak’tan ise Termal’in ikinci müjdesi geldi. Seydişehir Termal A.Ş.’ yi alan Osman Nuri Bakırcı, 120 bin metrekarelik Termal arsasında 4 etapta yapacağı projenin ilk etabın hazırlayıp ruhsat izni için belediyeye başvurdu.    Osman Bey’in de işleri rast gelsin…    Kendisinin, şimdiki Tunceli Valisi Eski Kaymakamımız Tuncay Sonel zamanından beri bir ayağı Seydişehir’de oldu. Yok yaptı, yok yapmadı denilirken bu söylentilere son noktayı koyup hem Termal için hem de kütüphane için kazmayı vurdu.    Hem Ketirağılları’nda hem de Kavak’ta toplam 480 bin metrekarelik büyük bir alan Termal Tesisleri kurmak için hazır durumda.    Seydişehir Belediyesi ise yatırımcıların önünü kesmemek için elinden geleni yapıyor. Sadece günübirlik Termal Sosyal Tesislerin dışında ki Sağlık Tatil Köyü, Termal Otel ve Termal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezleri gibi insanlara şifa kaynağı olacak hizmetleri özel sektöre bıraktı.  Yatırım ve üretim işlerinde ilçemizin adının duyurulması için kümeleşmenin de öneminden hep bahsedilir. İşte bu koca Termal alanında tek bir tesisle kalınmayıp, bu çalışmalarla Termal’in her türlüsünün önü açılmış oldu.    Evet… Belediye Başkanımızın dediği gibi Termal Tesisleri’nin, Seydişehir için ikinci bir alüminyum fabrikası olması için şu anda hiçbir engel kalmadı.    Bütün bu gelişmeler şehrimize önemli ölçüde katma değer kazandıracak... En büyük payı ise; bana göre Atatürk Caddesi alacak... Cadde boyunca esnaf profilleri değişecek... Seydişehir'e özel hediyelik eşyalar satan dükkanlar lokanta, kafeterya gibi işyeri sayısı artacak...   Evet...  Artık at binenin, kılıç kuşananın…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

TERMAL ISINMAYA BAŞLADI...

Kavak’ta termal suyun çıktığı 2000’li yıllardan beri Seydişehir, Termal Tesisleri’nin kurulmasını bekledi. Amiyane deyimi ile Yılan hikayesine döndü... 

 

Daha sonra Belediye tarafından ruhsat alınarak Ketirağılları bölgesinde ki termal kuyu açıldı. 

 

“Ha bugün ha yarın” derken tam 18 yıl geçti. 

 

Özellikle Kavak Termali’nde üçüncü şahıs olarak köyün bulunması işi uzattıkça uzattı. Yok Bakanlığın izni alınacak, yok alanın haritası çıkarılacak derken insanlarımızda da bir sabırsızlık ve umutsuzluk başlamıştı. 

 

Termal’de somut adımların atılması Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a nasip oldu. 
 

Şu anda 360 bin metrekarelik alan Belediye Ketirağılları bölgesinde Termal yatırımcıları bekliyor. 

 

Kavak’tan ise Termal’in ikinci müjdesi geldi. Seydişehir Termal A.Ş.’ yi alan Osman Nuri Bakırcı, 120 bin metrekarelik Termal arsasında 4 etapta yapacağı projenin ilk etabın hazırlayıp ruhsat izni için belediyeye başvurdu. 

 

Osman Bey’in de işleri rast gelsin… 

 

Kendisinin, şimdiki Tunceli Valisi Eski Kaymakamımız Tuncay Sonel zamanından beri bir ayağı Seydişehir’de oldu. Yok yaptı, yok yapmadı denilirken bu söylentilere son noktayı koyup hem Termal için hem de kütüphane için kazmayı vurdu. 

 

Hem Ketirağılları’nda hem de Kavak’ta toplam 480 bin metrekarelik büyük bir alan Termal Tesisleri kurmak için hazır durumda. 

 

Seydişehir Belediyesi ise yatırımcıların önünü kesmemek için elinden geleni yapıyor. Sadece günübirlik Termal Sosyal Tesislerin dışında ki Sağlık Tatil Köyü, Termal Otel ve Termal Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezleri gibi insanlara şifa kaynağı olacak hizmetleri özel sektöre bıraktı. 

Yatırım ve üretim işlerinde ilçemizin adının duyurulması için kümeleşmenin de öneminden hep bahsedilir. İşte bu koca Termal alanında tek bir tesisle kalınmayıp, bu çalışmalarla Termal’in her türlüsünün önü açılmış oldu. 

 

Evet… Belediye Başkanımızın dediği gibi Termal Tesisleri’nin, Seydişehir için ikinci bir alüminyum fabrikası olması için şu anda hiçbir engel kalmadı. 
 

Bütün bu gelişmeler şehrimize önemli ölçüde katma değer kazandıracak... En büyük payı ise; bana göre Atatürk Caddesi alacak... Cadde boyunca esnaf profilleri değişecek... Seydişehir'e özel hediyelik eşyalar satan dükkanlar lokanta, kafeterya gibi işyeri sayısı artacak...
 

Evet... 

Artık at binenin, kılıç kuşananın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.