ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

VE KUĞULU -A- SINIFI…

Seydişehir için çok önemli olduğunun bilincindeydim…  Çünkü 79 milyonluk dev bir proje olan Kuğulu Vadisi Projesi’nin A sınıfı olması için de bu sevindirici haberi bekliyorduk.  Bu haberin Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci için de ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum.  Evet… Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından imzalanan Kuğulu Tabiat Parkı’ndan bahsediyorum…  Ne zaman Bakan Yardımcımız Harun Tüfekci’yi görsem “Ne oldu Sayın Bakan Yardımcım, hala Bakan Bey projeyi imzalamadı mı?” diye sorardım.  Belediye Başkanımızla rast geldiğimizde de, “Bu projenin imzalanması için basın olarak üzerimize düşen bir şey var mı?” diye sorarak gündemde tutmaya çalışırdım.  Yani açıkçası bende sabırsızlandım ve kaygılandım…  Çünkü 24 Haziran’da Bakan ve Bakan Yardımcısı’nın görevi sona erecek.  Dünyanın bin türlü hali var derler ya… Seçimlerden sonra ne olacağını bilemezdik.  Ulusal haberlerde alt yazı olarak okuduğumda adeta sevinçten oynadım…  Bu yatırım öyle önemli bir yatırım ki ulusal kanallar dahi haber değeri olarak görüp yer verdiler.  Nasıl önemli olmaz?  Türkiye’de ki 234’üncü tabiat parkından biri olan Kuğulu Tabiat Parkı sayesinde projenin C tipi mesire alanından A tipine dönüşmesiyle rahmetli Ahmet Küçük’ün hayalleri de gerçek olabilecek.  Ferzene Mağarası alanına bu aşamadan sonra teleferik kurulabilecek ve bütün yabani hayvanlar barındırılarak koruma altında tutulacak ve projeye bundan sonra devlet desteğinin daha fazla olmasının yolu da açılmış olacak.  Hayal edin… İç Anadolu’nun kontrollü en güzel doğal parklarından olan Kuğulu bir anlamda açık hayvanat bahçesine de dönüşecek…  Evet… Belki bu proje tamamlandığında Kuğulu, belki Abant’ı da geçecek…  Sayın Bakan Yardımcımız, her geldiğinde fidan dağıtıyordu. Güzel seyir kuleleri de kurdu. Bu projenin DSİ ayağında da büyük katkısı oldu. Ama bütün bunlar Bakan Yardımcısını kurtaracak cinsten yatırımlar değildi.  Seydişehir halkı olarak biz sevindik…  Üstlendiği bu önemli görevde bir anlamda doğup büyüdüğü Seydişehir’e büyük bir eser kazandırarak o da tarihte yerini aldı…  Teşekkürler Bakan Yardımcım…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

VE KUĞULU -A- SINIFI…

Seydişehir için çok önemli olduğunun bilincindeydim… 

Çünkü 79 milyonluk dev bir proje olan Kuğulu Vadisi Projesi’nin A sınıfı olması için de bu sevindirici haberi bekliyorduk. 

Bu haberin Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci için de ne kadar önemli olduğunu tahmin edebiliyorum. 

Evet… Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu tarafından imzalanan Kuğulu Tabiat Parkı’ndan bahsediyorum… 

Ne zaman Bakan Yardımcımız Harun Tüfekci’yi görsem “Ne oldu Sayın Bakan Yardımcım, hala Bakan Bey projeyi imzalamadı mı?” diye sorardım. 

Belediye Başkanımızla rast geldiğimizde de, “Bu projenin imzalanması için basın olarak üzerimize düşen bir şey var mı?” diye sorarak gündemde tutmaya çalışırdım. 

Yani açıkçası bende sabırsızlandım ve kaygılandım… 

Çünkü 24 Haziran’da Bakan ve Bakan Yardımcısı’nın görevi sona erecek. 

Dünyanın bin türlü hali var derler ya… Seçimlerden sonra ne olacağını bilemezdik. 

Ulusal haberlerde alt yazı olarak okuduğumda adeta sevinçten oynadım… 

Bu yatırım öyle önemli bir yatırım ki ulusal kanallar dahi haber değeri olarak görüp yer verdiler. 

Nasıl önemli olmaz? 

Türkiye’de ki 234’üncü tabiat parkından biri olan Kuğulu Tabiat Parkı sayesinde projenin C tipi mesire alanından A tipine dönüşmesiyle rahmetli Ahmet Küçük’ün hayalleri de gerçek olabilecek. 

Ferzene Mağarası alanına bu aşamadan sonra teleferik kurulabilecek ve bütün yabani hayvanlar barındırılarak koruma altında tutulacak ve projeye bundan sonra devlet desteğinin daha fazla olmasının yolu da açılmış olacak. 

Hayal edin… İç Anadolu’nun kontrollü en güzel doğal parklarından olan Kuğulu bir anlamda açık hayvanat bahçesine de dönüşecek… 

Evet… Belki bu proje tamamlandığında Kuğulu, belki Abant’ı da geçecek… 

Sayın Bakan Yardımcımız, her geldiğinde fidan dağıtıyordu. Güzel seyir kuleleri de kurdu. Bu projenin DSİ ayağında da büyük katkısı oldu. Ama bütün bunlar Bakan Yardımcısını kurtaracak cinsten yatırımlar değildi. 

Seydişehir halkı olarak biz sevindik… 

Üstlendiği bu önemli görevde bir anlamda doğup büyüdüğü Seydişehir’e büyük bir eser kazandırarak o da tarihte yerini aldı… 

Teşekkürler Bakan Yardımcım…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.