ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ZEMİNİMİZ SAĞLAM YA BİNALARIMIZ?

Asrın felaketi depremden sonra tüm şehirlerde binaların depreme dayanıklılığı incelenmeye başlandı. Seydişehir’de de bu konuyla ilgili daha önce uyarı niteliğinde bir köşe yazısı yazmıştım. Deprem bölgesinde değiliz diye bu önemli hususu ertelemememiz gerekir. İlçemizde öncelikle kamu binalarının durumu masaya yatırılmalı. Siz okuyucularımız adına konuyla ilgili bir araştırma yaptık. Deprem olmadan önce de biliyordum ki eski Devlet Hastanesi ve şuandaki mevcut Devlet Hastanesinin ilk yapılan binası çürük. Bu konuyla ilgili uyarıda bulunmamıza rağmen şu ana kadar bir cevap alamadık. Okullarımızın durumu ise; binalarının dayanıklılığıyla ilgili 2014 yılında bir çalışma yapıldığı yakın bir zamanda ise tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapılacağını öğrendim. Diğer eski kamu binalarımız da hemen gözüme çarpan Kaymakamlık binası, adliye binası, belediye binası önde geliyor. Bunlar içerisinde Kaymakamlık binasının bu konudaki tasarrufu kolay. Çünkü yeni bina Mayıs-Haziran ayı gibi bitirilecek. 80’li yıllarda Osman Kocaoğlu zamanında yapılan mevcut belediye binasının durumu ve dayanıklılığı nedir bilmiyorum. Eski binalardan Adliye binası ise 1994 yılında yapıldı. Mevcut Adliye binasının yetersiz geldiği için ve yeni binalarda mahkeme salonları ile vatandaşların hizmet aldığı alanların ayrı bulunduğundan ilçemize de yeni Adliye binasının kazandırılmasında baya yol alınmıştı. Yeni otogar yanında arsası tahsis edilmiş, projesi bile çıkarılmıştı. Bildiğim kadarıyla proje değişikliği için yatırıma alınmamıştı. Bu konuyu işlememin önde gelen sebeplerinden biri de yeni Adliye binasının yapımını gündeme getirmek. Umarım yaşanan bu deprem felaketinden sonra bu eski Adliye binası zaman geçmeden yenilenir. Devlet Hastanelerimizin, okullarımızın bina durumuyla ilgili bilgi aldığım zaman siz okuyucularımızla paylaşacağım. Depremin sıcaklığı geçince Seydişehir’in yapı durumu inşallah rafa kaldırılmadan gerekli önlemleri alırız. Hiçbir zaman unutmayalım deprem öldürmez bina öldürür!
Ekleme Tarihi: 12 Mart 2023 - Pazar

ZEMİNİMİZ SAĞLAM YA BİNALARIMIZ?

Asrın felaketi depremden sonra tüm şehirlerde binaların depreme dayanıklılığı incelenmeye başlandı.

Seydişehir’de de bu konuyla ilgili daha önce uyarı niteliğinde bir köşe yazısı yazmıştım.

Deprem bölgesinde değiliz diye bu önemli hususu ertelemememiz gerekir.

İlçemizde öncelikle kamu binalarının durumu masaya yatırılmalı.

Siz okuyucularımız adına konuyla ilgili bir araştırma yaptık.

Deprem olmadan önce de biliyordum ki eski Devlet Hastanesi ve şuandaki mevcut Devlet Hastanesinin ilk yapılan binası çürük. Bu konuyla ilgili uyarıda bulunmamıza rağmen şu ana kadar bir cevap alamadık.

Okullarımızın durumu ise; binalarının dayanıklılığıyla ilgili 2014 yılında bir çalışma yapıldığı yakın bir zamanda ise tekrar Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir çalışma yapılacağını öğrendim.

Diğer eski kamu binalarımız da hemen gözüme çarpan Kaymakamlık binası, adliye binası, belediye binası önde geliyor.

Bunlar içerisinde Kaymakamlık binasının bu konudaki tasarrufu kolay. Çünkü yeni bina Mayıs-Haziran ayı gibi bitirilecek.

80’li yıllarda Osman Kocaoğlu zamanında yapılan mevcut belediye binasının durumu ve dayanıklılığı nedir bilmiyorum.

Eski binalardan Adliye binası ise 1994 yılında yapıldı. Mevcut Adliye binasının yetersiz geldiği için ve yeni binalarda mahkeme salonları ile vatandaşların hizmet aldığı alanların ayrı bulunduğundan ilçemize de yeni Adliye binasının kazandırılmasında baya yol alınmıştı.

Yeni otogar yanında arsası tahsis edilmiş, projesi bile çıkarılmıştı. Bildiğim kadarıyla proje değişikliği için yatırıma alınmamıştı. Bu konuyu işlememin önde gelen sebeplerinden biri de yeni Adliye binasının yapımını gündeme getirmek.

Umarım yaşanan bu deprem felaketinden sonra bu eski Adliye binası zaman geçmeden yenilenir.

Devlet Hastanelerimizin, okullarımızın bina durumuyla ilgili bilgi aldığım zaman siz okuyucularımızla paylaşacağım.

Depremin sıcaklığı geçince Seydişehir’in yapı durumu inşallah rafa kaldırılmadan gerekli önlemleri alırız.

Hiçbir zaman unutmayalım deprem öldürmez bina öldürür!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.