ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

UMUMİ HEYET ŞART...

   UMUMİ HEYET ŞART              Yeni sistem tamam ama yeni sistemin yerelde işleyişi nasıl olacak bilen yok...         Parlamenter sistemde milletvekilleri revaçtaydı... Sorunlarımız onlara ulaştırılır önayak olurlar... Bürokrasiye ve bakanlara ulaşabilmemizin en önemli unsuruydular...         Şimdi ise böyle bir işlevleri yok artık. Çünkü parlamentonun hiçbir tasarrufu yok. Partinin MYK’sından da onaylı değiller... Sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlulukları, bir de halkın memnuniyeti söz konusu, yapacakları işlerde yeni Bakanların ukdesinde...         Hal böyle olunca yerel siyasette de, farklı bir işleyişi olacağı çok açık...  Ankara’ya sorunlarımızı nasıl taşıyacağız, ne yaparsak daha verimli olacağız, sorusunu hep beraber cevaplamamız gerek.         Tabi yeni yerel sistemde de Ak parti ilçe teşkilatını büyük görevler düşüyor. Birde açığımız var. Malum ilçemizden bir milletvekili çıkmadı. Bu açığı da nasıl kapatırız diye de düşünmemiz lazım.         Bence yeni yerel sisteme geçmek için, başta Seydişehir heyetinin tam manasıyla teşekkül etmesi lazım. İkincisi ise bu heyetin ana öğesini teşkil edecek olan sivil toplum örgütlerinin statik durumdan kurtulup, enerjik bir duruma dönüşmesi gerekir.  İkinci görev ise MHP ye düşüyor. Yeni sisteme geçişteki rolünü, yerel siyasette de göstermesi gerekmez mi?         Diğer muhalefet partilerinin ise bağırıp çağırmaktan öte, ödevlerini iyi yapıp, en azından yaşadıkları ilçelere nasıl faydalı olabilecek bir siyaset izlemeleri gerekir.  Yukardaki ana başlıkta da belirttiğim hususların altını açacak olursak, yeni yerel sistem de her biri önemli hususlar. Bu köşe yazım da, sadece Seydişehir heyetinin altını çizmek isterim.         Bizim bildiğimiz bir kentin heyeti kaymakam, Belediye başkanı, Ak parti ilçe teşkilatından oluşmaz. Bu Seydişehir’in olsa olsa, Bir ilçenin idareci heyeti olur.         Siyasette şeffaf Ankara’da itibarlı olacaksak aklı başında birlikte hareket eden, güçlü bir Seydişehir heyeti oluşturulması gerekir.         Yeni Yerel sistemde bunu gerektirmiyor mu?
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

UMUMİ HEYET ŞART...

   UMUMİ HEYET ŞART  

 

 

       Yeni sistem tamam ama yeni sistemin yerelde işleyişi nasıl olacak bilen yok... 

       Parlamenter sistemde milletvekilleri revaçtaydı... Sorunlarımız onlara ulaştırılır önayak olurlar... Bürokrasiye ve bakanlara ulaşabilmemizin en önemli unsuruydular... 

       Şimdi ise böyle bir işlevleri yok artık. Çünkü parlamentonun hiçbir tasarrufu yok. Partinin MYK’sından da onaylı değiller... Sadece Cumhurbaşkanına karşı sorumlulukları, bir de halkın memnuniyeti söz konusu, yapacakları işlerde yeni Bakanların ukdesinde... 

       Hal böyle olunca yerel siyasette de, farklı bir işleyişi olacağı çok açık... 

Ankara’ya sorunlarımızı nasıl taşıyacağız, ne yaparsak daha verimli olacağız, sorusunu hep beraber cevaplamamız gerek. 

       Tabi yeni yerel sistemde de Ak parti ilçe teşkilatını büyük görevler düşüyor. Birde açığımız var. Malum ilçemizden bir milletvekili çıkmadı. Bu açığı da nasıl kapatırız diye de düşünmemiz lazım. 

       Bence yeni yerel sisteme geçmek için, başta Seydişehir heyetinin tam manasıyla teşekkül etmesi lazım. İkincisi ise bu heyetin ana öğesini teşkil edecek olan sivil toplum örgütlerinin statik durumdan kurtulup, enerjik bir duruma dönüşmesi gerekir. 

İkinci görev ise MHP ye düşüyor. Yeni sisteme geçişteki rolünü, yerel siyasette de göstermesi gerekmez mi? 

       Diğer muhalefet partilerinin ise bağırıp çağırmaktan öte, ödevlerini iyi yapıp, en azından yaşadıkları ilçelere nasıl faydalı olabilecek bir siyaset izlemeleri gerekir. 

Yukardaki ana başlıkta da belirttiğim hususların altını açacak olursak, yeni yerel sistem de her biri önemli hususlar. Bu köşe yazım da, sadece Seydişehir heyetinin altını çizmek isterim. 

       Bizim bildiğimiz bir kentin heyeti kaymakam, Belediye başkanı, Ak parti ilçe teşkilatından oluşmaz. Bu Seydişehir’in olsa olsa, Bir ilçenin idareci heyeti olur. 

       Siyasette şeffaf Ankara’da itibarlı olacaksak aklı başında birlikte hareket eden, güçlü bir Seydişehir heyeti oluşturulması gerekir. 

       Yeni Yerel sistemde bunu gerektirmiyor mu?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.