ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

VALİ GÜNEY SEYDİŞEHİR SEVDALISI...

Antalya Valiliğine ki başarılı çalışmalarından sonra Eskişehir valiliği döneminde de verdiği önemli hizmetleri ile göz dolduran hemşerimiz Vali Dr. Bahaeddin Güney 1996 yılında Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm kurumunun da genel başkanlığını yürüten Bahaeddin Güney 'o Avrupalı, ben Asyalıyım' dediği değerli eşi Hatice Serpil Güney’i kaybetti. Sevgili eşinin cenazesi Seyit Harun Veli camiinde kılınan namazdan sonra Akyol mezarlığına defnedildi. Sayın Valimiz önemli bir bürokrat olduğu kadar, bilgi birikimi ve görevi sırasında aldığı cesaretli kararlarla adından sıkça bahsettiren biriydi. Benimde aynı yıllarda Eskişehir’de olduğum valiliği döneminde en önemli hizmeti “Dünya Yunus Emre Sevgi Yılı” ilanını Eskişehir valisi ve Yunus Emre Kültür ve Sanat vakfı başkanı olarak Birleşmiş Milletler(BM) UNESCO teşkilatına önererek kabul ettirmesidir. “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz” Yunus Emre’nin bu dörtlüğünü BM Paris UNESCO binasına Türkçe ve İngilizce olarak aslı durması Sayın Valimizin çalışmaları sayesindedir. Avrasya Sevgi ve Barış ödülü verilen Sayın Vali Güney’in bu değerli çalışmaları sebebiyle BM ödülü ve Avrupa taşlı hizmet madalyası da verilmiştir. Zaman zaman ziyaretlerim sebebiyle beraber olduğumuz bu denli birikimli, bilgili ve Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan sayın valimizin sohbetleri bana feyz kaynağı olmuştur. Cenaze sebebiyle bu haftada sayın valimizle beraberliğimizde eşinin Seydişehirli olmamasına rağmen, buraya defnedilmesinin doğup büyüdüğü yere ata ocağı olan bağlılığın bir göstergesi olduğu için kendisini tebrik ettim. Yunus Emre ile ilgili değerli çalışmalarını hatırlattığımda Sayın valimizin o güzel konuşma üslubu ile her zaman olduğu gibi bizlere verdiği değerli mesajları beni yine etkiledi. “Ali bey, şimdi maalesef o büyük Yunusumuzun sevelim sevilelim dizesindeki sevelim’i kaldırdık. Sadece insanlarımız sevilelim istiyor. Onun için mutlu değiliz” diyerek bu güzel hasletimizin nasıl yok olduğunu bizlere tane tane anlattı. Seydişehir ile ilgili sevgisini ise, “dünyada hemen hemen gezmediğim yer kalmadı 3 yıl Paris’te görev yaptım. Gördüm ki dünyanın en güzel memleketi Anadolu, Anadolu’nun da en güzel beldesi Seydişehir. Doğal güzelliklerimiz var, Kültürel ve tarihsel dokularımız var, Erenlerimiz var. Bizim şehrimiz huzur ve mutluluk şehri. Kıymetini bilmeliyiz” cümleleri ile ifade etti.  Sayın valimiz, “hepimizin gideceği yer orası, eşimin yanı başı da benim ebedi istirhamım olacak” diyerek insanoğlunun fani olduğunu bize aktarırken eşi ve kendi adına ilçeye hayırlı bir hizmette bulacağını bizlerle paylaştı. Değerli eşine tekrar Allahtan rahmet, sayın valimize de başsağlığı dileğimle… Hüküm Allahın…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

VALİ GÜNEY SEYDİŞEHİR SEVDALISI...

Antalya Valiliğine ki başarılı çalışmalarından sonra Eskişehir valiliği döneminde de verdiği önemli hizmetleri ile göz dolduran hemşerimiz Vali Dr. Bahaeddin Güney 1996 yılında Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan Avrasya Dostluk, Kültür, Sanat ve Turizm kurumunun da genel başkanlığını yürüten Bahaeddin Güney 'o Avrupalı, ben Asyalıyım' dediği değerli eşi Hatice Serpil Güney’i kaybetti.

Sevgili eşinin cenazesi Seyit Harun Veli camiinde kılınan namazdan sonra Akyol mezarlığına defnedildi.

Sayın Valimiz önemli bir bürokrat olduğu kadar, bilgi birikimi ve görevi sırasında aldığı cesaretli kararlarla adından sıkça bahsettiren biriydi.

Benimde aynı yıllarda Eskişehir’de olduğum valiliği döneminde en önemli hizmeti “Dünya Yunus Emre Sevgi Yılı” ilanını Eskişehir valisi ve Yunus Emre Kültür ve Sanat vakfı başkanı olarak Birleşmiş Milletler(BM) UNESCO teşkilatına önererek kabul ettirmesidir. “Gelin tanış olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim, Dünya kimseye kalmaz” Yunus Emre’nin bu dörtlüğünü BM Paris UNESCO binasına Türkçe ve İngilizce olarak aslı durması Sayın Valimizin çalışmaları sayesindedir.

Avrasya Sevgi ve Barış ödülü verilen Sayın Vali Güney’in bu değerli çalışmaları sebebiyle BM ödülü ve Avrupa taşlı hizmet madalyası da verilmiştir.

Zaman zaman ziyaretlerim sebebiyle beraber olduğumuz bu denli birikimli, bilgili ve Türkiye’nin yetiştirdiği önemli bürokratlardan olan sayın valimizin sohbetleri bana feyz kaynağı olmuştur.

Cenaze sebebiyle bu haftada sayın valimizle beraberliğimizde eşinin Seydişehirli olmamasına rağmen, buraya defnedilmesinin doğup büyüdüğü yere ata ocağı olan bağlılığın bir göstergesi olduğu için kendisini tebrik ettim. Yunus Emre ile ilgili değerli çalışmalarını hatırlattığımda Sayın valimizin o güzel konuşma üslubu ile her zaman olduğu gibi bizlere verdiği değerli mesajları beni yine etkiledi.

“Ali bey, şimdi maalesef o büyük Yunusumuzun sevelim sevilelim dizesindeki sevelim’i kaldırdık. Sadece insanlarımız sevilelim istiyor. Onun için mutlu değiliz” diyerek bu güzel hasletimizin nasıl yok olduğunu bizlere tane tane anlattı.

Seydişehir ile ilgili sevgisini ise, “dünyada hemen hemen gezmediğim yer kalmadı 3 yıl Paris’te görev yaptım. Gördüm ki dünyanın en güzel memleketi Anadolu, Anadolu’nun da en güzel beldesi Seydişehir. Doğal güzelliklerimiz var, Kültürel ve tarihsel dokularımız var, Erenlerimiz var. Bizim şehrimiz huzur ve mutluluk şehri. Kıymetini bilmeliyiz” cümleleri ile ifade etti.

 Sayın valimiz, “hepimizin gideceği yer orası, eşimin yanı başı da benim ebedi istirhamım olacak” diyerek insanoğlunun fani olduğunu bize aktarırken eşi ve kendi adına ilçeye hayırlı bir hizmette bulacağını bizlerle paylaştı.

Değerli eşine tekrar Allahtan rahmet, sayın valimize de başsağlığı dileğimle…

Hüküm Allahın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.