ALİ SAYLAM
Köşe Yazarı
ALİ SAYLAM
 

ZOR DURUMDAYIZ!

Geçen hafta zincir marketleri sorununu dile getirmemin nedenlerinden biri de yılbaşından önce açıklanacak olan asgari ücretle ilgiliydi. Devletin 8 bin, sendikanın 9 bin istediği asgari ücrette, tecrübelerimize dayanarak bunun ortasını bulurlar 8500 TL olur diye düşünmüştüm. Nitekim öyle oldu. Yeni asgari ücrete göre sigorta ve Bağ-Kur primleri 3 bin TL'yi de geçiyor. Enflasyon artışı ve hayat pahalılığını göze alan hükümet orta ve alt tabaka kesimleriyle ilgili önlemler almaya devam ediyor. Gelinen nokta itibariyle asgari ücret çok aşırı olmasa da beklenen bir düzeyde gerçekleşti. Çiftçiye de çeşitli destek ve hibelerle iyileştirme noktasında adımlar atıldı. Sosyal yardım alanların ücret ve kapsamı genişletildi. Sanayici ihracatla uğraşıyorsa onlar rahatlar. Hepsi tamam ama küçük esnafın bu durumda hali harap…! Zor durumdaki küçük esnaf Bağ-Kur'u, çalıştırdığı işçinin maaş ve primini nasıl ödesin? Birde dükkan kiraysa işi tamam. Zaten zincir marketler gibi tekelleşme nedeniyle işleri azalan, adeta can çekişen küçük esnaf nasıl çıkacak bu işin içinden..! Hükümet esnafımız için ne kadar kredi limitlerini artırsa da, düşük faizle destek verse de neticede bu para ödenecek. Küçük esnafımız değil kredi ödemek işini günü birlik döndürdüğüne şükrediyor. Bizde onlardan biriyiz. Ve hükümetten hiç olmazsa prim desteği gibi somut iyileştirmeler bekliyoruz. Ölüyoruz Haberiniz Olsun…!
Ekleme Tarihi: 26 Aralık 2022 - Pazartesi

ZOR DURUMDAYIZ!

Geçen hafta zincir marketleri sorununu dile getirmemin nedenlerinden biri de yılbaşından önce açıklanacak olan asgari ücretle ilgiliydi.

Devletin 8 bin, sendikanın 9 bin istediği asgari ücrette, tecrübelerimize dayanarak bunun ortasını bulurlar 8500 TL olur diye düşünmüştüm.

Nitekim öyle oldu.

Yeni asgari ücrete göre sigorta ve Bağ-Kur primleri 3 bin TL'yi de geçiyor.

Enflasyon artışı ve hayat pahalılığını göze alan hükümet orta ve alt tabaka kesimleriyle ilgili önlemler almaya devam ediyor.

Gelinen nokta itibariyle asgari ücret çok aşırı olmasa da beklenen bir düzeyde gerçekleşti.

Çiftçiye de çeşitli destek ve hibelerle iyileştirme noktasında adımlar atıldı.

Sosyal yardım alanların ücret ve kapsamı genişletildi.

Sanayici ihracatla uğraşıyorsa onlar rahatlar.

Hepsi tamam ama küçük esnafın bu durumda hali harap…!

Zor durumdaki küçük esnaf Bağ-Kur'u, çalıştırdığı işçinin maaş ve primini nasıl ödesin?

Birde dükkan kiraysa işi tamam.

Zaten zincir marketler gibi tekelleşme nedeniyle işleri azalan, adeta can çekişen küçük esnaf nasıl çıkacak bu işin içinden..!

Hükümet esnafımız için ne kadar kredi limitlerini artırsa da, düşük faizle destek verse de neticede bu para ödenecek.

Küçük esnafımız değil kredi ödemek işini günü birlik döndürdüğüne şükrediyor.

Bizde onlardan biriyiz.

Ve hükümetten hiç olmazsa prim desteği gibi somut iyileştirmeler bekliyoruz.

Ölüyoruz Haberiniz Olsun…!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.