ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

YOLU BELİ BELLİSİZ...

Büyükşehir yasası ile başlayan yollarda ki yetki alanı vatandaşa kargaşa gibi yansıyor... Bundan biz basın mensupları da nasibimizi alıyoruz... İl Özel İdaresi yetki alanında ki köy yolları ve ilçe belediyesinin yetkisinde ki ana caddeler yasayla birlikte büyükşehre devredilmişti. Bizim kafamızı karıştıran bu değil. Şehir içinde ki bozuk yollar şimdi mahalle olan köylerimizin yolları için muhatap ararken zorluk çekiyoruz. Seydişehir belediyesi büyükşehir belediyesi ile aynı iktidardan oldukları için bu durumu kendi aralarında görüşerek sorunu en aza indirmeye çalışıyorlar ama vatandaşlar ne yapsın? Şahsen ben bile büyükşehir yetkisinde ki yollarla kimin ilgilendiğini Seydişehir’de ilgili mercinin kim olduğunu bilmiyorum. Seydişehir belediyesine ait olan kısımlarla ilgili sıkıntıları gidip bizzat görüşüyoruz. Bu tamam ama büyükşehirdekini sayın başkan Tahir Akyürek’e ulaşmak ve görüşmek imkânsız. Alt birimlerini de bilmiyoruz. Bizi sıkıntıya sokan işin bu kısmı… Bu konuyu kaleme almamanın nedeni ise; Süleymaniye mahallesinden gelen vatandaşlar, “Seydişehir belediyesine söyledik. Ama bir türlü yolumuzu yapmadılar. Bizim bildiğimiz kadarıyla asıl muhatap ise büyükşehir.” Göl yüzü-Susuz yolunun ise acil yapılması gerekiyor. Bu mahallelileri nerde görsek, “şu yolu bir yazın” diyorlar. Şehir merkezinde de Bozkır yolu olarak bilinen Necati Kalaycıoğlu Caddesi. Bu yolda da artık kanalizasyon döşeme çalışmaları yapıldığı için yol bozuk acil yapılması gerekiyor. Birde Seydişehir-Bozkır yolunun vatandaşlar tarafından ihale beklentisi var. Bu yolların ne zaman yapılacağını doğrusu bende merak ediyorum… Şimdi tam sezonu… Tabi vatandaşlarımız da merak ediyor…
Ekleme Tarihi: 13 Kasım 2021 - Cumartesi

YOLU BELİ BELLİSİZ...

Büyükşehir yasası ile başlayan yollarda ki yetki alanı vatandaşa kargaşa gibi yansıyor... Bundan biz basın mensupları da nasibimizi alıyoruz...

İl Özel İdaresi yetki alanında ki köy yolları ve ilçe belediyesinin yetkisinde ki ana caddeler yasayla birlikte büyükşehre devredilmişti. Bizim kafamızı karıştıran bu değil. Şehir içinde ki bozuk yollar şimdi mahalle olan köylerimizin yolları için muhatap ararken zorluk çekiyoruz.

Seydişehir belediyesi büyükşehir belediyesi ile aynı iktidardan oldukları için bu durumu kendi aralarında görüşerek sorunu en aza indirmeye çalışıyorlar ama vatandaşlar ne yapsın? Şahsen ben bile büyükşehir yetkisinde ki yollarla kimin ilgilendiğini Seydişehir’de ilgili mercinin kim olduğunu bilmiyorum.

Seydişehir belediyesine ait olan kısımlarla ilgili sıkıntıları gidip bizzat görüşüyoruz. Bu tamam ama büyükşehirdekini sayın başkan Tahir Akyürek’e ulaşmak ve görüşmek imkânsız. Alt birimlerini de bilmiyoruz. Bizi sıkıntıya sokan işin bu kısmı…

Bu konuyu kaleme almamanın nedeni ise;

Süleymaniye mahallesinden gelen vatandaşlar, “Seydişehir belediyesine söyledik. Ama bir türlü yolumuzu yapmadılar. Bizim bildiğimiz kadarıyla asıl muhatap ise büyükşehir.” Göl yüzü-Susuz yolunun ise acil yapılması gerekiyor. Bu mahallelileri nerde görsek, “şu yolu bir yazın” diyorlar. Şehir merkezinde de Bozkır yolu olarak bilinen Necati Kalaycıoğlu Caddesi. Bu yolda da artık kanalizasyon döşeme çalışmaları yapıldığı için yol bozuk acil yapılması gerekiyor. Birde Seydişehir-Bozkır yolunun vatandaşlar tarafından ihale beklentisi var.

Bu yolların ne zaman yapılacağını doğrusu bende merak ediyorum…

Şimdi tam sezonu… Tabi vatandaşlarımız da merak ediyor…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.