ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

YAVRU PARALELLER GÖZDEN KAÇMASIN

      15 Temmuz akşamıydı. Hepimiz şok olduk. Aklımızın ucundan geçmeyen hayal dahi edemeyeceğiz bir musibet geldi başımıza millet olarak.         Akabinde bir ay boyu meydanlardaydık.         Aklı başındaki konuşmacılar meydanları dolduran halka iyi bir Müslüman sorgulayıcı olması lazım. Her sakallıya hoca her takkeliye hacı denmemesi lazım. Yaptığımızı şuurlu ve bilinçli yapmamız lazım diye telkinde bulundular.         Daha sonra bu hassasiyet yine yavaş yavaş kayboldu. Ta ki bir milyarlık sermayeli Adnan hoca cemaati denilen ne ediği belirsiz örgüte devletin operasyon düzenlemesine kadar.         Dini konularda hassasım yeterince de bilgim yok. Bu konuda haddimi aşmak istemem. Kuran istikametinde, ehlisünnet yolunda yürüyen cemaat, meşrep, cemiyetlere de ulu orta söz söyleyip günaha da girmek istemem.         Hemen sunuda ifade edeyim ki bu yaşıma kadar hiçbir cemaatin mensubu olmadım diğer bir deyimle Allah nasip etmedi.         Yarım asrı aşan hayat hikâyemde farklı cemaatlere yakın duran içinde olan şahsiyetlerle mesleğimiz gereği yakınlıklarımız oldu o kadar... Zaten daha da ilerisi olmazdı... Şunu iyi biliyorum ki devletin peşini bırakmayacağı daha Adnan hocalar gibi çok cemaat var.   Yok öyle bir şey. Bir elin işte bir elin oynaşta olacak. Ondan sonrada arkana takılan zavallılara cennet vadedeceksin. Bu nedenle devletin böyle din bezirgânlarına fırsat vermemesi bence en asli görevlerindendir.         İyi niyetli ehli sünnet yolunda tarikat ve cemaatlarada bir çift sözüm var.         Kendilerini bir gözden geçirmeleri ve yenilemeleri şart. Artık Türkiye’de herkes istediği gibi kuran öğrenebiliyor. Herkes istediği gibi dinini yaşayabiliyor. Bugün ki şartlara göre kendilerine yön vermeleri gerekmez mi?         Birde ticaret işiyle uğraşıyorlar ki ona hiç aklım almıyor. Hele tarikatların bir ticaret müesseseleri gibi hareket etmesini hiç kabullenemiyorum. Tasavvufun özüyle ve ruhuyla hiç bağdaştıramıyorum.         Sözün özü devletimizin hükümetimizin bu minvalde atacağı bütün adımları hukuk sınırları içinde doğru araştırıp adaleti tecelli ettirmesinden yanayım ve destekliyorum... fetövari yavru örgütlenmelerin onu şimdiden kesilmeli...      Kesilmeli ki iyi niyetli samimi, Müslümanlarda yanmasın…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

YAVRU PARALELLER GÖZDEN KAÇMASIN

      15 Temmuz akşamıydı. Hepimiz şok olduk. Aklımızın ucundan geçmeyen hayal dahi edemeyeceğiz bir musibet geldi başımıza millet olarak. 

       Akabinde bir ay boyu meydanlardaydık. 

       Aklı başındaki konuşmacılar meydanları dolduran halka iyi bir Müslüman sorgulayıcı olması lazım. Her sakallıya hoca her takkeliye hacı denmemesi lazım. Yaptığımızı şuurlu ve bilinçli yapmamız lazım diye telkinde bulundular. 

       Daha sonra bu hassasiyet yine yavaş yavaş kayboldu. Ta ki bir milyarlık sermayeli Adnan hoca cemaati denilen ne ediği belirsiz örgüte devletin operasyon düzenlemesine kadar. 

       Dini konularda hassasım yeterince de bilgim yok. Bu konuda haddimi aşmak istemem. Kuran istikametinde, ehlisünnet yolunda yürüyen cemaat, meşrep, cemiyetlere de ulu orta söz söyleyip günaha da girmek istemem. 

       Hemen sunuda ifade edeyim ki bu yaşıma kadar hiçbir cemaatin mensubu olmadım diğer bir deyimle Allah nasip etmedi. 

       Yarım asrı aşan hayat hikâyemde farklı cemaatlere yakın duran içinde olan şahsiyetlerle mesleğimiz gereği yakınlıklarımız oldu o kadar... Zaten daha da ilerisi olmazdı...

Şunu iyi biliyorum ki devletin peşini bırakmayacağı daha Adnan hocalar gibi çok cemaat var.   Yok öyle bir şey. Bir elin işte bir elin oynaşta olacak. Ondan sonrada arkana takılan zavallılara cennet vadedeceksin. Bu nedenle devletin böyle din bezirgânlarına fırsat vermemesi bence en asli görevlerindendir. 

       İyi niyetli ehli sünnet yolunda tarikat ve cemaatlarada bir çift sözüm var. 

       Kendilerini bir gözden geçirmeleri ve yenilemeleri şart. Artık Türkiye’de herkes istediği gibi kuran öğrenebiliyor. Herkes istediği gibi dinini yaşayabiliyor. Bugün ki şartlara göre kendilerine yön vermeleri gerekmez mi? 

       Birde ticaret işiyle uğraşıyorlar ki ona hiç aklım almıyor. Hele tarikatların bir ticaret müesseseleri gibi hareket etmesini hiç kabullenemiyorum. Tasavvufun özüyle ve ruhuyla hiç bağdaştıramıyorum. 

       Sözün özü devletimizin hükümetimizin bu minvalde atacağı bütün adımları hukuk sınırları içinde doğru araştırıp adaleti tecelli ettirmesinden yanayım ve destekliyorum...

fetövari yavru örgütlenmelerin onu şimdiden kesilmeli...

     Kesilmeli ki iyi niyetli samimi, Müslümanlarda yanmasın…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.